Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
Robkoo
|
Wys³any: 2013-08-01, 21:58 Naprawa po "blacharzu"
|
0
|
|
|
|
Witam. Rozpisywaæ siê super nie bêdê na temat blacharza, który wstawia³ reperaturki do mojej hondy. Podejrzewam, ¿e z zawodu jest cukiernikiem, bo blacharz z niego taki, jak ze mnie. Po pierwszej zimie na ³±czeniu wysz³y parchle. Pojecha³em, pieni±dze odzyska³em i postanowi³em zrobiæ sobie sam bo nie mam nerwów do takich partaczy. Po zeszlifowaniu szpachli, której by³y tony doszed³êm do reperaturki, rozszlifowa³em troszkê szerzej, a tu siê okaza³o, ¿e reperaturka by³a dziwnym trafem sztukowana z trzech innych blach Teraz moje pytanie brzmi nastêpuj±co. Czy p³at blachy, który zaznaczy³em na zdjêciu na zielono mam wspawaæ na styk z reszt± reperaturki i karoserii, czy pod³o¿yæ blachê od ty³u i wyspawaæ a powierzchniê wstawionej blachy wyszpachlowaæ ?
http://imageshack.us/photo/my-images/69/43kh.png/ |
|
|
|
 |
hematol
|
Wys³any: 2013-08-01, 22:46
|
0
|
|
|

Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
Recepta: wyci±æ star± reperaturkê,kupic NOW¡ i wspawaæ! POwodzenia |
|
|
|
 |
Robkoo
|
Wys³any: 2013-08-01, 23:44
|
0
|
|
|
|
Tak by by³o najlepiej ale reperaturka jest ju¿ po³±czona z wewnêtrznym nadkolem, poklejona mas± na spawy, nie chce tego ju¿ ruszaæ. |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wys³any: 2013-08-01, 23:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
no i co z tego ¿e po³±czona jak wylaz³o u góry to my¶lisz ¿e dó³ jest ok jeszcze z ilu¶ tam czê¶ci to siê tam sk³ada ja te¿ nie widzê innej mo¿liwo¶ci jak zrobiæ to od podstaw czyli nowa reperaturka |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-08-02, 08:10
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Robkoo napisa³/a: | reperaturka jest ju¿ po³±czona z wewnêtrznym nadkolem, poklejona mas± na spawy, nie chce tego ju¿ ruszaæ. |
Jako w³a¶ciciel tej Hondy chyba wiesz lepiej niz koledzy co bêdzie "najlepsze" dla twojego auta.....
Tak¿e wykonaj t± "poprawkê" naprawy tak jak podpowiada Ci w³asne do¶wiadczenie....
i przeczucie .... |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-08-02, 08:12
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
diablo74 napisa³/a: | ja te¿ nie widzê innej mo¿liwo¶ci jak zrobiæ to od podstaw czyli nowa reperaturka |
Zawsze mo¿na jeszcze sobie te¿ trochê poszpachlowaæ.... |
|
|
|