Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
hematol 
Wys³any: 2012-05-04, 22:01   jaka maska lakiernicza?
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
lakierujê niekiedy i to pojedyncze elementy w "pó³masce" 3M,wszystko ok,ale od jakiego¶ czasu zauwazy³em ze mnie zaczynaj± oczy piec,czy jest jaki¶ sposób,jaka¶ maska ,która by w jaki¶ sposób chroni³a tak¿e oczy? :/

juny 
Wys³any: 2012-05-04, 22:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
No pewnie :http://allegro.pl/maska-pelna-3m-6900-lakiernicza-seria-6000-r-duzy-i2282673610.html

hematol 
Wys³any: 2012-05-05, 07:54   
0
UP DOWN

dziêki ,juny,o to chodzi³o!Temat zamkniêty. :spoko:

Nokia 
Wys³any: 2012-05-05, 09:08   
0
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
Cena tez ciekawa....
http://www.allegromat.pl/aukcja104046 wez napisz do goscia moze jeszcze nie jest sprzedana.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-05, 09:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
hematol napisa³/a:
ale od jakiego¶ czasu zauwazy³em ze mnie zaczynaj± oczy piec

Zainwestuj w wentylacjê, bo maska po chwili zajdzie lakierami i nic nie bêdziesz widzia³.

Nokia 
Wys³any: 2012-05-05, 09:38   
0
UP DOWN

Sa na to szybki jednorazówki, po za tym mozna samemu zrobic.

PS.Szczypi± Cie oczy przy bazie czy bezbarwnym ? Ja mia³em to samo, zmienia³em bezbarwny i po problemie.

juny 
Wys³any: 2012-05-05, 17:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
albo wystarczy jak±¶ folie przezroczyst± i co jaki¶ czas wymieniaæ :spoko:

chudson
Wys³any: 2012-05-05, 19:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Fajna taka maska , ale w porównaniu do pó³ maski to cena bardzo wysoka. Dla osób nie lakieruj±cych zawodowo a jedynie hobbistycznie nie warto takiego sprzêtu kupowaæ

hematol 
Wys³any: 2012-05-06, 00:06   
0
UP DOWN

Nokia napisa³/a:
Sa na to szybki jednorazówki, po za tym mozna samemu zrobic.

PS.Szczypi± Cie oczy przy bazie czy bezbarwnym ? Ja mia³em to samo, zmienia³em bezbarwny i po problemie.

Tak,s± szybki wymienne i w³a¶nie znajomy wczoraj powiedzia³ mi ,¿e mi tak± za³atwi w cenie (dla mnie rewelacyjnej) 120z³!!!A co do szczypanie to w³a¶ne po klarze zaczê³y mnie piec,u¿y³em klaru Challenger (w sumie mi nie znzany ale kolega go sobie kupi³ i mu polakierowa³em tym zderzak GolfIV).
Tak czy tak maska musi byæ-pe³na,zdrowie najwa¿niejsze.

[ Dodano: 2012-05-06, 01:09 ]
Lackdoctor napisa³/a:
hematol napisa³/a:
ale od jakiego¶ czasu zauwazy³em ze mnie zaczynaj± oczy piec

Zainwestuj w wentylacjê, bo maska po chwili zajdzie lakierami i nic nie bêdziesz widzia³.

Wentylacja to podstawa ale na razie póki nie znajdê innego pomieszczenia nie bêd± nic robi³,ja lakiero ma³o i tylko pojedyncze elementy,g³ownei zajmuj± sie mechanik±,przyznam ¿e mnie lakierowanie mocno krêci ,na razie ¶redni sprzê,s³abe warunki ale zobaczyny w przysz³o¶ci co przyniesie ¿ycie.... ;)

Nokia 
Wys³any: 2012-05-06, 07:48   
0
UP DOWN

chudson napisa³/a:
Fajna taka maska , ale w porównaniu do pó³ maski to cena bardzo wysoka. Dla osób nie lakieruj±cych zawodowo a jedynie hobbistycznie nie warto takiego sprzêtu kupowaæ

Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzêtem ;)

hematol 
Wys³any: 2012-05-06, 08:40   
0
UP DOWN

Nokia napisa³/a:
chudson napisa³/a:

Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzêtem ;)

.....¦wiête s³owa!!!
Ja nie oszczêdzam na sprzêcie bo to sie potem m¶ci.Teraz np. chce kupiæ spryskiwacz do zmywacza za oko³o 100z³ (cena z wysy³ka) ale wiem ¿e komfort pracy +osczêdno¶æ zmywacza zrekompensuje szybko taki wydatek. :spoko:

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-06, 13:47 ]
Czy to taka oszczêdnosc zmywacza to nie wiem bo tez ostatnio kupi³em i idzie go wiecej niz zmywanie na 2 reczkniki ;) Ale za to szybsze i bezproblemowe mycie, idzie raz dwa.

chudson
Wys³any: 2012-05-06, 13:47   
0
UP DOWN

Cytat:
Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzêtem

Taak ale kupowaæ pe³n± maskê za ponad 400z³ je¶li maluje siê ¶rednio trzy razy w roku ( i jest to jedno auto co dwa lata , dwa kaski rocznie, dwa motory rocznie i troszke dupereli ) Mam pó³maskê 3m za nieca³± 100z³ i te¿ uwa¿am ,¿e jest to fajny sprzêt jak na hobbystê.

hematol 
Wys³any: 2012-05-06, 14:27   
0
UP DOWN

chudson napisa³/a:
Cytat:
Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzêtem

Taak ale kupowaæ pe³n± maskê za ponad 400z³ je¶li maluje siê ¶rednio trzy razy w roku ( i jest to jedno auto co dwa lata , dwa kaski rocznie, dwa motory rocznie i troszke dupereli ) Mam pó³maskê 3m za nieca³± 100z³ i te¿ uwa¿am ,¿e jest to fajny sprzêt jak na hobbystê.

za 400zl to moze i drogo ale ja napisalem kilka postów wyzej,ze bede miec taka-pe³n± za 120z³,znajomy mi za³atwi i to tez z 3m-a.Lakierujê troche wiecej elementow niz my¶lisz. ;)

Nokia 
Wys³any: 2012-05-06, 14:43   
0
UP DOWN

chudson napisa³/a:
je¶li maluje siê ¶rednio trzy razy w roku

Jakbym tyle tylko robi³ to jak dla mnie chyba odpada z kategorii hobbystyczne lakierowanie ;) Co do ceny ja tam wklei³em link z du¿o tañsz± ;)

chudson
Wys³any: 2012-05-06, 16:37   
0
UP DOWN

Nom teraz s± tañsze , jak kupowa³em moj± ponad 2 lata temu to by³o trochê inaczej.

A wracaj±c do tematu nie ma na rynku gogli ¿adnych , które mo¿na by stosowac razem z pó³mask± ??

Nokia 
Wys³any: 2012-05-06, 17:10   
0
UP DOWN

Pewnie ¿e, s±.
U mnie w mieszalni sprzedawaj± takie http://www.allegromat.pl/aukcja105751
Ubiera³em je raz fajne siê dopasowuj± do twarzy. Pare osób kupi³o i chwalili.

chudson
Wys³any: 2012-05-06, 21:29   
0
UP DOWN

Hmm , je¿eli faktycznie przez wentylacje nie dostaje siê nic do wnêtrza to chyba sobie takie sprawie :)

hematol 
Wys³any: 2012-05-06, 21:45   
0
UP DOWN

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-06, 13:47 ]
Czy to taka oszczêdnosc zmywacza to nie wiem bo tez ostatnio kupi³em i idzie go wiecej niz zmywanie na 2 reczkniki ;) Ale za to szybsze i bezproblemowe mycie, idzie raz dwa.[/quote]
Trochê sie z tym nie zgodzê,bo: np.,je¿eli zmywasz na 2 rêczniki to 1 "rêcznik myj±cy" wpija du¿± ilo¶æ zmywacza i to tracisz,czego nie ma w przypadku spryskiwacza,no chyba ¿e nie trafisz w element... :D
Komfort pracy ze spryskiwaczem a 2 rêcznikami daje sie mocno odczuæ bynajmniej dla mnie. ;)

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-07, 23:41 ]
Ja sie tez nie zgodze z Tob± :) Masz juz ten spryskiwacz czy dopiero go bêdziesz mia³ ?

Z tego co zauwa¿y³em duzo szybciej ucieka zmywacz ze spryskiwacza niz gdy myjê na rêczniki. Zawsze wiecej go wylejesz psikaj±c niz moczac jeden recznik. Jak dla mnie ma to jeden plus ze szybciej robota idzie, nie mowie juz o robocie przy felgach, mycie felg na 2 reczniki to by³ koszmar.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: