Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
darkob 
Wys³any: 2013-08-23, 21:30   Czy to jest sprêzarka ABAC ?
0
UP DOWN

Sk±d: PodWarszawa
Witajcie ,czy na tym kompresorze jest sprê¿arka Abac?Kupilem ten kompresor ale nie widze ¿adnych napisów poza cyferkami na sprê¿arce.Nabija do 11bar,zbiornik 180l,4kw.

marer 
Wys³any: 2013-08-23, 21:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Tak to jest sprê¿arka ABAC 4900 .
Mam identyczn± te¿ wyprodukowan± w Polmo Gorlice.
Mam j± ju¿ prawie 2 lata sprawuje siê dobrze, kupi³em u¿ywan± w dobrych pieni±dzach.

darkob 
Wys³any: 2013-08-23, 22:21   
0
UP DOWN

A ile czasu potrzeba Twojej do napompowania do pe³na zbiornika?W tej poni¿ej 6min ale przy odwadniaczu jest nieszczelno¶æ wiêc jutro to poprawie i sprawdze jeszcze raz.Oleju bylo nalane tak du¿o ¿e a¿ chlapa³ olejem przez odpowietrznik dooko³a.Sprê¿arka po nabiciu od zera do pe³na zrobi³a sie mocno gor±ca...tak my¶le ¿e mo¿e z powodu du¿ej ilo¶ci oleju.jutro naleje nowego odpowiedni± ilo¶æ i przetestuje.Zalecany jest 20w40 i taki laæ czy mo¿e byæ inny?

marer 
Wys³any: 2013-08-23, 23:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Moja sprê¿arka bije do 8,5 atmosfery , tak mam ustawion±, wiêcej mi nie potrzeba, nie ma jej ci wysilaæ.
Gdy ci¶nienie spadnie do 5,8 to siê za³±cza.
Od 0 do 8,5 atmosfery bije 4 minuty, bez paru sekund.
Piszesz ¿e pluje olejem? Mo¿e ju¿ jest w znacznym stopniu zu¿yta, tak bêdzie p³uc.
Ile da³e¶ je¶li mo¿na wiedzieæ? Ja swoj± wyrwalem za 1200 z³.

darkob 
Wys³any: 2013-08-24, 07:42   
0
UP DOWN

Mia³a kosztowaæ 1800 a zap³aci³em 1450z³. Ma uszkodzon± obudowe presostatu i ma³y wska¼nik przy odwodniaczu.Czy pod obudow± presostatu jest jaka¶ regulacja?Te¿ mysla³em by zmniejszyæ w niej cisnienie.

juny 
Wys³any: 2013-08-24, 08:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
No pewnie ¿e jest, musi byc.

darkob 
Wys³any: 2013-08-24, 12:55   
0
UP DOWN

Wygl±da na to ¿e sie wpier..... z tym kompresorem.Wymiana oleju odpowiedniej ilo¶ci nic nie da³a,nadal chlapie olejem przez odpowietrznik.Przez odpowietrznik jak dmucham to powietrze mo¿na powiedzieæ ¿e bez wiêkszych oporów przelatuje,czy tak ma byæ?Druga sprawa to po regulacji presostatu,ustawieniu max. na 7bar i pó¼niej wypuszczeniu czê¶ciowo powietrza silnik nie rusza tylko buczy.

maddict
Wys³any: 2013-08-24, 16:31   
0
UP DOWN

Czyli wyglada na to ze silnik za slaby albo moze nie pracowac na pelnych trzech fazach jesli jest to 400v. Lub tez nie trzymie zawor zwrotny.
Co do odpowietrznika, raczej nie powinno tak byc

darkob 
Wys³any: 2013-08-24, 17:13   
0
UP DOWN

Musze sie chyba napiæ... :) posiedzia³em,pomy¶la³em i wszystko dzia³a.Nie by³o jednej fazy,dlatego silnik bucza³ i po uruchomieniu zwroci³em uwage ¿e silnik nie kreci sie w dobr± strone,tak¿e to by³o przyczyn± wy¿ucania oleju.Wczoraj po kupnie zaja³em sie uszczelnieniem a nie zwroci³em uwagi na podstawow± rzecz.Presostat ustawi³em na max.8bar ,ponowne w³. przy 6bar.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: