Wys³any: 2012-07-20, 22:47 bojler 120L czy sie nada?
0
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
Mam takie trochê dziwne pytanie,a wiêc wczoraj w moim domu wymieni³em bojler elektryczny 120L na mniejszy i zastanawiam sie czy zbiornik po nim nada sie na budowê kompresora?Pytam bo nie wiem do jakich ci¶nieñ on wytrzmuje,moze kto¶ sie w tym temacie orientuje?Szkoda wyrzuciæ bañke,jest ocynkowana.
Dodam od siebie,¿e by³ zamontowany zawór bezp. 0.6mpa,a mi chodzi o wytrzyma³o¶æ takiego zbiornika,niestety nie ma ¿adnej tabliczki znamionowej a ni nic innego...
Zrobisz bombkê na w³asne ¿yczenie któr± zdetonujesz ?? sam nie wiesz kiedy hehe.
Parê lat temu znajomy mia³ taki pomys³ i doda³ w³a¶nie bojler jako zbiornik dodatkowy. Za ka¿dym razem kiedy napija³ do niego powietrze bojler dos³ownie strzela³;) tak ¿e decyzja nalezy do Ciebie bo jak wiadomo nie takie rzeczy maj± miejsce
Wys³any: 2012-07-21, 09:44 Re: bojler 120L czy sie nada?
0
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
hematol napisa³/a:
zastanawiam sie czy zbiornik po nim nada sie na budowê kompresora?
Nadaje siê .... jak najbardziej siê nadaje. Wszyscy tak robi±. Bêdzie z tego super kompresor ... @hematol naprawdê ... zrób kompresor z tego bojlera .... zrób ... no zrób. Nie s³uchaj ich oni siê tam guzik znaj±. Wszystkie zbiorniki do kompresorów na ¶wicie robi ta sama fabryka co produkuje bojlery. Rób, rób .... i jak w³±czysz agregat .... to nagraj filmik na YouTube
po co na z³om jak kolega Krzysztof chêtnie odkupi
my¶la³em o tym ale bojler by³ do¶æ problematyczny,dlatego min. go wymieni³em i od razu na mniejszy-oszczêdniejszy.....Nówka parê stówek kosztuje wiêc jaki sens jechaæ po z³om kilkaset km.....
i jak w³±czysz agregat .... to nagraj filmik na YouTube
Przed w³±czeniem tego "kompresora" popro¶ kogo¶ ze znajomych aby po "zdarzeniu" jakie bêdzie mia³o miejsce odnalaz³ kamerê i zamie¶ci³ filmik
Proponuje daæ tytu³ co¶ ala np. "Likwidacja.... nory"
Pozdrawiam z humorem!
ps. Bêdê klika³ jak znajdê ten filmik : - "podoba mi siê to"
Przed w³±czeniem tego "kompresora" popro¶ kogo¶ ze znajomych aby po "zdarzeniu" jakie bêdzie mia³o miejsce odnalaz³ kamerê i zamie¶ci³ filmik
kurde,ludzie!!!!"kompresor" dawno wybuch³ na szczê¶cie ja ca³y ¿yje,nic sobie nie zrobi³em,nie zd±¿y³em nagraæ filma bo kamerê szlag tyrafi³!Na z³omie dali mi 3 dychy za zw³oki kompresora a teraz op³akujê przy kufelku piwa stratê mojej nory!......
Gugun,zamknij ten temat bo mi zyæ nie daj±,poradzili,pos³ucha³em,a oni dalej swoje...
Ja gada³em parê dni temu z szefem pewnego warsztatu i powiedzia³ mi ¿e jeszcze 15 lat temu za zbiornik 200l u¿ywali... beczki po poliwie/oleju;) a na moje pytanie czy to im nie wymierdzieli³o odpowiedzia³ , ¿e spokojnie bo ta beczka by³± wkopana w ziemiê
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum