Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-08-04, 12:13 KOSMICI
|
+1
|
|
|

Pomóg³: 10 razy Posty: 950
|
Jak ju¿ kiedy¶, gdzie¶ napisa³em, ka¿da mieszalnia ma klientów kosmitów.
W nadziei, ¿e bêdzie weso³o proponuje otworzyæ temat, w którym chêtni opisz± swoje przygody z przybyszami z innych planet.
Mój faworyt, przyszed³ do mnie dobraæ lakier na jakiego¶ starego klamota w kolorze b³êkitnym. Chcia³ polakierowaæ go ca³ego oprócz b³otnika. Jako, ¿e nie mia³ jak wykrêciæ tego b³otnika, bo by³ przyspawany, zrobi³ zdjêcie. Owe zdjêcie powiêkszy³ na ekranie telefonu i poprosi³ o dobranie koloru.
Moi ludzie s± przeszkoleni nie tylko z PPo¿ i BHP, ale tak¿e z postêpowania na wypadek wizyty kibiców Arki Gdynia i kosmitów, dlatego udostêpnili¶my przybyszowi colorboxy, aby sam sobie wybra³ pasuj±cy kolor. Po godzinie, kosmita doszed³ do wniosku, ¿e w ten sposób nie dobierze koloru i wyszed³. Powróci³ nastêpnie z kartk± A4 na której wydrukowa³ sobie to zdjêcie. Kolejna godzina równie¿ nie przynios³a zamierzonego efektu. Kosmita zda³ sobie sprawê, ¿e marnuje czas. Powróci³ nastêpnego dnia z pluszowym misiem który ponoæ idealnie pasowa³ kolorystycznie.
Wyszed³ niezadowolony.... |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-08-04, 12:33
|
0
|
|
|

Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Mog³e¶ siê go spytaæ z jakiej planety przylecia³ |
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-04, 13:51
|
0
|
|
|

Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Siekiera napisa³/a: | No to jak z t± cen± za Roberlo? Dodaj± ten kisiel w tych 175 zeta? |
To nie "jaki¶ tam" kisiel tylko "bezbarwny cytrynowy" ... trudny do zrobienia bez cytrynowego pigmentu o bezbarwnym odcieniu . |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wys³any: 2013-08-04, 13:52
|
0
|
|
|
My¶libórz

Pomóg³: 1 raz Posty: 342 Sk±d: Zachodniopomorskie
|
Cytat: | . Kosmita zda³ sobie sprawê, ¿e marnuje czas. Powróci³ nastêpnego dnia z pluszowym misiem który ponoæ idealnie pasowa³ kolorystycznie.
Wyszed³ niezadowolony.... |
Chyba by³ z planety Los Planetos |
_________________ My¶liborz gór± !! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-04, 13:55 Re: KOSMICI
|
0
|
|
|

Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
trze¼wy inaczej napisa³/a: | Jak ju¿ kiedy¶, gdzie¶ napisa³em, ka¿da mieszalnia ma klientów kosmitów. |
Móg³ jeszcze odci±æ sekatorem dó³ b³otnika i przynie¶ do was. Przed lakierowaniem by sobie wspawa³ i pomalowa³ tylko do listwy. Wtedy ca³y samochód by by³ w lakierze .... i dó³ tego jednego b³otnika. a kawa³ek orygina³u by zosta³ tak jak kosmita sobie ¿yczy³ |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-08-04, 14:32
|
0
|
|
|

Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Je¿eli ten misiu pluszowy to nie ¿art....
to ja nie wiem co ten cz³owiek my¶la³.
We¼my pod uwagê tak± sytuacjê:
Szkolenie np Novola, pe³no lakierników, najlepsi we wsi i w mie¶cie, przychodzi moment dobierania lakieru.
Pan Novol wyci±ga wzorniki kolorów, daje zebranej grupce.
Wzornik wygl±da tak: pe³no misi pluszowych w ró¿nych odcieniach, taki wielki pêk.
ka¿dy przyk³ada ró¿ne misie do b³otnika i sprawdza pasowalno¶æ.
Tak to widzê. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-08-04, 15:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
KK napisa³/a: | pe³no misi pluszowych w ró¿nych odcieniach, taki wielki pêk. | tzw MISIOFISZKI |
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-08-04, 15:19
|
0
|
|
|

|
Od dzisiaj zmieniamy, nie ma ju¿ fiszek...s± misiofiszki.
Temat o fiszkach od nowa trzeba zg³êbiæ. |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wys³any: 2013-08-04, 19:57
|
0
|
|
|
|
Pewnie chodzi³o mu o kolor TWINKY WINKI z LUBISIOVOLU. Jaki¶ czas temu by³em wnowo otwartej mieszalni i pyta³em o klary. Wymienia³ ró¿ne i edynie co¶ ze SPEKTRAL-a brzmia³o znajomo. Ceny ; od 45 - 75 pln. Wszystkie bardzo dobre , pierwsza liga. Pytam wiêc , ''macie mo¿e co¶ dro¿szego?'' , ''oczywi¶cie , po 170 pln'' , ''to poka¿cie'' , i przyniós³ puszkê 3-litrow±. |
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-08-04, 21:04
|
0
|
|
|

|
Znasz go¶cia z mieszalni o wdziêcznym imieniu Józef.
Wchodzisz do mieszalni jako Czesiu i mówisz tak:
Czes³aw " Józek we¼ no mi dobierz kolor na cyklop"
Józef "masz jaki¶ wybrany Czes³aw"
Czes³aw " tak mam pamiêtasz jak kiedy¶ siedzieli¶my w barze i obok mnie siedzia³a taka super laska"
Józef "tak pamiêtam"
Czes³aw " to 6 metrów dalej przy stoliku w rogu siedzia³o ma³e dziecko"
Józef "jeste¶ gejem i nie wiesz jak mi o tym powiedzieæ?"
Czes³aw "Nie, ale to dziecko mia³o misia"
Józef " I co?"
Czes³aw " Nó¿ka misia mia³a w³a¶nie taki kolor jak chce mieæ na cyklopie"
Józef " Aha spoko, poczekaj wyci±gnê MISIOFISZKI " |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-08-04, 22:26
|
0
|
|
|

Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Z ciekawszych rzeczy które do mnie trafi³y jako wzrce kolorów to:
1. z³uszczony kawa³ek klaru z resztkami bazy od spodu
2. odpadniêty kawa³ szpachli z lakierem ale ciekawa by³a waga - 1,25 kg w najgrubszych miejscach do 4 cm
3. drzwi od lodówki
4. laptop
5. p³ytka ceramiczna
6. wzmacniacz stereo
Najlepsza jest jednak kobitka która wpada tak 2-3 razy w roku i wybiera sobie lakier na buty szpilki - m±¿ jej lakieruje |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-08-04, 22:52
|
0
|
|
|

Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Siekiera,
Mog³e¶ pani zaoferowaæ us³ugê |
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-08-05, 18:28
|
0
|
|
|
|
Mistrzowie z moiej okolicy;
1.Reklamacja na sreberko w fabi,okaza³o sie ze "klient" malowa³ to PRL'skim postoletem z podwieszanym s³oikiem i podpinanym do odkurzacza
2.Klient zakupi³ na sklepie 3litry zielonego DEKORALU...na drugi dzien przyjecha³ po "jakas ma³± puszeczke" bo mu brak³o na zderzak....pan jak sie okaza³o 'malowa³' golfa III pêdzlem.
3.Koles zeby by³o szybciej,wymiesza³ baze z bezbarwnym i rozcienczalnikiem i polakierowa³ ca³y bok.......no i przyjecha³ z pretensjami ze nie schnie....a w reku mia³ pojemnik z utwardzaczem
4.Pani przyszla z kawa³kiem lakieru wielkosci g³ówki od zapa³ki,i kategorycznie prosi³a o lakier na 'kreske'
5.Pani prosi³a o "spraja"...."taki,nie za bia³y,¿eby by³"
|
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-05, 18:58
|
0
|
|
|
Superamator
|
To teraz z drugiej strony:
Poprosi³em kiedy¶ w mieszalni o jak±¶ chemiê do zdjêcia starego lakieru. Pani da³a spray do czyszczenia pistoletu z APP. Jako¶ stary lakier nie schodzi³ zbyt ochoczo.
Ostatnio, przed pierwszym malowaniem Fiata, pojecha³em do tej samej mieszalni m.in. po ten spray do czyszczenia pistoletu, bo zupe³nie dobrze to robi, a ten poprzedni zu¿y³em. Jakie¿ by³o moje zdziwienie jak z kartonika wyci±gn±³em spray do usuwania pow³ok lakierniczych Bolla  |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-08-05, 19:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Tekst w mieszalni,,,, po ch*j kupi³e¶ satê, przecie¿ za rok, dwa lata to bedzie szrot.
Da³es 2000z³ na jeden pistolet a u mnie bys mia³ co miesiac nowy ...(czerwony speed).
A stary w kosz.... zestawy naprawcze te¿ s±. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-09-14, 09:00
|
0
|
|
|

|
Przypadek z wczoraj.
Przyszed³ Ksi±dz i dobiera³ lakier na ramy czterech obrazów procesyjnych. |
_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-09-14, 19:05
|
0
|
|
|
|
trze¼wy inaczej napisa³/a: | Przyszed³ Ksi±dz i dobiera³ lakier | nie mów ze nie macie w ofercie mieszalnika 'SAKRALNY" |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wys³any: 2013-09-14, 20:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
hamir napisa³/a: | nie mów ze nie macie w ofercie mieszalnika 'SAKRALNY" |
Na bazie wody ¶wiêconej |
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-10-22, 00:36
|
0
|
|
|

|
Dzi¶ przyby³ okoliczny rolnik, który postanowi³ raz na zawsze rozprawiæ siê z korozj± progów w swoim Matizie. Kupi³ sam lakier, aby pokolorowaæ nowo wspawane reperaturki. Sugestie o potrzebie zabezpieczenia blachy przed korozj±, zby³ stwierdzeniem , ¿e progi powygina³ z blachy 3mm i nic ich nie ruszy |
_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... |
|
|
|