Wys³any: 2012-02-09, 16:04 Zabezpieczenie ognisk korozji we wnêtrzu pojazdu.
0
Witam,
Nazywam siê Kuba i jestem nowy na tym forum, zarejestrowa³em siê poniewa¿ potrzebujê pewnej porady od znawców tematu.
Mianowicie przygotowujê Lancera Evo na wspawanie klatki bezpieczeñstwa wi±¿ê siê to z wybebeszeniem samochodu do go³ej blachy razem z matami wyg³uszaj±cymi, niestety przy pozbywaniu siê mat wyg³uszaj±cych oraz przy demonta¿u wnêtrza i jego elementów w kilku miejscach we wnêtrzu samochodu pojawiaj± siê niewielkie ogniska korozji które s± do¶æ ³atwe do wyczyszczenia do go³ej blachy.
Niestety w najbli¿szym terminie nie bêdê montowa³ klatki bo muszê porobiæ z samochodem inne rzeczy przez co ogniska korozji wewn±trz bêd± siê powiêkszaæ
I tutaj pojawia siê moje pytanko do znawców tematu jakim bardzo dobrym podk³adem zamalowaæ te ogniska korozji oczywi¶cie po wyczyszczeniu ich do go³ej blachy.
Tak jak piszê jestem laikiem w temacie lakierowania a chcia³bym to zrobiæ tak ¿eby pó¼niej w przysz³o¶ci po wspawaniu klatki mo¿na by³o od razu pomalowaæ ca³e wnêtrze a nie zajmowaæ siê dodatkowo ogniskami korozji. Dlatego zale¿y mi na takim podk³adzie który wytrzyma jeszcze kilka miesiêcy, i pó¼niej bêdzie mo¿na na niego nanie¶æ lakier
Z góry dziêki za wszelkie porady.
Pozdrawiam
Kuba
czy to we wnetrzu czy z zewnatrz samochodu to po wyczyszczeniu do go³ej blachy zabezpiecz te miejsca antykorozyjnym podk³adem - reaktywnym
masz tu linka do opisu jak i co po kolei przygotowanie do malowania , my¶le ¿e wszystkiego siê z tego tematu dowiesz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum