Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
piotres
Wys³any: 2012-04-03, 14:49   Air Gunsa Az3 hte2 - nierowny strumien :(
0
UP DOWN

czesc

mam pistolet air gunsa az3 hte2. jestem amatorem, ale maluje mi sie nim swietnie. pistolet ma nieco ponad rok. dysza 1,3mm.

Ostatnio jednak zauwazylem ze nierowno pyli - przy rozszerzonym strumieniu gorna czesc "slupa" lakieru jest znacznie mocniejsza. Glowice sprawdzilem - na oko wszystkie otworki sa drozne. W dyszy odkrecanej z iglicy troche nalotu z farb i nic pozatym .

Pistolet zawsze dokladnie mylem . Ale nie rozkrecalem go raczej do mycia. Lecz jest czysty...iglica trzyma. Na oko jest wszystko ok.

W czym moze tkwic problem ?

pozdrawiam
Piotr

Dumel19
Wys³any: 2012-04-03, 17:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
witam, w wielu rzeczach, zalezy czym go my³e¶, ja mam taki i myje go nitro zawsze, a z tym strumieniem to spróbuj o pó³ albo jedn± czwart± obrotu zmniejszyæ miot³ê(wiater na dyszach) i powinno chodziæ. albo rozkrêæ go pomocz w nitro i skrec... :)

gugun 
Wys³any: 2012-04-03, 17:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
na oko to ch³op w szpitalu umar³ :D poprostu co jaki¶ czas wypada pistolet rozkrecic i dokladnie wymyæ pedzlem,ale nie swoim :D a rozpylacz i cala reszte spraw ruchomych wczesniej na 1 noc zostawic w niterku

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-03, 17:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Dumel19 napisa³/a:
albo jedn± czwart± obrotu zmniejszyæ miot³ê(

No to miot³a bedzie ju¿ katastroficznie ma³a.
Bo i tak miot³a gunsy nie powala szeroko¶ci± a po skrêceniu pora¿ka.
Jesli kana³y s± czyste, dziurki w rozpylaczu bez nalotu i nie zaklejone... to jedynie pozostaje problem z ci¶nieniem.
Byæ mo¿e masz za du¿e, wtedy bardziej daje jedn± stron± nawet sata.

kosior
Wys³any: 2012-04-03, 18:45   
0
UP DOWN

umyæ porz±dnie pistol i trzymac sie zalecen cisnienia i wszystko wróci do normy ale fakt faktem miotla w gunsie jest nie za wielka

marer 
Wys³any: 2012-04-03, 19:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Ja bym Ci jednak nie radzi³ rozpylacza i g³owiczki wk³adaæ do nitro.
Ja tak zrobi³em to nitro mi g³owiczkê zjad³o, pisa³em gdzie¶ na forum.
Jak chcesz to mogê ci fotki zrobiæ i podes³aæ jak to wygl±da.

gugun 
Wys³any: 2012-04-03, 20:21   
0
UP DOWN

marer napisa³/a:
a tak zrobi³em to nitro mi g³owiczkê zjad³o,
to ci paskudne te nitro:)

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-03, 20:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
gugun napisa³/a:
to ci paskudne te nitro:)
Nie paskudne,nie paskudne,tylko g³odne by³o...

Nokia 
Wys³any: 2012-04-03, 20:28   
0
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
jacenty 741 napisa³/a:
Nie paskudne,nie paskudne,tylko g³odne by³o...

Gunsy juz z plastiku robi± . Taka oszczêdnosc :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-03, 20:46   
+1
UP DOWN

Nokia napisa³/a:
Gunsy juz z plastiku robi± . Taka oszczêdnosc

Na forach za bardzo gunsa by³a faworyzowana a to przecie¿ zwyk³y szajs.
Szajs za nieprzeciêtn± kasê.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-04-03, 20:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Król Julian nie ma humoru. Bo Srico HP jest debe¶ciackie, a pistolet którego nigdy nie mia³ w rêku jest beee :rotfl:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-03, 21:04   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek,
Piotru¶, normalnie da³e¶ czadu.
Jak widaæ nadal jeste¶ na etapie kopiuj/wklej.
Twoich postow z grzeczno¶ci ju¿ nie prostujê aby¶ nie mia³ odczucia ¿e jeste¶ moim targetem i jak ogar za Tob± ganiam po obu forach.
Chcesz to zmieniæ?
Mogê z 10 Twoich ostatnich postów na forum gdzie uciek³es, wkleiæ co najmniej 9 idiotyzmów i Ciê podsumowaæ.
Chcesz tego?
Wojenka czy dalej udajê ¿e nie widzê co odwalasz za szopki????

[ Dodano: 2012-04-03, 22:07 ]
Sw.Piotrek napisa³/a:
a pistolet którego nigdy nie mia³

Mam nawet zdjêcia z sesji z guns±.
Korpus byle jak obrobiony, aluminium takie nijakie, ma³o przyjemny i le¿y w d³oni jak klamka z czasów prl.
Porównuj±c go z innymi tanimi to przegrywa³ na starcie pokazuj±c swój profesjonalizm i mega miot³ê.
Kolega @Ka¼mirz przyjecha³ na testy i by³ z lekka zawiedziony ich wynikiem.

gugun 
Wys³any: 2012-04-03, 21:14   
0
UP DOWN

ja tam troche stane po str. juliana bo tez nie mialem w reku ale jako¶ mnie nie przekonuje...aczkolwiek to taki polecany kompromis pomiedzy cena a jakoscia by³ od zawsze,jednak z moich zrode³ wynika ze producenci ostatnio dali cia³a i coraz wiecej reklamacji na gunse...czyzby z³a partia posz³a??

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-04-03, 21:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Dumel19 napisa³/a:
rozkrêæ go pomocz w nitro i skrec...

Ta ,najlepiej to pistolet "topiæ ca³ego w nitro" jak marzane ^^ ^^ ^^
Panowie wystarczy jak wyrobicie sobie "nawyk" dok³adnego mycia pistoletu po ka¿dym lakierowaniu :tak: Na filmach które s± na stronie Sata.com macie pokazany w jaki sposób nale¿y myæ i konserwowaæ pistolet po ka¿dej zakoñczonej "pracy" ;)
Do mycia nale¿y te¿ zaopatrzyæ siê w odpowiednie do tego "narzêdzia" tj. szczotki i pêdzelki z twardym w³osem :tak:

Sw.Piotrek napisa³/a:
pistolet którego nigdy nie mia³ w rêku

A ty kolego mia³e¶ ju¿ jaki¶ pistolecik w rêkach czy nadal jeste¶ "malarz-teoretyk"+ wiedza "2 znajomych lakierników" ;)

No ale panowie ,nie odbiegajmy od tematu jakim jest "problem braku dba³o¶ci" o w³asne narzêdzie pracy ;)
Pozdrawiam! :spoko:

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-04-03, 21:31   
-2
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Z prostatami niezwyk³em rozmawiaæ. Nie jestem w stanie nawi±zaæ z nimi kontaktu. Jednak dzisiaj jestem wypiwszy dla tego¿ dyskusja PO"pi@rdoleñcem wydaje mi siê nader zabawna. A najzabawniejsze jest to ¿e gdzie¶ tam w Polsce go¶æ pod czterdziestkê nie mo¿e prze¿yæ tego ¿e s± lepsi od niego. Tak, tak jak bardzo by¶ nie promowa³ Sriko, i jak ³adnie by¶ nie szpachlowa³ to i tak jeste¶ zwyk³ym robotnikiem :tak: I to cie boli.
Widzê ¿e z³apa³e¶ haczyk. Król Julian promotor g@nianych rozwi±zañ nie lubi trwa³ego pistoleciku klasy ¶redniej. Oj, a jaki by³ nie dawno oburzony jak kto¶ na innym forum pochwali³ siê piêknie polakierowanym samochodem za pomoc± pistoletu AirGunsa :tak: No no jak tak mo¿na, trzeba go zjechaæ. Bo przecie¿ jest lepszy od ciebie, zreszt± nie tylko on.
:rotfl: ale mam ubaw czujê siê jak bym dyskutowa³ z trzynastolatkami. Ju¿ widzê Króla Juliana denerwuj±cego siê jak jego POwski wybraniec Niesio³owski :rotfl:

lak 
Wys³any: 2012-04-03, 21:34   
0
UP DOWN

Doktor?
Zmieni³e¶ ksywke? czy mi siê zdaje :x:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-03, 21:36   
0
UP DOWN

lak napisa³/a:
Zmieni³e¶ ksywke?

Noo.
Julian ... niekoniecznie król.
Hehe.
W sumie musze pogadac z projekterkiem to i mo¿e pozwol± mi na drugie konto ...hehe.

piotres
Wys³any: 2012-04-03, 23:44   
0
UP DOWN

No wlasnie ja pistolet myje bardzo dokladnie po kazdym malowaniu zuzywam chyba z 0,5l nitro zeby go umyc ^^ . Wiec takich cudow nie powinno byc.

Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli. Ale juz na 3,0bara widac ze gora jest mocniejsza. test robie wlasnie na nitrze.

Przypomnialo mi sie ze znajomy tez ma az3 hte2 tyle ze nowsza i uzyta pewnie z 3 razy do tej pory, chyba ja jutro od niego pozycze i porownam jak tam to wyglada. Bo moze ten typ tak ma i wczesniej u mnie tez tak bylo ale nie zauwazalem tego.

dzieki poki co za pomoc !

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-03, 23:52   
0
UP DOWN

piotres napisa³/a:
test robie wlasnie na nitrze.

No to masz ju¿ po sprawie.
Testy wykonuje siê zwykle na materiale o odpowiedniej lepko¶ci.
Np, baza, klar.
Wtedy ocenisz jako¶æ natrysku i jego równomierno¶æ.
Ci¶nienie oczywi¶cie w zalecanych normach producenta.

A nitro nijak siê do testów nie nadaje, bo nie ma odpowiedniej gêsto¶ci i zawsze test wyjdzie nieprawid³owy.
Masz sprawny pistolet, tylko ¼le testy przeprowadza³e¶.
piotres napisa³/a:
Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli.

Tak.
Dla rozcieñczalnika zmniejszaj±c cisnienie robocze pistoletu uzyska³es wymagan± atomizacjê i miot³a siê u³ozy³a prawid³owo.
Pozdrawiam.

piotres
Wys³any: 2012-04-07, 00:06   
0
UP DOWN

Jednak nie bylo to normalne - w glowicy byly jakies syfy - na pozyczonej glowicy z gunsy kolegi dawalo rowniutko nawet na nitrze przy 3.5 bara. Takze swoja pomoczylem przez 3 godzinki w nitrze, poczyscilem szmatka i teraz jest OK. :)

Temat mozna zamknac.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: