Autor |
Wiadomo¶æ |
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-27, 18:06 Zamkniêty temat
|
|
|
|
Kolego administratorze @gugunie ... mo¿e wyja¶nisz mi jako¶ logicznie z jakiego powodu to zamykasz techniczn± wymianê uwag w obu tematach ? Teraz to jest tak ¿e wszyscy maj± tu byæ pompowani przez durnia pier do³ami wytrzepywanymi z rêkawa, a Ty staniesz w obronie tych niebywa³ych pier dó³ ? Czego tu bronisz ? porz±dku ...tam nie ma ba³aganu ... kultury wypowiedzi ? Kto nie chce niech nie czyta ! ¯eby¶ jednak w obronie dobra nie narobi³ szkód.
Zastanów siê mo¿e czy jeste¶ moderatorem ciekawego portalu bran¿owego, czy ¶lepym niemy¶l±cym milicjantem i kasowaczem postów. Pomy¶l zanim siêgniesz po w³adzê, czego TY bronisz i za czym siê opowiadasz pod sztandarem porz±dku. Do dupy z porz±dkiem jak na portalu bran¿owym zaczyna kr±¿yæ dureñ siej±cy ciemnotê i g³upotê. Tu siê powinna polaæ krew jak dureñ zostanie z³apany na gor±cym uczynku ... potem mo¿esz posprz±taæ jak chcesz. Czego siê teraz tak wyrywasz do tej k³ódki ???
Temat o zaciekach z epoxu rozwija siê dalej w technicznym kierunku tylko pajac dosta³ ³atê pajaca i jego rady okaza³y siê g³upie ... o co ci chodzi ? O to ¿e dureñ czuje siê dotkniêty i oburzony choæ przypa³ pisze k³amstwa i wprowadza wszystkich w b³±d ?
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=6765
Nie podoba ci siê styl ? ... to przyklej mi czerwona kreseczkê, albo od razy cenzura z tego portalu .... skoro jako moderator nie potrafisz sam zweryfikowaæ k³amstw i odsiaæ dureñstwa od faktów, albo ci siê nie chce tego robiæ. Skasuj mi dostêp i sprawa bêdzie jasna. Co Ty gugu¶ Moderator jeste¶ czy Milicja Obywatelska ?
Czyta³e¶ kiedy¶ co¶ równie durnego ? ... Co¶ tak nieprawdopodobnie g³upiego ? ... Czyta³e¶ ? ... a co zrobi³e¶ ¿eby to wyja¶niæ ... ¿eby to wyprostowaæ ?
Projekter napisa³/a: | Wyja¶nij koledze mo¿e t± prosta sprawê z szeroko¶ci± miot³y ( i zale¿no¶ci± jej szeroko¶ci od po³o¿enia iglicy w dyszy materia³owej ) |
Lackdoktor napisa³/a: | Co mam wyjasniaæ ? Robisz wielkie czary z dzia³ania pistoletu lakierniczego.
Za rozbicie materia³u i u³o¿enie jej w kszta³t szerokiej miot³y odpowiadaja dysze odchylajace - jak wolisz w±sy
Dlaczego jak podajesz mniej materia³u miot³a jest wê¿sza ?
Bo powietrze nie ma czego rozbijaæ a przy iglicy otwartej na max powietrze z dyszy odchylajacych trafia na mieszanke materia³u i powietrza o wiêkszej gêsto¶ci, trafia na opór i ... im wieksza dysza, tym miot³a szersza.
Ale takie wiadomo¶ci to do czego niby sa potrzebne lakiernikowi ?
Dlatego pistolet OK, w mieszalni mog± sie nie znac, bo to wiedza zbedna.
Pisac jeszcze co sie dzieje zaraz za wyj¶ciem dyszy materia³owej i obrazowo opisywac wielko¶æ i ¶rednicê mieszanki w miejscu w ktorym trafia w nia powietrze z [size=18]dysz rozpylajacych[/size]?
Malo materia³u - srednica mniejsza, duzo materia³u- ¶rednica odpowiednio wieksza.
Co jeszcze?
Do momentu natrafienia na powietrze z dysz odchylajacych miot³a zawsze jest okrag³a cos jeszcze???
Po co to komu potrzebne ?
Poczatkujacemu aby pog³êbic wiedzê?
Pistolet ok. |
Gugun ... tego co jest tu napisane siê nie da wyja¶niæ To zestaw debilnych sformu³owañ z powymy¶lanymi czê¶ciami pistoletu z opisem jakiego¶ ... ch ...j wie czego ?
proste pytanie :
Dlaczego po wkrêceniu dyszy materia³owej zmniejsza siê szeroko¶æ strumienia
prosta odpowied¼ :
Dlatego, ¿e iglica blokuje spust w po³owicznym ustawieniu i nie mo¿na nim wcisn±æ tak¿e zaworu powietrza. Ten siê nie otwiera do koñca i do g³owicy dociera odpowiednio mniej powietrza. Dla pistoletu i jego mechanizmu takie po³o¿enie to jest teraz maksymalna szeroko¶æ strumienia. Cofamy iglice i do dyszy materia³owej wp³ywa wiêcej materia³u, a na g³owicê wchodzi wiêcej powietrza bo spust popycha teraz zawór powietrza na max. Szeroko¶æ strumienia jest wiêksza. Wiêcej materia³u i wiêcej powietrza. Jak to opór i iglica jest na maks ... to jest to ju¿ maksymalna mo¿liwa do uzyskania szeroko¶æ strumienia w tym pistolecie. Koniec wyja¶nieñ
Widzi kto¶ podobieñstwo opisanego zjawiska w tych dwóch wypowiedziach ? ... a Ty gugu¶ widzisz ? Co zrozumia³e¶ ? Czy te opisy maja cokolwiek wspólnego ? To nie s± dwa ró¿ne opisy jednego zjawiska tylko ....stek durny pier dów z czarnej dupy kompletnej niewiedzy durnego samozwañczego lakiernika .... kontra zwiêz³y opis tego jak dzia³a w tym zakresie ka¿dy grawitacyjny pistolet lakierniczy.
I co TY gug¶ co robisz ? .... zamykasz temat ? Zamykasz ... gdy por±bany dureñ zaczyna dowodziæ ¿e ma racjê, a jego wizja mechaniki kwantowej gdy siê najara³ traw± to ma teraz byæ obowi±zuj±ca tu na forum definicja dzia³ania pistoletu lakierniczego ?
Zostaw te tematy w spokoju. Zrobi siê off top to je zamkniesz, albo przeniesiesz, a na razie to jest bezwzglêdne lanie przyg ³upa po dupie za to, ¿e jest bezczelny i zarozumia³y i ¿e w tej swojej zarozumia³o¶ci zacz±³ idiotycznie i nachalnie k³amaæ. Wprowadzaæ ludzi w b³±d. Wisi ci to moderatorze ??? .... Co to teraz jest ?... ochronka dla imbecyli .... czy forum o lakiernictwie ??? ... Nie interweniuj kolego przed czasem. Tu nikomu nie grozi zamach terrorystyczny i nie musisz byæ taki nerwowy. Jak dureñ przestanie strugaæ lakiernika samochodowego to mu troszkê odpuszczê Troszkê.
Do czego teraz darzysz do tego ¿eby ci co wyjd± z netu po przeczytaniu takich g³upot cytowali je od jutra w realu, popisuj±c siê wiedz± wyniesion± z www. lakierowanko. info ?
Odblokuj te tematy i niech dureñ siê dalej popisuje wiedz± z innego wymiaru ... my¶lisz ¿ on tego nie czyta ¿e nie wie w jakie gó wno wpad³ przez te swoj± nachaln± durnotê. Nic siê nie martw nie bêdzie dymu
No chyba @gugn, ¿e TY go chronisz teraz pod skrzyde³kami modzia przytulasz, posmyrasz po brzuszku i ochronisz durn± pa³ê .... przed wrednym, bezwzglêdnym i okrutnym PROJEKTEREM ??? |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-10-27, 18:25
|
|
|
|
to ze¶ pojecha³ jak na dzikiej ¶wini... |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2012-10-27, 18:44
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Dlaczego po wkrêceniu dyszy materia³owej zmniejsza siê szeroko¶æ strumienia
prosta odpowied¼ :
Dlatego, ¿e iglica blokuje spust w po³owicznym ustawieniu i nie mo¿na nim wcisn±æ tak¿e zaworu powietrza. Ten siê nie otwiera do koñca i do g³owicy dociera odpowiednio mniej powietrza. Dla pistoletu i jego mechanizmu takie po³o¿enie to jest teraz maksymalna szeroko¶æ strumienia. Cofamy iglice i do dyszy materia³owej wp³ywa wiêcej materia³u, a na g³owicê wchodzi wiêcej powietrza bo spust popycha teraz zawór powietrza na max. Szeroko¶æ strumienia jest wiêksza. Wiêcej materia³u i wiêcej powietrza. Jak to opór i iglica jest na maks ... to jest to ju¿ maksymalna mo¿liwa do uzyskania szeroko¶æ strumienia w tym pistolecie. Koniec wyja¶nieñ
|
To powinien byæ temat podklejony czy podwieszony (o¶wietlony jak neon) ¿eby nikt wiêcej takich pytañ nie zadawa³ bo krótko a zarazem jasno (bo ja¶niej ju¿ siê nie da) PROJEKTER da³ odpowiedz . |
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-27, 18:53
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | to ze¶ pojecha³ jak na dzikiej ¶wini... |
Sorry nie chcia³em a¿ tak ... Po prostu @Lackdureñ zagotowa³ mnie swoimi idiotyzmami jak nigdy ... a Ty mi zamykasz temat . Dwa tematy peryferyjne. Nic strategicznego. W zasadzie oba zagin± w czelu¶ciach archiwum. Kto chce mo¿e siê w³±czyæ na w³asn± odpowiedzialno¶æ .... ale wiêkszo¶æ olewa taki spór i udzia³ w nim ... Wystarczy ¿e czytaj± ze zrozumieniem i ch³on± rzetelne informacje... Otwórz Niech dureñ pisze. Niech zademonstruje pok³ady swojego zawodowego do¶wiadczenia z tych piêciu lat w lakiernictwie |
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-10-27, 19:02
|
|
|
|
k*rwa chcialbym ci odp. ale nawet nie potrafie bo rozyebales mnie na lopatki napisz jeszcze na lakierniku jaki to ze mnie kutafon na przyszlosc masz taki zielony napis "gugun" potem wciskasz taki kwadracik z literkami PW i piszesz co cie boli,i laskawie czekasz az sie pojawie i ci odp i wyjasnimy sprawe i wszystko bedzie jasne "a odp zawsze na pw" bo wyobraz sobie panie kolego ze ja nie spedzam calego dnia na kompie i nie mam tej przyjemnosci wchodzic co 10-15min i czytac na bierzaco co tu sie dzieje...jakbys nie zauwazyl to od jakiegos czasu zostalem poki co sam,wiec jak napisales sam-nie jestem w stanie wylapac kazdej durnoty,gownozjadow i innych na bierzaco bo coraz to nowe posty,nowe wyzwiska nowe teorie a ja musze to wszystko czytac,tak wiec z tego powodu temat zostal przymkniety,zanim zaczna sie epitety i wjazdy na zycie prywatne co tez nie raz mialo miejsce...mialem zamiar wczoraj po zamknieciu przejrzec co wy tam cenzura alacie ale wiesz,zonce sie zachcialo,wolala mnie do wyrka to olalem was i tyle,chociaz sobie dobrze pobzykalem a bronic nikogo nie mam zamiaru czy tez nadstawiac za kogos d*py bo mi jestes ty czy juz tymbardziej krzychu obojetni.pozdrawiam was panowie i gratuluje pomyslowosci robercie...odemnie to tyle,masz mi cos do powiedzenia to uzyj znaczka z napisem pw,a jesli ci to nie wystarczy to moge ci podac nr. kom i wtedy mozesz zadz w kazdej chwili czy nap. sms ze cos ci nie pasuje czy tez dzieje sie cos chorego na forum. |
|
|
|
|
lak
|
Wys³any: 2012-10-27, 19:19
|
|
|
|
@Projekter,dziwisz sie ¿e Lak..d..d..czy jako¶ tam,- pisze bzdury i sie zakrêci³.
Ka¿dy by pisa³ przy takim naplywie informacji...No..normalnie zwoje sie prostuj± |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-10-27, 19:25
|
|
|
|
dobra po temacie,macie ochote sie yebac to sie yebcie byle by wmiare grzecznie i na temat...bo skoro chcecie sie tylko yebac to na pw na forum tylko na temat zeby z tego pozytek byl jakis dla innych..sam chetnie sie wlacze w temat jak i pewnie inny jesli troche inaczej wasza "wymiana zdan" zacznie wygladac.macie ostatnia szanse. mam nadzieje ze emocje opadly?. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-27, 19:30
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | To powinien byæ temat podklejony czy podwieszony (o¶wietlony jak neon) ¿eby nikt wiêcej takich pytañ nie zadawa³ bo krótko a zarazem jasno (bo ja¶niej ju¿ siê nie da) PROJEKTER da³ odpowiedz . |
Uwierz mi @Homer S. ¿e jak pajac skoczy³ do mnie na PW, ¿e szerzê jakie¶ teoretyczne wizje na forum o tym ¿e ilo¶æ powietrza jest powi±zana z ilo¶ci± materia³u to pomy¶la³em CO JEST pogubi³ siê i nie rozumie o czym piszê !? nie doczyta³ !? Wiêc jak napisa³ ¿e polecia³ do nory w³±czy³ SATA 4000 ustawi³ na dwa bary przycisn±³ spust , a tu nic ... wiêc k³amie bo g³upi jestem i ¿ebym sobie kupi³ sprê¿arkê ( dodam trafi idealnie bo w ¶rodê kupi³em nowego Shanidera ) ... my¶lê nie no .... DUREÑ siê objawi³. .... Tak mnie zatka³o jak kiedy¶ przy temacie o dyszach materia³owych gdy Krzy¶ Mi¶ jak go zapyta³em KTO ci powiedzia³ ¿e dysze s± w wymiarach metrycznych i ¿e 1,3 to 1,3 mm , a nie jaka¶ wymy¶lona przez producenta warto¶ci tzn. równie dobrze zamiast 1,3 mo¿e byæ litera G. To Lacdoktor/ Mkautos zrobi³ pospolite ruszenia na forum zebra³ sobie grono równie zagubionych techniczne duszyczek .... i Ja mia³em ubaw po pachy ... a oni siê podniecali. Z kilka tygodni tak skakali . A¿ wbili sobie do pecyny raz na cale ¿ycie ¿e nikt ju¿ nie robi dysz materia³owych trzymaj±c siê wymiarów w milimetrach. Ka¿dy wali taka dziurê jaka mu pasuje ¿eby by³o idealnie. Co innego stare konstrukcje pistoletów te s± idealnie w milimetrach te do 2005 roku. i ich wszystkie chiñskie kopie.
Wtedy z rok temu a¿ mnie zatka³o ze zdziwienia ¿e mo¿na tego nie wiedzieæ. Teraz, a¿ mnie zamurowa³o, ¿e ten pajac .... Dureñ jeden doradza innym m±druje siê jak cholera publicznie ocenia pistolety pisze i pisze o atomizacji ziarnie ustawieniu ... a nie wie jak dzia³a grawitacyjny pistolet pneumatyczny No szok ... Co¶ nieprawdopodobnego
@LACKDURNIU nie wyjdziesz z tej wpady do koñca swych dni. Tak to jest jak samozwaniec chce zostaæ Cesarzem
Teraz to ju¿ wiem ¿e mo¿na tob± sterowaæ jak pacynk± podpuszczaæ ciê jak kie³ki rzodkiewki.
TY LACKOTWÓR ... co siê stanie jak jest uszkodzony uszczelniacz albo zarysowany korpus pod pier¶cieniem dyszy materia³owej i mam taki objaw ... Wciskam spust i s³yszê zbiorniku gul gul gul ... Co to siê dzieje Krzysiu ... Ty tak wszytko wiesz ... zrehabilituj siê albo giñ jak £o¶ w sezonie polowañ NO ....
P.S pro¶ba do innych ..... nie wychylajcie siê Panowie z odpowiedzi± jak nie prowadzicie serwisu pistoletów, nie byli¶cie na szkoleniu u producenta lub kto¶ was nie o¶wieci³ i od tamtego momentu po wielkim szoku ju¿ wiecie ... a nie tylko siê wam wydaje.
Ostro¿nie z diagnoz±
No Krzysiu Misiu ... o¶wieæ nas có¿ to bulgot w zbiorniku z materia³em ???
[ Dodano: 2012-10-28, 12:09 ]
KOLE¯KO LAKOTWORKU HU HU .... ¿yjesz ? O¶wiecisz mnie i odpowiesz na pro¶ciutkie pytanko ?
Co siê dzieje jak jest uszkodzony uszczelniacz, albo zarysowany korpus pod pier¶cieniem dyszy materia³owej i mam taki objaw ... Wciskam spust i s³yszê w zbiorniku gul gul gul ...
Co to siê dzieje Krzysiu ? |
|
|
|
|
|
lak
|
Wys³any: 2012-10-28, 13:49
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Wciskam spust i s³yszê w zbiorniku gul gul gul ... |
Czêste objawy w areografach |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-30, 12:05
|
|
|
|
Co siê sta³o z ... MK ? Zapad³ siê ze wstydu pod ziemiê ? Diabli go wziêli ? Piek³o poch³onê³o, ziemia siê pod nim zapad³a, a mo¿e to w niebo wst±pienie ? .... Czy tylko krew go zala³a, albo ¿ó³æ ? ... a mo¿e Najad³ siê wstydu i pêk³ ? ... lub zapowietrzy³... albo gorzej zapomnia³ oddychaæ
No chyba nie powstrzymywa³ siê przed puszczaniem b±ków ? .... z tego to rodz± siê posrane pomys³y
Krzrzrzrzzrzysiuuuuuuuuuuuu ... gdzie ¿e¶ Ty !!!!!!!!!!!!!!!! Wracaj ....... skopaæ mi dupê |
|
|
|
|
|
lak
|
Wys³any: 2012-10-30, 14:20
|
|
|
|
Troche czasu zejdzie,azeby t± sate przer¿n±æ w po³ i wzd³u¿nie coby zobaczyæ jak to tam to powietrze sie przemieszcza kanalikami |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-30, 14:44
|
|
|
|
lak napisa³/a: | Troche czasu zejdzie,azeby t± sate przer¿n±æ w po³ i wzd³u¿nie coby zobaczyæ jak to tam to powietrze sie przemieszcza kanalikami |
... on tego zagadnienia "na s³owo" to nie we¼mie Masz racje ... bêdzie ci±³, a potem sprzeda komu¶ dwa pistolety .... do lakierowania prawej strony samochodu, a drugi do lewej strony |
|
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-10-30, 20:02
|
|
|
|
Krzysiu pojecha³ do Kornwestheim zapytaæ u ¼ród³a jak to tak naprawdê jest ? |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-30, 21:52
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Diabli go wziêli ? |
Nie mam z tym nic wspólnego |
|
|
|
|
lak
|
Wys³any: 2012-10-30, 22:16
|
|
|
|
Tak sobie ¿artujcie....jak doctor...wpadnie i nam dupska..skopieeee... |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-10-30, 22:58
|
|
|
|
Cytat: |
Tak sobie ¿artujcie....jak doctor...wpadnie i nam dupska..skopieeee... |
lepiej ¿artowaæ, ni¿ chorowaæ a Krzysiu to ju¿ taki obra¼liwy nie jest |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
lak
|
Wys³any: 2012-10-30, 23:20
|
|
|
|
pawel1108 napisa³/a: | lepiej ¿artowaæ, ni¿ chorowaæ a Krzysiu to ju¿ taki obra¼liwy nie jest |
Ca³e szczê¶cie bo Projekter ze strachu rozpu¶ci³ dredy.... |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-31, 10:22
|
|
|
|
Cicho .... Cicho psssssss .... Lackadoktor pokaza³ siê na forum ... w innym temacie Jak tu wpadnie ... to ³adnie dostanê po ty³ku dowodami swojej g³upoty ... przeciêty na pó³ pistolet .... pisemna opinia z Kornwesthaim ... i o¶wiadczenie z piek³a ¿e z³ego Diablo74 nie we¼mie |
|
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-31, 12:58
|
|
|
|
nie no jak potrzeba to siê znajdzie wolny kocio³ek z gotowan± smo³± na zimê jak znalaz³ |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-10-31, 13:22
|
|
|
|
co wy mi tu za syf robicie? luzne gatki to w of topie |