Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Ari29
Wys³any: 2012-09-21, 20:33   Â¯ywica do cieniowania
0
UP DOWN

Witam
prosze o pomoc jaka jest kolejnosc u¿ycia ¿ywicy do cieniowania,ile elementu mam tym pokryc, w jakich w odstepach czasu u¿yc ¿ywicy bazy i klaru,przy cieniowaniu jasnych metalików zw³aszcza srebro wychodzi mi na l±czeniu starej bazy z nowa cieñ chmura czy jak to tam sie nazywa :sciana:

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-21, 23:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
ARI --> wejdz do dzia³u pomoc techniczna czy jakos tak ;) tam czyta³em ostatnio o tym :D

Jest tak opisane :D wyczerpujaco zawile :D

No i powiedz co malujesz :) jakie elementy :)

Ari29
Wys³any: 2012-09-23, 20:01   
0
UP DOWN

tylny blotnik sam rant nadkola by³ przytarty a temat byl poruszany chodzi mi jaka czesc blotnika mam pomalowac ta ¿ywica

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-23, 21:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
osobiscie nie cieniowalem :) ale z tego co przeczyta³em moge napisac Ci ze powinienes o ile dobrze mowie :

Papierkiem przeleciec b³otnik jakims 1000 czy 1500 na mokro, wymalowac ten rant i ponad niego dac tez bazy jak ³adnie podeschnie to z 20 minutek i przemalwoac ca³y element i na ³aczeniu starego klaru z nowym prysnac tym rozcienczalnikiem do cieniwoania.

Podobno tez mozna dolewac do niego baze :)
ale jak to jest to doka³dnie nie wiem :) nie wiem czy czegos nie pokreci³em :D wiec jesli cos zle to ktos mnie porpawi :)

Najlepiej jak bys wstawi³ foto tego, to Ci powiedza dokad malowac i gdzie cieniowac :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: