eee myślałem, ze coś kozackiego podeślesz a to zwykly fiolecik Na zwykłym samochodzie.
Już na naszym iveco jest znacznie bardziej efektowny lakier Mimo iż malowaliśmy go z podejściem "to tylko laweta"
edit
Tutaj jeszcze bak pomalowany złotymi metal flakesami przez Arka Tarnowskiego
I jeszcze troche House Of Kolor żeby nie robić pustych postów
Miała rzucac sie w oczy Jak to Kandy - na czym położysz taki efekt osiagniesz.
A ten na nissanie wygląda tak zwyczajnie, ze nie ma dla niego miejsca w tym temacie :P ...
Wrzucę robotę Gugun'a wykonaną na lakierach House Of Kolor.
Złota baza, na to złoty brokat, na to brandywine Kandy UK. Noo i klar.
Widac conieco na zdjeciach ale jak to zwykle bywa z teg typu lakierami - fotki nawet w 10% nie oddają niesamowitego efektu widzianego w realu
936, - podoba sie czy nie - ale robota niesamowita I to jest sztuka
juny, - wbrew pozorom takie prace nie sa Bóg wie jak drogie Wiadomo, ze droższe od standardowych robótek ale jak sie trafi na goscia z wyobraxnią i wprawą to względnie szybko jest w stanie to zrobić. A jak sie kocha swój pojazd to chyba warto
Pomalutku juz robię projekt malwoania mojej Impalki Gwarantuje wam, że będzie coś naprawde grubego na skale światową - projekt komplikuje to, ze załozeniem jest mega klasyczny wygląd. Żadnych bajerów zbędnych, zadnych udziwnień. Ma być piękna sama w sobie bez krzyku - "Patrz jaka jestem zajebista" Więc musze się troche powstrzymywac ciągle żeby mnie fantazja nie poniosła A tym czasem podrzucam dwie fotki. Apple Red i Cobalt
936, - podoba sie czy nie - ale robota niesamowita I to jest sztuka
Stary to nie moja praca , Nie mogę się pod nią podpisac. (szacunek dla twórcy)
Próbuję tak właśnie zaprezentowac materiały i natchnąc do pracy z transparentami...
Ponieważ to niesamowita przyjemnośc "mieszania barw światła widzialnego" w ten sposób, poprzez użycie lakierów
Pozdrawiam
3 telefonowe fotki brokatów. Ogólnie brokaty są niesamowite mimo iż mało popularne u nas (jeszcze). Wychodzą bardzo tanio a robią grubaśną robotę
Jakaś baza .. na to pucha brokatów z żywicą i klar (no i troche darcia zeby równo było).
O tyle o ile można powiedzieć, że lakiery HOK kosztują tyle co inne z wyższej półki to borkaty wychodzą naprawdę niedrogo A nie są jakimś syntetycznym bardziewiem a prawdziwymi opiłkami metalu.
Dodam, że taka pucha spokojnie wystarczy na solidne przypylenie całej fury.
Przy 170g brokatu można zrobić niemal pełny wysiew na średniej wielkosci samochodzie
Delikatne przypyłki zeby fajnie się brokaciło to raptem 7-10g / 1l gotowej żywicy
rogal-master1 napisał/a:
Niebieski powala
To sobie wyobraź całą mieniącą sie tak furmankę
Ja najbardziej lubię Metal Flakesy pod kandy. Super robotę to robi a przy tym nie ma przesadnej żarówy.
Fakt, jest to dość mocno cygański bajer dlatego trzeba go stosować z głową. Wiec albo przypyłki dla refleksów w innym kolorze .. albo jakieś detale .. Zobaczycie jak użyjemy 2 różnych Kandy i 3 rodzajów metal falakesów na Impali projekt sie już robi. Miało być spokojnie a będzie grubo i ze smakiem.
Wracając do brokatów - ja najbardziej lubię je pod kandy. Wtedy wyglądają przepięknie a nie rażą za mocno
Odpalcie sobie w 720p I nie zwracajcie uwagi na niespasowane elementy czy odpadajacą listewkę. Tak konczy lowrider pokazy
Bardziej lakierek chciałem pokazać.
1. Po długiej walce zdobyliśmy domene www.houseofkolor.pl - niedlugo amerykanie będą podstawiać tu polskojęzyczną wersję swojej strony specjalnie na nasze potrzeby (taka polityka firmy..)
2. I to co bardziej może Was (tj Was pewnie nie bo lakiernicy są ostatnimi osobami, które chcą próbowac tych produktów :P ) zainteresować - Nastąpiła zimowa obniżka cen wszystkich lakierów. Ci co obserwowali wcześniej ceny zauważą różnicę. Z automatu komplet lakierów wyjdzie kilka stówek taniej. Nizej z cenami nie da się już zejść, nie ma technicznej możliwości na ten moment.
3. A już jutro (sobota 12.10) startujemy z kursem pinstripingu u Drozda w Otwocku Wielkim. Bedzie możlwiość stestowania stripingowych lakierów HOK. Jak ktoś się jeszcze nie zapisał a ma ochotę to może jest jeszcze dzisiaj możliwość .
Witam panów i panie . mam taką wizje na malunek mojego moto w HOK tylko potrzebuje info . czy moge zastosować konwencjonalna baze pod spodek . i czy można koncentrat candy mieszać z czystą baza konwencjonalną / lakierem akrylowym i jaki rozpuch do tego. ogólnie to czarna baza na spodek , na to srebro , zastosować patent z folią i całość pokryć Candy (koncentrat z bazą / lakierem ) co o tym sądzicie ? zadziała to czy niema się co za to brać . wiadomo można zrobić całość z HOK ale troszke drogo to wyjdzie . zastanawiam się jeszcze na brokat , ale nie z HOK tylko zwykły i też candy na to .
Powiem tak - baze pod spód można śmialo dac z mieszalnika - tylko pamietaj, ze w mieszalnikach nie ma tak grubego ziarna więc odrobinę efektu sie traci. Ale oszczędnosc jakas tam jest.
A p co koncentrat z jakaś bazą mieszać? Co chcesz tym osiagnac? Koncentrat walisz z żywicą lub z samym rozpuchem jeśli wiesz jak to zrobić. Manipulowac możesz bazami pod kandy albo samymi kandy mieszanymi z soba wzajemnie.
Pamiętaj, ze Kandy na czarnej bazie bedzie czarny. Baw się do woli jak masz wizje - i chwal sie efektami. Pytaj - podpowiemy.
Podsumowujac - na bazie i na bezbarwnym możesz przyoszczędzić trochę (biorąc pod uwagę pewne pogorszenie efektu). Ale skoro technologia HOK podaje, ze ma byc taki reducer albo taki catalyst - nigdy ale to nigdy tego nie obchodź po swojemu. Później bedziesz przylatywal z pretensjami, ze cos nie tak z tym lakierem
Na motocykl idzie tak nie duzo materialu, ze chyba stówka w tą czy tamtą to nie aż taka różnica przy wielowarstwowym artystycznym malowaniu, gdzie specjalista za robocizne liczyl by w tysiacach.
Teraz brokat - broń Cie Panie Boze używać jakiś dziadowskich syntetycznych brokatów. Po co? Brokatu pójdzie CI tak malo tam, że chyba warto zainwestowac 15-20zł w coś co jest fajnie docięte, co jest prawdziwym ciętym metalem a nie jakimś dziadostwem do paznokci. Brokat a brokat to naprawdę duża różnica. A Metal Flakesy z HOK są bardzo tanie tak naprawdę. Cała fure można wybrokacić w 100% za 350-430zł albo ładnie ją przypylić brokatem za 50zł ..
Pzdr
chino dzieki a info na to czekałem . z tym mieszaniem z bazą to myślałem żeby z czystą przeźroczystą bazą mieszać. a co do flake'sów to jeszcze niewiem bo myślałem troche nad jakąs grafiką. ale to się jeszcze okaże . zawsze mogę wziąść tel i do ciebie zadzwonić
Aaa to teraz sie rozumiemy w kwestii mieszania z bazą bezbarwną
Ogólnie w żywicach jest ogromna różnica. HOKowa nie bez powodu jest odrobinkę droższa i zalecana do tych produktów - zwłaszcza ta SG150 do flakesów - lepkośc itd. Ale na upartego z każdą dobrą współpracuje
Jasne, dzwoń kiedy chcesz 661 919 181
Kilka kolorków z HOK leżakujących na blaszkach. Problem w tym, że tych lakierów nie ma szans uchwycić obiektywem. Zwłaszcza w sztucznym swietle. Musze poczekać do wiosny z fotkami
Witam Forumowiczów a w szczególności ludzi zainteresowanych produktami House of Kolor .
Przez ostatnich kilka tygodni planowalem lakierowanie mojego motocykla Kawka z750, szukałem dość długo koloru marzeń i okazał sie nim z serii HOK Brandywine KBC.
Postanowiłem zakupić pakiet potrzebny do polakierowania moto przez Pana Artura z Custom-Shop i prysnąć by przykryć ten brzydki czerwony oryginalny kolor.
Po lakierowaniu ,nie mogłem uwierzyć w to ,że wyszedł dokladnie taki kolor jak na wzorniku z HOK a może i nawet ładniejszy W realu wygląda to kosmicznie wciąż jestem pod wrażeniem.
Na podkład dałem grafit met. gruboziarnisty lekko zmieszany ze srebrnym met. gruboziarnistym 3 warstwy, na to Brandywine 3 warstwy i bezbarwny 2 warstwy.
Nie wytrzymam i musze wpuścić kilka fotek Te fotki tak jak wcześniej ludzie pisali nie oddają rzeczywistego efektu!
Zadowolony klient jest dla nas najwieksza pochwala i wynagrodzeniem trudow wprowadzania tych wyjatkowych lakierow na rynek
Faktycznje wyglada mega dobrze. Nie moge sie doczekac az motocykl poskladany wyjedzie w sloneczna pogode na ulice licze na mala paczke fotek
P.s. jak ktos probuje sie dodzwonic a nie moze to z gory przepraszam. Jestem w takim miejscu, ze nie bardzo mam jak gadac wracam w sobote. Do tego czasu najlepiej pisac pw na forum lub maile
Lakiery, podkłady, baza ok 950 zł + wykonanie. Trochę sie zaniepokoilem jak po położeniu bazy brandywine wyszedł mi fioletowy kolorek. Ale po położeniu klaru poprostu kopara opadła!
Ok. 0,4 l grafitowej gruboziarnistej metalik bazy z 0,1 l srebrnej grub. met.(2/1 z reducerem )
0,6 l brandywine KBC ( 2/1 z reducerem)
Ok 0,6 lakier bezbarwny
W skład wchodzi
(0,4l UC35
0,2l KU150
0,2l RU311)
No i stało się!!
Po półrocznej kaszance z dostawami, wzornikami itd centrala przepięła nas pod rzetelnego i solidnego dystrybutora wewnętrznego Większośc zapaleńców by sie poddała, my nie.
Od teraz będzie już tlyko lepiej. Będzie wiecej towarów, będziemy lepiej obsługiwani (a wiec będziemy mogli lepiej obsługiwać). Będa wzorniki, będą reklamy i co ważne - będzie nowa seria Shimrin2.
O ile Seria Shimrin będąca z nami od 1982 to mega klasyczne lakiery - do których poziomu nikt nie doszedł przez kilka dziesięcioleci o tyle nowa Shimrin2 to najnowsza dostepna technologia pigmentów, żywic, dodatków. Opracowywana przez wiele ostatnich lat by uzyskać neisamowite załamania i głębie kolorów.
Klasyczne Kandy oczywiście zostają z serii Shimrin, Shimrin2 to seria lakierów bazowych i pigmentów pereł, kameleonów etc
Już niedługo akcja preorderowa na lakeiry Shimrin2 - jak ktoś chce sie załapać na bardzo atrakcyjne ceny prosimy o info.
A w tym tygodniu wracją na stan Wasze ulubione BC25, Brandywine Kandy, Cobalt Blue Kandy itd.
A dziękuję, robi się. Niestety nieco budżet podupadł, gdyż syna się spodziewam i dom buduję ale juz niedlugo blacha będzie wyspawana. Nakladamy silnik, elektrykę, hamulce, wydech i jazda. Pewnie do lata będzie się toczyć... ale roboty jeszcze od groma
Już pewnie część z Was widziała.
BC02, na to UK22, na to USC01
bardzo mnie się to podoba powiedz mi jakie ilości są potrzebne na w/w auto z linku (mniej więcej) i z jakimi kosztami trzeba się liczyć za kpl. tych materiałów. Może być na priv jeśli to tajemnica
Z 4l BC02, 4-5l UK22, 4l USC01.
Do tego 6l Reducera do całosci, 2l KU100 do kandy i 2l KU152 do USC
Trochę kasy wychodzi. Bez kalkulatora 3800zł brutto + reducer i catalyst
Ceny indywidualne przy wiekszych zamówieniach oczywiscie też można ustalić A i system ratalny mamy
Tak, jest to sporo ale kto maluje tak samochody kosztujące 2-3-4-5 tys zł ?
Pewnie i malują ale muszą strasznie je kochać
No ba. Ale coraz więcej chętnych na to. Wiadomo, że za takie malowanie troche sie dolicza względem malowania zwykłym lakierem. Ale nie oszukujmy się - praktycznie wszystkie systemy aktualnie bazują na transparentach wiec w tym kierunku idzie lakiernictwo
Tylko u nas to nie jest świeże a dopracowywane przez wiele wiele lat - m.in dlatego wyjątkowe i wyróżniające się.
Z drugiej strony - czym jest 2h malowania dlużej przy kilku, kilkunastu dniach przygotowywania powierzchni ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum