Autor |
Wiadomość |
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-27, 16:52 nie moge daĂŚ sobie rady z gunem - kladzie barana ??
|
0
|
|
|
|
Kurcze mam problem... za cholere nie mogĂŞ ustawiĂŚ mojego guna zeby mi nei robiÂł skĂłrki pomaraĂączy...
Sico tools RP 1,4 regulacja strumienia, materiaÂłu i powietrza.
i baza i klar jest baranem...:/
jade na 4,2 bara (przy zamkniĂŞtym cynglu)
powietrze na pistolecie max dla bazy strumieĂą max i materiaÂł prĂłbujĂŞ dobraĂŚ aby nie laÂło
efekt taki ze jak dam za maÂło to lecÂą z dyszy krople i pluje jak dam za duzo kÂładzie ÂładnÂą powÂłokĂŞ , ktĂłra....po 20 sekundach Âścieka i robi zacieki...
Aha dodam, Âże jak dam strumien na punt i materiaÂł praktycznie na 10% to kÂładzie wzglĂŞdnie OK
Wiem ze gun o dupsko rozbiĂŚ ale malujĂŞ bardzo rzadko - w tym roku jest to moje 2 malowanie jednego elementu :P a widziaÂłem ze da sie tym czyms uzyskaĂŚ wzglĂŞdnie ÂładnÂą powÂłokĂŞ.... |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-08-27, 18:18
|
0
|
|
|
|
SprĂłbuj zmniejszyĂŚ dopÂływ materiaÂłu moÂże wali za duÂżo i nie moÂże rozbiĂŚ materiaÂłu .
zrĂłb prĂłbĂŞ
ustaw ciÂśnienie na 3 atmosfery i wkrĂŞĂŚ dyszĂŞ materiaÂłowÂą na maksa potem odkrĂŞcaj co pĂłl obrotu i zobacz jak rozbija materiaÂł,
potem moÂżesz zwiĂŞkszyĂŚ ciÂśnienie i materiaÂł
jakim malujesz bezbarwnym ? |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-27, 18:25
|
0
|
|
|
|
masteriusz,
Kimkolwiek jesteÂś, jesteÂś bardzo antytechniczny.
Jak mo¿na byÌ tak bardzo ograniczony i wniosków nie wyci¹gn¹Ì z efektów.
masteriusz napisał/a: | jade na 4,2 bara (przy zamkniĂŞtym cynglu) |
Czy to znaczy Âże cyngiel nie jest naciÂśniĂŞty?
Bo gdyby byÂł naciÂśniety to z tym ciÂśnieniem byÂś rozbicie miaÂł jak sata i iwata.
ChÂłopie, weÂź naciÂśnij cyngiel, ustaw cisnienie na 3.5-4 atm.
Zak³adaj¹c ¿e masz manometr pod pistoletem, bo jesli nie to znów mam t³umaczyc o spadkach na wê¿u i o ewentualnych spadkach na niew³asciwej instalacji i ró¿nego typu z³¹czkach?????????????????????//
To jest nienormalne, przeciez jak leci jak z wiadra to wiadomo Âże czegos brakuje, w tym wypadku powietrza. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-27, 18:34
|
0
|
|
|
|
mam manometr pod pistoletem
bezbarwny Profix CP1500 2:1 + 25% rozcieĂączalnika (kiedyÂś miaÂłem inny bezbarwny ten sam efekt)
OK ustawie na otwartym 3-4 ale z tego wynika, ze przy zamkniĂŞtym bĂŞdzie pewnie z 6 na pistolecie. Co z regulacja powietrza na pistolecie? ustawiĂŚ max?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-08-27, 21:01
|
0
|
|
|
|
Tak,wÂłaÂśnie rozkrĂŞciĂŚ na max,a regulujesz na reduktorze przy WCIÂŚNIĂTYM SPUÂŚCIE, a z cynglem sobie daj spokĂłj... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-27, 21:48
|
0
|
|
|
|
masteriusz napisał/a: | ze przy zamkniĂŞtym bĂŞdzie pewnie z 6 na pistolecie. |
No to skrĂŞĂŚ sobie na sprĂŞÂżarce tak abyÂś miaÂł te 4 atm,,, ufff, zÂła porada.
Teraz dobra.
Masz po drodze zwĂŞÂżenia ktĂłre powodujÂą tak duzy spadek.
PomogĂŞ Ci je namierzyĂŚ:
- pierwsze to wyjœcie ze sprê¿arki, standardowa szybkoz³¹czka potrafi mieÌ otwór przelotowy gruboœci zapa³ki
- filtry i ich po³¹czenia, zbyt ma³e przep³ywy i zwê¿enia
- w¹¿ o zbyt ma³ym przekroju, chocia¿ tu ciê¿ko o wielki spadek na s³abszych pistoletach a Ty masz sico
- manometr pod pistoletem potrafi pÂłataĂŚ figle z przepÂływem a jeÂśli pod nim masz odwadniacz to problemy gwarantowane.
Gwarantuje Ci ze sico potrafi normalnÂą powÂłokĂŞ poÂłozyc a problemem jest dostarczenie mu zbyt maÂłej ilosci powietrza. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-27, 21:53
|
0
|
|
|
|
masteriusz napisał/a: | Co z regulacja powietrza na pistolecie? ustawiĂŚ max?? |
Uffff..
Jak na pistolecie skrĂŞcisz przepÂływ to na manometrze masz nieprawidÂłowe ciÂśnienie podane - dla skreconego przepÂływu ustawione jest wtedy.
JeÂśli masz reduktor pod pistoletem to ZAWSZE w pistolecie powietrze musi byc na max rozkrecone.
Jak miaÂłes inaczej to lipa, sam sobie problemy robisz.
PodpowiedÂź.
Jak juÂż opanujesz instalacje to spadek cisnienia na manometrze pod pistoletem bĂŞdzie max w granicach 0.5 atm, lub jeszcze mniej.
Wtedy masz problem rozwiÂązany. |
|
|
|
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-27, 22:24
|
0
|
|
|
|
miĂŞdzy kompresorem nie mam nic tylko manometr pod pistoletem. nie dam rady stawiĂŚ na wciÂśniĂŞtym 3,5-4... kompresor pracuje na 8,5bara po wciÂśniĂŞciy spustu gdy ustawie miotÂłe na max jest jakies 3,2 jak ustawie strumien na punkt okoÂło 3,6.
mam niestety ten sprĂŞÂżynowy przewĂłd do pistoletu, ktĂłry na forum nie cieszy siĂŞ dobrÂą opiniÂą.... jutro w castormie kupiĂŞ gumowy zbrojony na metry o wiĂŞkszym przekroju wew. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-27, 22:49
|
0
|
|
|
|
masteriusz,
To co poradziÂłem eliminuje 99% problemĂłw, pozostaje tylko problem wody.
Ty masz jeszcze problem z ciÂśnieniem bo bezpoÂśrednio, bez stopniowania idzie max ze sprezarki na pistolet.
To nie jest sprzyjajÂące dla ustawieĂą staÂłego cisnienia.
Kup reduktor i odolejacz i odwadniacz i ciesz siĂŞ staÂłym cisnieniem i lepszÂą jakoÂściÂą powietrza. |
|
|
|
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-28, 10:42
|
0
|
|
|
|
juz oglÂądaÂłem nowe przewody i reduktor z odwadniaczem i filtrem - kompresor tez chyba bĂŞdzie nowy jak fundusz pozwoli;]
Kurcze mam problem z lakierem bezbarwnym - jak pisaÂłem cp 1500 proporcje 2:1 +25% rozcieĂączalnika
element byÂł w temperaturze 25*C prawie 20 godzin teraz wyniosÂłem to na sÂłonce - lakier jest dal miĂŞkki jak mocniej docisnĂŞ palec zostaje Âślad - moÂżliwe ze jest za gruba warstwa?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:11
|
0
|
|
|
|
Jakie 25%?????10%,a i to przy tej temperaturze zbytek. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:35
|
0
|
|
|

|
Przewód tzw. "sprê¿ynke" to sobie kolego zostaw do np. pompowania kó³ ,do tego jest prawie ¿e idealna A manometr pod pistolet to masz ten co sprzedaj¹ na Alle..o po oko³o 30z³ ? Jeœli tak ,to proponuje go zdemontowaÌ Wiesz to jest zbytnio "zaawansowana technologicznie konstrukcja" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:35
|
0
|
|
|
|
od rana leÂży sobie na sÂłoĂącu - jest lepiej lakier troszkĂŞ twardszy - boje siĂŞ ze nie stwardnieje do konca:/
tak przewĂłd sprĂŞÂżynka :P - dlatego chcĂŞ wymieniĂŚ na normalny zbrojony, ewentualnie te niebieskie majÂą Âśr. wew 8mm - korzystaÂłem z takich w pracy (warsztat samochodowy) sÂą OK
manometr tez taki alle... |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:36
|
0
|
|
|

|
A ile daÂłeÂś do tego lakieru utwardzacza? |
|
|
|
 |
masteriusz
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:39
|
0
|
|
|
|
2:1 - lakier utwardzacz
w rzeczywistoÂści daÂłem troszkĂŞ wiecej na 50ml klaru daÂłem 30ml utwardacza i jakies 15ml rozcienczalnika
Tylko pewnie u mnie ta warstwa jest bardzo gruba i dlatego ma problem z miĂŞkkoÂściÂą... |
|
|
|
 |
dadus18
|
Wysłany: 2011-09-06, 19:54
|
0
|
|
|
|
Sam malujĂŞ tym klarem i wydaje mi siĂŞ Âże dobry jest, podstawa to podkÂład jak dupcia nie mowlĂŞcia wyszlifowany, lakier w skÂładzie np: 300ml klaru : 150 ml utwardzacza : 45 ml utwardzacza ale to wg mnie duÂżo ja na ten klar bo sam w sobie jest rzadki. ja mam ustawione ciÂśnienie na filtrze 4 po wciÂśniĂŞciu dzyngla, potem reguluje na pistolecie tak aby dobrze siĂŞ nakÂładaÂło jak zainwestuje w ciÂśnieniomierz pod pistolet to napisze ile daje |
|
|
|
 |
Radi_ii
|
Wysłany: 2011-10-22, 19:00
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor
jakiej firmy proponujesz odwadniacz i odolejacz,ckd 1/4 wystarczy?
i jaki reduktor pod pistolet.Moze jakis link?
Aktualnie uzywam samego odwadniacza,waz niebieski spirala,bez reduktora pod pistoletem,mam tylko na odwadniaczu.Powietrze podciagniete rurkami 1/2
Przy malowaniu wlasnie raz siada dobrze,a miejscami pomarancza,moze pod zlym katem trzymam pistolet,albo za szybko "jade",narazie sie ucze,ale przydaly by mi sie jakies podstawowe podpowiedzi.pozdrawiam |
_________________ Lubie to co kocham |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2011-10-22, 20:34
|
0
|
|
|
|
Radi_ii napisał/a: | odwadniacz i odolejacz,ckd 1/4 wystarczy? |
Radi_ii napisał/a: | Powietrze podciagniete rurkami 1/2 |
sam sobie moÂżesz odpowiedzieĂŚ instalacja 1/2 a filtry 1/4 zrobisz sobie wÂąskie gardÂło ckd to bardzo dobry pomysÂł ale w twoim przypadku musi byĂŚ 1/2 |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2011-10-22, 20:36
|
0
|
|
|
|
masteriusz napisał/a: | cp 1500 proporcje 2:1 +25% rozcieĂączalnika |
a utwardzacz i rozpuch dedykowany rozumiem czyli utwardzacz cp 285 lub 282 a rozpuch cp 040 lub 041 |
|
|
|
 |
Radi_ii
|
Wysłany: 2011-10-22, 21:03
|
0
|
|
|
|
diablo74 napisał/a: | sam sobie moÂżesz odpowiedzieĂŚ instalacja 1/2 a filtry 1/4 zrobisz sobie wÂąskie gardÂło ckd to bardzo dobry pomysÂł ale w twoim przypadku musi byĂŚ 1/2 |
instalacja 1/2,ale przewod i tak jest cienszy,a jesli przewod nie to przy pistolecie bedzie,chyba ze tam juz nie przeszkadza,mam na scianie trojak i idzie na jedna strone na odwadniacz i naolejacz,a z drugiej dalem sam odwadniacz z reduktorem,ale jakiejs marnej firmy,pod nauke malowania,ale narazie spelnia zadanie,ale reduktor sredni i duzy spadek cisnienia po nacisnieciu spustu,moze jakas podpowiedz? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-10-22, 21:20
|
0
|
|
|
|
Radi_ii napisał/a: | duzy spadek cisnienia po nacisnieciu spustu,moze jakas podpowiedz? |
Spiralny w¹¿ do bani i jego szybkoz³¹czka - t³umi¹ przep³yw.
Nie bĂŞdĂŞ pisaÂł co masz Âźle, bo to zbĂŞdny wysiÂłek.
Napisze jak powinna optymalnie wyglÂądaĂŚ instalacja w wersji minimum.
Amatorskie lakierowanie - nauka. Czyli bez wodotryskĂłw i drogich rozwiÂązaĂą.
blok z reduktorem na sciane firmy yato 1/2 - tu niema odolejacza.
Lepsze rozwiÂązanie to ckd serii 4000 z reduktorem odwadniaczem i odolejaczem, tylko kasa inna.
Do tego w¹¿ o œrednicy min 100 mm z szybkoz³¹czkami o max du¿ym przep³ywie (jak rozbierzesz ten spiralny to zobaczysz jakie dziurki maj¹ tamte z³¹czki)
Do tego pod pistolet jakiÂś fajny manometr (niewiem jaki polecic z tych taĂąszych) i masz cisnienie bez spadkĂłw.
Byc moze tez bez wody, bo tego nie garantujÂą odwadniacze ani ckd, ani tym bardziej yato.
Jak bĂŞdzie woda to napisz - poradzĂŞ jak szybko i tanio siĂŞ jej pozbyĂŚ |
|
|
|
 |
wojtek1
|
Wysłany: 2011-10-22, 23:14
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Jak bĂŞdzie woda to napisz - poradzĂŞ jak szybko i tanio siĂŞ jej pozbyĂŚ | ZESTAW WIADERKOWY made in Lackdoctor -naprawdĂŞ dziaÂła. |
|
|
|
 |
raf379
|
Wysłany: 2011-10-22, 23:37
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: |
Do tego w¹¿ o œrednicy min 100 mm : |
To niez³¹ wydajnoœc musisz miec |
|
|
|
 |
Radi_ii
|
Wysłany: 2011-10-23, 10:26
|
0
|
|
|
|
nom,do weza srednicy 100mm,potrzebna niezla redukcja:) tylko bez obrazy
mam w tej chwili badziewny odwadniacz juz z rok,ale deczka wody nie puszcza,a wiem ze niekturzy lakiernicy pracuja bez tego tylko zmieniaja filtry paliwowe na wezu a malucha co drugie malowanie:) mi by sie chyba nie chcialo tak bawic:)
Ok.w takim razie do konca 1/2,zmiana weza plus reduktor na pistolet.Sprobujemy co z tego wyjdzie,dzieki wielkie za podpowiedz |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-10-23, 10:29
|
0
|
|
|
|
raf379,
Uffff,
Ale wiadomo o co chodzi... 10mm. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-10-23, 10:32
|
0
|
|
|
|
Radi_ii napisał/a: | tylko bez obrazy |
Luz.
Uwa¿aj na szybkoz³¹czki i ich przeloty.
Pierwsza szybkoz³¹czka w sprê¿arce ju¿ potrafi byÌ badziewna i trzeba zacz¹Ì od jej wymiany.
Chodzi o przelot w tej czêœci gdzie jest w¹¿ skrêcany, lub gwint wkrêcany w reduktor sprê¿arki.
OdkrĂŞĂŚ a zdziwisz siĂŞ. |
|
|
|
 |
Radi_ii
|
Wysłany: 2011-10-23, 23:52
|
0
|
|
|
|
przy sprezarce nie mam szybkozlaczki,od sprezarki mam tylko rurki,dopiero w garazu mam przy odwadniaczu.
A apropo Yato bo pisales o takim odwadniaczu,jak jest z ta firma w lakiernictwie,ja uzywam narzedzi yato tzn kluczy sciagaczy i sa super bija stanleya.Urwiesz stanleya,a yato wytrzyma,mam caly zestaw kluczy yato i nie ma na niego srob ktore by nie odkrecil.
A jak to jest w lakiernictwie bo produjuja tez pistolety,mial ktos stycznosc? |
|
|
|
 |
Radi_ii
|
Wysłany: 2011-10-24, 00:00
|
0
|
|
|
|
swoja sprezarke kupilem od goscia co prowadzi zaklad lakierniczy,teraz kupil jakas za 10tys do remontu,zrobil i ta sprzedal,ta tez byla do remontu,ale zrobilem remont,nowe kola pasowe ktore przyspieszyly obroty,nowa chlodniczka z chromonilku,nowe rurki z ocynku 1/2,butla 200l z 1984r,2 sprezarki masywne dwutlokowe,silnik 4kw,troche maly,ale narazie sobie radzi,po dwa pasy 17 na sprezarke.
Szukalem odpowiedniej sprezarki,ale nowe sa kiepskie,dopiero w miare zaczynaja sie od 6tys,a ze remont robilem sam to wolalem uzywke,stara. nowe to juz nie ta jakosc |
|
|
|
 |
putekemil
|
Wysłany: 2014-01-13, 17:59
|
0
|
|
|
|
Witam,
mam problem z pistoletem sico hvlp. ZaÂłoÂżyÂłem do niego reduktor ciÂśnienia i gdy mam wciÂśniĂŞty przycisk na pistolecie to maksymalne ciÂśnienie jakie pokazuje manometr przy reduktorze to 2bary a kompresor pompuje 8bar. Czy to moÂże byĂŚ wina tego Âże ten pistolet zuÂżywa duÂżo powietrza? moÂże przy pistolecie RP by tak nie byÂło |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2014-01-13, 18:15
|
0
|
|
|
|
sico hvlp czy rp to to samo |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-01-13, 18:27
|
0
|
|
|
|
Cytat: | putekemil
WysÂłany: Dzisiaj 17:59Â Â
0
Â
Masz jeden post i.. jedna odpowiedz.
Popraw instalacjê pneumatyczn¹ z uwaga na przekroje wê¿y, szybkoz³¹czek i... reduktora czy filtra wody.
Napisze po raz tysieczny:
- baniak sprĂŞÂżarki
- z niego wyjœcie np 1/2 cala i zawór kulowy do którego pod³¹czasz w¹¿ o œrednicy wewnêtrznej 10mm
- reduktor z odwadniaczem yato 1/2 cala
- szybkoz³¹czki rectus
- w¹¿ pod pistolet zalecany tez 10mm œrednica, na biedê 8mm srednicy
Ze sprê¿arki wychodzi niestabilne cisnienie zgodne z ustawieniami jej pracy (za³¹czania) np 5-8 atm, 7-10 atm..... to s¹ ciœnienia które stabilizujesz YATO za 70 z³, CKD za 500z³, SATA za 2500z³,,,ustawiaj¹c na 6 atm....................................................... spadek cisnienia na oporach powietrza wewn¹trz d³ugiego odcinka wê¿a idacego pod pistolet i tam masz docelowo 4-5 atm.
Regulujesz sobie cisnienie w pistolecie tak aby byÂło odpowiednie ( reduktorem pod pistoletem) i CIESZYSZ SIE DOBRA PORADÂĄ i koĂącem problemĂłw ze spadkami ciÂśnienia,,, forever .
Zanim zadasz nastepne pytanie z cyklu ... ale jak, ja nie wiem, nie rozumiem,,,, przeczytaj text raz jeszcze.
Powodzenia. |
|
|
|
 |
putekemil
|
Wysłany: 2014-01-13, 18:57
|
0
|
|
|
|
Kompresor ma 100l. Przy kompresorze jest zamontowany reduktor z odwadniaczem yato. W¹¿ 8mm i 10m d³ugoœci. To nie wina wê¿a moim zdanie bo gdy pod³¹cze pistolet prosto pod kompresor s¹ takie same objawy. Wiem ¿e pistolety sico to badziewie wiêc mo¿e polecicie mi jakiœ dobry i niedrogi pistolet dla amatora |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-01-13, 19:22
|
0
|
|
|
|
putekemil napisał/a: | maksymalne ciÂśnienie jakie pokazuje manometr przy reduktorze to 2bary |
putekemil napisał/a: | bo gdy pod³¹cze pistolet prosto pod kompresor sÂą takie same objawy. |
WiĂŞc szukaj zaraz przy kompresorze, lub przy pistolecie.
putekemil napisał/a: | wiĂŞc moÂże polecicie mi jakiÂś dobry i niedrogi pistolet dla amatora |
Ka¿dy pistolet pod³¹czony do tego .. problemu, nic nie pomo¿e, nawet sata.
WiĂŞc jesli chcesz zmienic pistolet, to najpierw usuĂą wade, ktora uniemozliwia ci uzyskanie odpowiedniego cisnienia i przepÂływu powietrza w instalacji. |
|
|
|
 |
putekemil
|
Wysłany: 2014-01-13, 19:57
|
0
|
|
|
|
Znalaz³em wadê jest ni¹ albo reduktor yato albo nypel którym jest po³¹czony reduktor z kompresorem. Gdy pod³¹cze pistolet wê¿em pod kompresor to gdy w kompresorze jest 7bar to przy wciœniêtym cynglu na manometrze przy pistolecie mam ponad 4bar a gdy pod³¹cze pod reduktor yato przy kompresorze to spada do 2bar.
MyÂślĂŞ Âże to wina nypla poniewaÂż jest to rozmiar 1/4 i w Âśrodku otwĂłr ma nie wiĂŞcej niÂż 5mm Âśrednicy.
Na wêzu 8mm mam ponad 1bar spadku ciœnienia, czy myœlicie ¿e jak zastosujê w¹¿ 12mm to bêdzie du¿o mniejszy spadek |
|
|
|
 |
krzwys
|
Wysłany: 2014-01-13, 21:45
|
0
|
|
|
|
Mozesz miec tak jak ja u siebie. U mnie przerobilem wszystko na 1/2 jak najwieksze przekroje i to samo bylo... okazalo sie ze na wyjsciu z butli( taka wspawana rurka u mnie) byl przekroj jeszcze mniejszy niz 1/4. rozwiercilem i jest ok |
|
|
|
 |
putekemil
|
Wysłany: 2014-01-15, 13:39
|
0
|
|
|
|
Jak myÂślicie lepiej zaÂłoÂżyĂŚ odwadniacz przy kompresorze czy pistolecie? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-01-15, 14:49
|
0
|
|
|

|
Ckd 4000, na 1/2 cala za³ó¿ pod gunem, ten komplet odwadniacz i odolejacz. Bêdziesz mia³ od razu regulacje ciœnienia.
|
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2014-01-16, 13:35
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | Ckd 4000, na 1/2 cala za³ó¿ pod gunem, ten komplet odwadniacz i odolejacz. BĂŞdziesz miaÂł od razu regulacje ciÂśnienia. |
MoÂżna jeszcze doÂłoÂżyĂŚ osuszacz |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2014-01-16, 14:33
|
0
|
|
|
|
A dla pewnosci jeszcze seperator cyklonowy z wyjsciem 1 cal,tak na wszelki wypadek,bo czystego powietrza nigdy nie za duÂżo |
|
|
|
 |
putekemil
|
Wysłany: 2014-01-21, 21:05
|
0
|
|
|
|
Mam jeszcze takie pytanie czy da siê w presostacie zwiêkszyÌ ciœnienie za³¹czania kompresora? Mam ustawione w³¹czanie na ok. 4,5 i wy³¹czanie na 8bar, a chcia³bym ¿eby w³¹cza³ siê przy 5,5bar. |
|
|
|