Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
usien
Wys³any: 2013-08-11, 22:04   Czy dobra polerka ?
0
UP DOWN

http://allegro.pl/polerka...3438479515.html

Mam tak± polerke co o niej s±dzicie ?

lakierok 
Wys³any: 2013-08-11, 22:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
A co chcesz wiedzieæ ? jeden powie ¿e dobra a drugi ¿e z³a ??? jak ma regulacjê obrotów i ci pasuje to ok, w koñcu jak ju¿ masz to co to zmieni ? :shock:

Frostt.pl

usien
Wys³any: 2013-08-11, 22:30   
0
UP DOWN

Tak ale chodzi mi o ¿ywotno¶c ? Jak d³uga ?

Matix 
Wys³any: 2013-08-11, 22:35   
0
UP DOWN

Sk±d: Rybnik
Mam j± i cholera mnie bierze jak po ka¿dym w³±czeniu musze klikaæ parê razy za nim osi±gnê wymagane obr zamiast to robiæ na pokrêtle jak w innych polerkach. Mam j± rok i ju¿ w³a¶nie zaczyna siadaæ przycisk od zwiêkszania obrotów :blee:

936
Wys³any: 2013-08-11, 22:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
tak d³ugo pochodzi a¿ szczotki siê skoñcz±
Ps. Jak siê zesra kup Makite i dopiero docenisz dobre narzêdzia. (obroty zawsze ma takie jakie ustawisz )

usien
Wys³any: 2013-08-11, 22:48   
0
UP DOWN

Matix napisa³/a:
Mam j± i cholera mnie bierze jak po ka¿dym w³±czeniu musze klikaæ parê razy za nim osi±gnê wymagane obr zamiast to robiæ na pokrêtle jak w innych polerkach. Mam j± rok i ju¿ w³a¶nie zaczyna siadaæ przycisk od zwiêkszania obrotów :blee:

Wiesz co mi ten przycisk tez juz siad³ raz wymieni³em i mam trochu inaczej przy w³±czaniu tzn. na ile mia³em obrotów ustawione przed wy³±czeniem na tyle zostaje, tylko ze przy podpieciu pod prad nawet jak jest wylaczona polerka pokazana jest ilosc obrotów

usien
Wys³any: 2013-08-11, 23:05   
0
UP DOWN

I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ?

lakierok 
Wys³any: 2013-08-12, 00:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
usien napisa³/a:
I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ?

g±bki siê normalnie myje.

Frostt.pl

936
Wys³any: 2013-08-12, 05:23   
0
UP DOWN

G±bki siê myje ???
A po wyschnieciu to kopeæ. (profi job :) )
I jeszcze wod± siê zwilza paste polersk± :) ?!
Powodzenia
Inaczej siê czy¶ci

Matix 
Wys³any: 2013-08-12, 20:59   
0
UP DOWN

Sk±d: Rybnik
Ca³y czas p³ucze g±bki w wodzie po skoñczonej pracy i jako¶ nie zauwa¿y³em skutków ubocznych :x:

936
Wys³any: 2013-08-12, 21:47   
0
UP DOWN

Matix napisa³/a:
Ca³y czas p³ucze g±bki w wodzie po skoñczonej pracy i jako¶ nie zauwa¿y³em skutków ubocznych :x:

:) pasta Farecla czy 3M, której u¿ywasz ?

Pewnie, ¿e nie zauwa¿y³e¶ bo nie wies na co patrzec i kiedy ?

Nie neguje Twojej pracy.

Chodzi o sk³ad chemiczny pasty polerskiej !!! (A O CO KAMAN z NIMI TO POSZUKAJ W NECIE) :> :spoko:

A z g±bki, gdy dostanie wody i wyschnie robi siê kapec !
Oczywi¶cie mo¿na delikatnie zwil¿yc powierzchnie ale NIE moczyc wod±. (Czytaj Karty Techniczne Produktu)

Ps.Nie zamierzam wdawac siê w dyskusje na ten temat poniewa¿ ka¿dy ma wypracowan± technike, wiêc uwa¿am to za zbyteczny dialog.
Pozdrawiam

KK 
Wys³any: 2013-08-12, 22:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Nie no w³a¶nie to bardzo ciekawy temat.

Czym czy¶cisz myjesz g±bki polerskie @936? Tak jak na filmach przyk³adasz co¶ do g±bki i czy¶cisz tylko z py³u?
Jak± polerkê polecasz?

Co do polerki einhell te¿ tak± mam. Prze³±czniki padaj± jak dostan± za du¿o wody, szczególnie jak kto¶ chlapie przy farecli.
Mi pad³.

Polerka gówniana, jak siê uda to nie trzêsie i jest ok, u mnie trzêsie bardzo. kto¶ chyba wymienia³ zêbatkê na ataku u mnie i zêby ma pod innym k±tem. Robi sie tym h.... na maxa.
Da³em 100z³ za u¿ywkê.... jedyne co to jest w miarê lekka.

936
Wys³any: 2013-08-13, 10:49   
0
UP DOWN

Po w³±czeniu czyszcze szar± w³óknin±.

W pracy musze u¿ywac 2 polerek Makita ( gwarancje trzeba wykorzystac :) ).
Nie ma znaczenia czy do szlifowwania czy do polerowania nie mogê ich zar¿n±c ani zaobserwowac wadliwej pracy potencjometru lub uszkodzeñ po pracy w extremalnym zapyleniu z rdzy itp.

W domu mam eurotec :D ( jak wiêkszo¶c )
Ps. szczotki bardzo szybko siê koñcz± a potencjometr ¿yje w³asnym ¿yciem :D

jacenty 741
Wys³any: 2013-08-14, 07:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
G±bki nie wolno myæ,zw³aszcza bia³ej,która w zamy¶le jest i ma byæ twarda,a po k±pieli w wiadrze czêsto jest do wyrzucenia.Je¶li jest poszarpana i z zaschniêt± past± mo¿na j± za³o¿yæ na polerkê,w³±czyæ na najwolniejsze obroty i brzeszczotem ¶ci±æ cienki p³atek a¿ do uzyskania równej powierzchni,a ostry rant potraktowaæ (na obrotach) papierem 80-100 dla zrobienia ³agodnej krawêdzi.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: