Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-16, 08:42
Autor Wiadomość
rbfm 
Wysłany: 2008-01-09, 18:49   woda novola i pierwsze testy
0
UP DOWN

dostalem dzisiaj probke spectral wave. zrobilem test najpierw w zimnym pomieszczeniu przy przy 6 stopniach a pozniej przy 20.
jestem zaskoczony poniewaz przy 6 stopniach baza wyschla po okolo 2h. przy 20 schla zdecydowanie szybciej co jest zrozumiale. natomiast nie wiem jak sie ma sprawa z kolorem, czy niska temp nie wplywa znaczaco na kolor.

ÂŁukasz1 
Wysłany: 2008-01-09, 18:51   
0
UP DOWN

rbfm dlaczego ty ciÂągle o tym novolu nie probujesz nic innego?

rbfm 
Wysłany: 2008-01-09, 18:52   
0
UP DOWN

ÂŁukasz1 napisał/a:
rbfm dlaczego ty ciÂągle o tym novolu nie probujesz nic innego?

bo lubie. przeszkadza ci to ?

ÂŁukasz1 
Wysłany: 2008-01-09, 18:54   
0
UP DOWN

Nie tak agresywnie spoko chlopie wyluzuj trochĂŞ.Robisz od czasu do czasu innymi materiaÂłami z innych firm? Ja wÂłaÂśnie poniewieram glasurita i sie mi podoba

rbfm 
Wysłany: 2008-01-09, 18:55   
0
UP DOWN

nie robie.

ÂŁukasz1 
Wysłany: 2008-01-09, 18:55   
0
UP DOWN

ale takÂże korzystam przy tym z innych marek np Iavat bardzo sobie chwale ich podkÂład ivat rush z nowola to epoxyd itd

[ Dodano: 2008-01-09, 18:58 ]
Mam taka proÂśbĂŞ sprĂłbujesz kiedyÂś przy okazji bezbarwny z glasurita 923-335

rbfm 
Wysłany: 2008-01-09, 19:00   
0
UP DOWN

ÂŁukasz1 napisał/a:
Mam taka proÂśbĂŞ sprĂłbujesz kiedyÂś przy okazji bezbarwny z glasurita 923-335

nie ma sprawy. jak dostarczysz probki to sprobuje.

ÂŁukasz1 
Wysłany: 2008-01-09, 19:03   
0
UP DOWN

napisz na gg (mam w danych) to pogadamy

mebArth 
Wysłany: 2008-01-10, 18:21   Re: woda novola i pierwsze testy
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
(...)zrobilem test najpierw w zimnym pomieszczeniu przy przy 6 stopniach(..)
.

Ja sie zwolniÂłem z firmy gdzie sie malowaÂło w takiej temperaturze. Bez przesady....jak to potem wyglda? Woda czy nie woda - woÂła o pomstĂŞ do nieba.

rbfm 
Wysłany: 2008-01-10, 21:35   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Ja sie zwolniÂłem z firmy gdzie sie malowaÂło w takiej temperaturze. Bez przesady....jak to potem wyglda? Woda czy nie woda - woÂła o pomstĂŞ do nieba.

rozumiesz znaczenie slowa "test" ?

baqo 
Wysłany: 2008-01-10, 22:14   
0
UP DOWN

to jak robi³eœ dwa natryski to nie mo¿esz ich porównaÌ :?: to ja to powiem tak co do suszenia.robiê natrysk próbny na chali i zaraz suszê grza³k¹,lakierowanie w kabiœce suszê kabin¹. suszê kabin¹ i dysz¹ venturiego,kilka sposobów,z ró¿nymi czasami odparowywania.na odcieniach nie ma zmiany.

rbfm 
Wysłany: 2008-01-10, 22:17   
0
UP DOWN

Cytat:
to jak robiÂłeÂś dwa natryski to nie moÂżesz ich porĂłwnaĂŚ :?:

wiesz co racja tyle ze robilem to na szybko i na kartkach papieru i pozniej wyrzucilem. nie pokrywalem tego nawet bezbarwnym. blad, moglem to zostawic i dzisiaj porownac :/ chodzilo mi tylko o to zeby sprawdzic czy wyschnie w skrajnie zlych warunkach.

ixell
Wysłany: 2008-01-11, 00:52   
0
UP DOWN

rbfm widzisz, nie waÂżne czy to Novoll czy Profix, czy inna nasza firma. WaÂżne jest to, Âże technologie tych firm zostaÂły opracowane w Polsce, dla naszych warunkĂłw klimatycznych. Dlatego ty bĂŞdzie lakierowaĂŚ Novollem, a ja bĂŞdĂŞ sprzedawaĂŚ Profixa. Przynajmniej wiemy, Âże to bĂŞdzie schÂło i w miarĂŞ pasowaÂło, moÂże nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radĂŞ. Do tego pomyÂśl za jakÂą cenĂŞ!!!!
www.autolakier.pl

Wysłany: 2008-01-11, 08:15   
0
UP DOWN
MTGarage.

ixell napisał/a:
rbfm widzisz, nie waÂżne czy to Novoll czy Profix, czy inna nasza firma. WaÂżne jest to, Âże technologie tych firm zostaÂły opracowane w Polsce, dla naszych warunkĂłw klimatycznych. Dlatego ty bĂŞdzie lakierowaĂŚ Novollem, a ja bĂŞdĂŞ sprzedawaĂŚ Profixa. Przynajmniej wiemy, Âże to bĂŞdzie schÂło i w miarĂŞ pasowaÂło, moÂże nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radĂŞ. Do tego pomyÂśl za jakÂą cenĂŞ!!!!

DokÂładnie! Novol sam "mĂłwiÂł", Âże opracowywujÂąc linie jakichkolwiek produktĂłw, bierze pod uwagĂŞ to, jakie warunki panujÂąc w Polsce (klimat, garazowcy itd).

kiedys to bylo w pismie lakiernik.

co jak co, moze novol najlepszy nie jest, ale tylko PL firmy bĂŞdÂą wspieraĂŚ polskich lakiernikĂłw :grin: a cena prod. novola caÂłkiem, caÂłkiem!

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

mebArth 
Wysłany: 2008-01-11, 11:30   
0
UP DOWN

@rbfm rozumiem slowo "test" :) nie goraczkuj sie;) Ale jakby nie patrzyl, w 6 stopniach zawsze wyjdzie szajs. Przy 6 stopniach ja ubieram kurtke a Ty testujesz malowanie...eee :razz:

rbfm 
Wysłany: 2008-01-11, 11:36   
0
UP DOWN

ixell napisał/a:
technologie tych firm zostaÂły opracowane w Polsce, dla naszych warunkĂłw klimatycznych.

juz dawno o tym pisalem na forum. nalezy dodac ze w razie jakichkolwiek problemow przyjedzie fachowiec z novola i jesli sie okaze ze blad po stronie materialow, to nawet kase zwracaja. znam 2 takie przypadki. ciekawe czy dupont tez daje takie wsparcie?

mebArth napisał/a:
Przy 6 stopniach ja ubieram kurtke a Ty testujesz malowanie...eee :razz:

dla wielu tzw lakiernikow taka informacja bedzie bardzo cenna. uwierz ze niejeden maluje w nizszej temp :)

baqo 
Wysłany: 2008-01-11, 22:43   
0
UP DOWN

Cytat:
Przynajmniej wiemy, Âże to bĂŞdzie schÂło i w miarĂŞ pasowaÂło, moÂże nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radĂŞ. Do tego pomyÂśl za jakÂą cenĂŞ!!!!
chcecie to sobie malujcie novolami,profixami-mnie pasuje Du Pont i nim sobie robiĂŞ!

[ Dodano: 2008-01-11, 22:45 ]
a :!: i ciekaw jestem czy jeÂżdzicie polonezami :lol:

zed
Wysłany: 2008-01-12, 18:35   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
dla wielu tzw lakiernikow taka informacja bedzie bardzo cenna. uwierz ze niejeden maluje w nizszej temp

jak to kiedys napisal FIFKA 'lakiernictwo to nie jest sport ekstremalny'

ixell napisał/a:
WaÂżne jest to, Âże technologie tych firm zostaÂły opracowane w Polsce, dla naszych warunkĂłw klimatycznych

to z tego wynika ,ze reszta europy (niemcy,holandia,itp) to inna strefa klimatyczna :wink:

ixell
Wysłany: 2008-01-12, 23:42   
0
UP DOWN

ixell napisał/a:
WaÂżne jest to, Âże technologie tych firm zostaÂły opracowane w Polsce, dla naszych warunkĂłw klimatycznych

to z tego wynika ,ze reszta europy (niemcy,holandia,itp) to inna strefa klimatyczna :wink: [/quote]

dokÂładnie TAK. Nie jesteÂśmy niestety uniwersalnym centrum. Co waÂżasz za EuropĂŞ? SzkocjĂŞ, HiszpaniĂŞ, GrecjĂŞ czy moÂże Czechy??????
Gdzie sÂą laboratoria koncernĂłw prdukujÂących materiaÂły lakiernicze? W Rosji, Turcji na Cyprze? Ja nie wiem. A ty?

[ Dodano: 2008-01-12, 23:46 ]
baqo napisał/a:
Cytat:
Przynajmniej wiemy, Âże to bĂŞdzie schÂło i w miarĂŞ pasowaÂło, moÂże nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radĂŞ. Do tego pomyÂśl za jakÂą cenĂŞ!!!!
chcecie to sobie malujcie novolami,profixami-mnie pasuje Du Pont i nim sobie robiĂŞ!

[ Dodano: 2008-01-11, 22:45 ]
a :!: i ciekaw jestem czy jeÂżdzicie polonezami :lol:

Przy nastĂŞpnym poÂście dostaniesz zdjĂŞcie mojego samochodu, liczĂŞ Âże odpÂłacisz siĂŞ tym samym.
www.autolakier.pl

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu