Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
adri4n
Wysłany: 2012-01-10, 11:56   Porada blacharsko-lakiernicza BMW e36
0
UP DOWN

Witam, jakiÂś czas temu staÂłem siĂŞ posiadaczem drugiej Coupe jest w niej co robiĂŚ dlatego piszĂŞ i proszĂŞ o porady...na dzieĂą dzisiejszy co zauwaÂżyÂłem to w aucie jest do roboty blacha tyÂł.... i teraz proszĂŞ o radĂŞ. na fotce zaznaczyÂłem miejsca ktĂłre na pewno sÂą poszpachlowane, to miejsce ktĂłre jest na bÂłotniki to w bagaÂżniku pod wykÂładzinÂą jest pogiĂŞta blacha, nawet nie wyklepana a zewnÂątrz ktoÂś to poszpachlowaÂł. z drugiej strony auta jest to samo...ale mniej. pod lampami teÂż jest blacha pogiĂŞta,itp.
i czy lepiej teraz to wycinaÌ i wstawiaÌ kawa³ki blachy czy po prostu kupiÌ ca³y ty³ budy i wstawiÌ jak¹œ tam jej czêœÌ??

[/URL]

kubazjan
Wysłany: 2012-01-10, 12:48   
0
UP DOWN

moim zdaniem nic nie wycinac i nie wstawiac...bo po pierwsez jak juz wstawisz to i tak w pewnym miejscu bedziesz musial to wyszpachlowac a pod drugie po co naciagac sie na koszta tym bardziej ze auto jest biale i w momencie Twoich drobnych niedorobek az tak bardzie sie nie bedzie rzucac w oczy. :D
Zrob tak...rozbierz panelejesli jest tam duze wgniecenie to wystukaj na ile sie da poszpachluj jeszcze raz i lakieruj.
Chyba ze pod szpachlem beda dziry i ruda to wtedy juz lepiej wstawic reperaturke... :spoko:

adri4n
Wysłany: 2012-01-10, 13:01   
0
UP DOWN

kubazjan, wÂłaÂśnie o to chodzi ze od Âśrodka to jest prĂłchno a nie blacha.... i nie chce robiĂŚ tego od tak... tylko chce miĂŞĂŚ to dobrze zrobione.

kubazjan
Wysłany: 2012-01-10, 17:38   
0
UP DOWN

to kupuj reperaturki albo cale poszycie jesli reperaturka nie wystarczy i spawanie cie czeka :D
Jak chcesz pojezdzic i miec auto na lata to trzeba wstawiac a dalje to juz wiadomo... ;)

gugun 
Wysłany: 2012-01-10, 17:56   
0
UP DOWN

dokladnie,rozwiercic poszycie cale i wstawic ladnie na zgrzewach i nie bedzie jaj.poszycie to proponuje wstawic uzywke bo podroby mozesz juz nigdy nie spasowac:Dkup cala dupe i wstawiaj

adri4n
Wysłany: 2012-01-10, 19:30   
0
UP DOWN

dziĂŞki za dotychczasowe rady, wÂłaÂśnie chcĂŞ to zrobiĂŚ jak najlepiej. robiĂŞ to dla siebie, czy nawet przy ewentualnej sprzedaÂży auta bĂŞdzie jak siĂŞ naleÂży....

a teraz jakie mogÂą byĂŚ koszta takiej operacji?? chodzi mi o samÂą robociznĂŞ. jak bym czĂŞÂści miaÂł swoje

gugun 
Wysłany: 2012-01-10, 20:24   
0
UP DOWN

o koszta to pytaj u blacharzy.ale nie wybieraj najtanszego co ci upie*doli blotnik w polowie i zakituje szpachlem "z biedronki"tylko takiego co ci ladnie rozwierci i wspawa caly plat ze nie bedzie sladu.a tacy istnieja,ale sie cenia niestety.ja bym chcial do tysiaka +malowanie ok drugiego z cieniowaniem drzwi

adri4n
Wysłany: 2012-01-10, 21:00   
0
UP DOWN

aha. ona i tak idzie caÂła do malowania...ale to to juÂż bĂŞdĂŞ chyba robiÂł sam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu