Autor |
Wiadomo¶æ |
|
killer
|
Wys³any: 2012-04-03, 08:20 Honda Accord 2001. Rdza przy nogach kierowcy
|
0
|
|
|
|
Witam,
Honda Accord 2001.
Niestety nieudany zakup, jednak w miarê mo¿liwo¶ci chcia³bym poje¼dziæ nim min. ok 3-5 lat je¿eli wogóle siê to uda.
Samochód zakupiony 2 miesi±ce temu, okaza³o siê, ¿e ma przy przednim lewym nadokolu mniej wiêcej na wysoko¶ci nóg kierowcy oraz na rancie mocowania klapy baga¿nika (hatchback - oddzielny watek na forum) rozwarstwione fabryczne
uszczelnienia zgrzewów poprzez które woda sobie '³adnie' sp³ywa³a powoduj±c korozjê.
Moje pytanie jakie s± szansê na reanimacjê takiego stanu rzeczy:
Na rysunku zaznaczono miejsce pêkniêtego uszczeleniania (od strony silnika strasznie utrudniony dostêp).
Narazie na szybko zalepi³em dziurê widoczn± na zdjêciach (zrobion± palcem podczas szukania przyczyny przecieku wody do samochodu) klejem do szyb.
Rozumiem, ¿e tutaj w grê wchodzi tylko wyciêcie i wspawanie nowego kawa³ka blachy, o ile jest sens ekonomiczny takiej naprawy.
Czy mo¿e kto¶ poleciæ jaki¶ zak³ad blacharski z Lublina lub okolic który podj±³by siê tego? Zale¿y mi na tym aby w miarê mo¿liwo¶ci opó¼niæ/powstrzymaæ postêpuj±c± korozjê oraz wykonaæ porz±dnie naprawê.
Pytanie jeszcze jakie mog± byæ orientacyjne koszty wykonania takiej naprawy? |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-04-03, 08:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
du¿o tego nie jest, mój sensei u którego teraz robiê bylby w stanie zrobic to bez problemu, okolice krasnika jesli chodzi o lokalizacje a tak jeszcze bli¿ej lublina to nie wiem. pozdr. |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-04-03, 10:28
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Nie wiem czy czasem u mariusza steca w urzedowie nie robia blacharki warto zapytac.
Ps. Dumel jestes z krasnika ? |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-04-03, 14:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
Nokia jestem nawet z urzedowa, i u Mariusza robi±, ale nie tak jak kiedy¶... wiadomo motorsport i wogóle jest tam na najwy¿szym poziomie ale o blacharce to tam niewiele s³ysza³em ostatnio. (mieszkam jakie¶ 800 m od Steców)
sory ze to nie temat na to ale skad Nokia jeste¶ bo na ¶lasku mam rodzine konkretnie w Jaworznie. pozdr.
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-04-03, 15:47 ]
Ja z okolic Tychów to jakies 20-30 km od jaworzna
Dlatego pyta³em bo w Moniakach mieszka moja wybranka |
|
|
|