Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Luki1232
Wys³any: 2013-05-01, 21:48   podk³ad pod szpachle i na ni± ....
0
UP DOWN

Witam.
Sorry ¿e zak³adam nowy temat, ale potrzebuje jasnej odpowiedzi w sprawie mojej wykonanej pracy.
Otó¿ w moim aucie, pod b³otnikiem w okolicy s³upka kto¶ kiedy¶ ju¿ grzeba³ i naprawia³ ten element. Nie dawno zauwa¿y³em pêkniecie lakieru i szpachli w tym miejscu. Zabra³em siê za to od razu ¿eby woda nie dostawa³ siê pod szpachle i do ramy. Wszystko ³adnie zeszlifowa³em, do go³ej blachy. Okaza³o siê ¿e co¶ tam by³o powa¿niejszego i s± lekkie pêkniêcia stali, jak by niedoróbki po spawaniu i szlifowaniu i teraz po kolei:
1. Blacha by³a wyczyszczona do go³ej blachy.
2. Na go³± blachê da³em podk³ad anty-korozyjny >> http://www.halfords.com/w...yId_165594#tab4 i po godzinie, dwóch da³em zwyk³y podk³ad akrylowy.
3. Po wyschniêciu ca³o¶ci po ca³ej nocy bez zeszlifowania da³em szpachle z w³óknem, potem szlif, i zwyk³a szpachla.
4. Po kolejnym szlifowaniu da³em ten sam podk³ad anty-korozyjny i podk³ad akrylowy.
5. Po wyschniêciu da³em bazê i lakier bezbarwny.
Niestety, ¼le zeszlifowa³em szpachle, i muszê ja poprawiæ, i przy próbie zeszlifowania, lakier i podk³ad a¿ do szpachli jest taki strasznie "gumowy" Nie odpada, nie odpryskuje ale taki odkleja siê jak guma od sto³u. Czy tak powinno byæ? Czy po prostu wszystko jeszcze dobrze nie wysch³o i dlatego siê tak Ci±gnie?? Czy w tych podpunktach pope³ni³em jaki¶ b³±d?? Wszystko robiê w spreju i w gara¿u, ja wiem ¿e to nie jest idealny sposób, ale potrzebujê to tak na razie zrobiæ ewentualnie na rok czasu i zawie¶æ auto to profesjonalnego blacharzo-lakiernika. Proszê o pomoc ...

juny 
Wys³any: 2013-05-01, 22:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Raczej jeszcze nie wysch³o, a bezbarwny w sprayu nie otrzymuje takiej twardosci jak zwykly lakier bezbarwny na pistolet.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: