Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
hematol
|
Wys³any: 2012-10-20, 20:49 £±czenie blach na g³adko,jak to najlepiej zroiæ?
|
0
|
|
|

Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
chce zrobiæ "na g³adko" ³±czenie blach,miêdzy ktorymi jest kilkumilimetrowa fuga i mam pytanie czy mo¿na to zaszpachlowaæ szpachlowk± z w³oknem,czy zaspawaæ,wiem ze tam jest "dicht masa" i to pracuje, na razie wyszlifowa³em ile sie da³o i pomalowa³em epoksydem....
Czy któs ju¿ robi³ takie co¶? |
|
|
|
 |
ksenonn
|
Wys³any: 2012-10-21, 22:36
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
mo¿esz zrobiæ, nikt Ci nie zabroni...
pewnie w busie ³±czenie blach, a nie lepiej daæ tam gumê skoro to pracuje?
szpachla pewnie szybko popêka |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
 |
|
|
|
 |
hematol
|
Wys³any: 2012-10-21, 23:30
|
0
|
|
|

|
w busie,w busie!Sprawa wygl±da tak ,¿e w tych fugach w³asnie by³a korozja a raczej zgnita blacha,wyci±³em,wspawa³em now± blachê i zosta³a ta nowa po³±czona ze star± blach±-nie zgnit± która posiada ów fuge....Nie chce wycinaæ tej dobrej blachy do koñca dlatego my¶la³em o "wyg³adzeniu" tego ³±czenia.
Gdyby te ca³e ³±czenie bylo "zdrowe" to nie byloby problemu,a tak muszê co¶ wykombinowaæ. |
|
|
|
 |
teac27
|
Wys³any: 2012-10-22, 14:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
ale pod t± fug± chyba by³a blacha tak ? czyli element nie pracuje tak do koñca ... wiêc jak zaszpachlujesz to nic nie wyjdzie .. na ch³opski rozum tak mi sie wydaje |
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-10-22, 15:23
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
ale po co szpachlowac? przeciez taka mase mozna kupic i wcisnaæ w ten rowek |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wys³any: 2012-10-22, 15:37
|
0
|
|
|

Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
gugun napisa³/a: | ale po co szpachlowac? przeciez taka mase mozna kupic i wcisnaæ w ten rowek |
Ten ,,rowek,, musi zostaæ czy siê chce czy nie to jak dylatacja u mnie w bloku z wielkiej p³yty . |
|
 |
hematol
|
Wys³any: 2012-10-22, 19:13
|
0
|
|
|

|
gugun napisa³/a: | ale po co szpachlowac? przeciez taka mase mozna kupic i wcisnaæ w ten rowek |
ok,ale czy da siê tym zrobiæ,¿eby nie by³o ¶ladu po lakierowaniu?je¶li tak to jak?
Chodzi o to aby t± powierzchnie "wyg³adziæ". |
|
|
|