Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-09-17, 13:16 Problem z SATA jet 3000 HVLP
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
Witam, jak w temacie, zakupi³em moj± pierwsz± satê, i nie ukrywam ¿e za niedu¿e pieni±dze, i problem mam nastêpuj±cy, w zbiorniku z materia³em id± b±belki z kana³u z materia³em i nie wiem czy to dysza, czy uszczelka pod g³owic± czy moze kupi³em bubel i proszê was o pomoc, bo strumien w tym gunie jest dobry, dysza WSB , kubek RPS, z góry dziêki za pomoc |
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2013-09-17, 13:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
zobacz czy na uszczelce nie ma pêkniêæ/zarysowañ. Je¶li s± to mo¿esz spróbowaæ t± uszczelkê przeszlifowaæ papierkiem 2000 na równej powierzchni i dokrêciæ troszkê mocniej. Je¿eli pomo¿e to i tak polecê kupiæ drug± uszczelkê. |
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-09-17, 14:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Mo¿e masz zatkan±/przytkan± dysze?? |
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-09-17, 17:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
juny napisa³/a: | Mo¿e masz zatkan±/przytkan± dysze?? |
dyszê wyczy¶ci³em, ogólnie pistolet stan idealny
mariusz80 napisa³/a: | mo¿esz spróbowaæ t± uszczelkê przeszlifowaæ papierkiem 2000 na równej powierzchni i dokrêciæ troszkê mocniej. |
jutro tak zrobiê i opiszê czy pomog³o
dodam jeszcze ze na nitro satka la³a gór± i do³em, przy 2 atm. a gdy nala³em bazy wszystko wróci³o do normy, ale czy przy nitro nie powinna te¿ dobrze rozpylaæ i równo skoro dyszê mam WSB ??? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-17, 20:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Dumel19 napisa³/a: | dodam jeszcze ze na nitro satka la³a gór± i do³em, przy 2 atm. a gdy nala³em bazy wszystko wróci³o do normy, ale czy przy nitro nie powinna te¿ dobrze rozpylaæ i równo skoro dyszê mam WSB ??? |
Wszystko ok.
Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek miot³y masz pusty.
Jak widaæ, przy bazie jest ok.
Aby przy nitro uzyskaæ równomiern± miot³e musisz obnizyæ cisnienie a¿ do momentu uzyskania widocznej równej i pe³nej miot³y,,, ot, to tylko jako ciekawostka. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-09-17, 21:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Lackdoctor napisa³/a: | Dumel19 napisa³/a: | dodam jeszcze ze na nitro satka la³a gór± i do³em, przy 2 atm. a gdy nala³em bazy wszystko wróci³o do normy, ale czy przy nitro nie powinna te¿ dobrze rozpylaæ i równo skoro dyszê mam WSB ??? |
Wszystko ok.
Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek miot³y masz pusty.
Jak widaæ, przy bazie jest ok.
Aby przy nitro uzyskaæ równomiern± miot³e musisz obnizyæ cisnienie a¿ do momentu uzyskania widocznej równej i pe³nej miot³y,,, ot, to tylko jako ciekawostka. |
Ot .... fachowa wypowied¼ durnia Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek masz pusty . Co za Mu³ z Rawiczowa Do tego pusty w ¶rodku ....... |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-09-17, 22:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 950
|
Wy¶lij go do stolicy do p.Na³êcza, Za niewielkie pieni±dze zrobi Ci servis i po problemie. Zaznaczam NIEWIELKIE - ja zawsze mieszczê siê w 150 brutto. |
|
|
|