Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lakierok 
Wysłany: 2014-01-26, 20:27   System Mieszalniczy ProfiRS z INTER CARS
0
UP DOWN

Inter Cars wprowadziÂł system mieszalniczy , czy ktoÂś coÂś wie na ten temat ?

podaje link '

http://motofocus.pl/lakie...w-inter-cars-sa

Frostt.pl

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-03, 22:31   
0
UP DOWN

Witam na forum
teÂż jestem zainteresowany tym mieszalnikiem z inter carsu wie ktoÂś coÂś o nim ? :)

yogi881
Wysłany: 2014-02-09, 10:22   MIeszalnik
+1
UP DOWN

Dla mnie oznczenie mixĂłw czyli FS999 oraz sam mieszalnik to nic innego jak CSVowski 4M...
Chyba Âże cars dogadaÂł siĂŞ z fabrykÂą ktĂłra robi to dla CSV i Novola..I produkujÂą teÂż im:)

pzdr

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-09, 12:00   
0
UP DOWN

Novol robi pigmenty we w³asnej fabryce we W³oc³awku. Spectral to nie ten sam system co 4M. Icki maj¹ jak¹œ liniê dla lakiernictwa i lakiernicy jakoœ na kolana nie padaj¹, bo to tanie produkty, a cena nie bierze siê z powietrza. Chyba maj¹ nawet ju¿ szpachle antykorozyjn¹, której jeszcze nikt nie wynalaz³ ^^ Skoro branduj¹ swój mieszalnik, to pewnie kupili jakiœ tani system. Obstawiam, ¿e to system z dolnej pó³ki jakoœciowej, poniewa¿ dobry system to te¿ wy¿sza cena, a dziœ na rynku jest ju¿ ciasno, wiêc tylko cena ma znaczenie.
Faktycznie IC vs Spectral przynajmniej na pierwszy rzut oka wydajÂą siĂŞ podobne. RĂłzniÂą siĂŞ liczbÂą pigmentĂłw i oba sÂą Âżywiczne. W jednym jest 68 a w drugim 69 pigmentĂłw.

maykel
Wysłany: 2014-02-09, 14:09   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Novol robi pigmenty we w³asnej fabryce we W³oc³awku. Spectral to nie ten sam system co 4M. Icki maj¹ jak¹œ liniê dla lakiernictwa i lakiernicy jakoœ na kolana nie padaj¹, bo to tanie produkty, a cena nie bierze siê z powietrza. Chyba maj¹ nawet ju¿ szpachle antykorozyjn¹, której jeszcze nikt nie wynalaz³ ^^ Skoro branduj¹ swój mieszalnik, to pewnie kupili jakiœ tani system. Obstawiam, ¿e to system z dolnej pó³ki jakoœciowej, poniewa¿ dobry system to te¿ wy¿sza cena, a dziœ na rynku jest ju¿ ciasno, wiêc tylko cena ma znaczenie.
Faktycznie IC vs Spectral przynajmniej na pierwszy rzut oka wydajÂą siĂŞ podobne. RĂłzniÂą siĂŞ liczbÂą pigmentĂłw i oba sÂą Âżywiczne. W jednym jest 68 a w drugim 69 pigmentĂłw.

PrzecieÂż jak kiedyÂś braÂłem towar w csv to tam teÂż mĂłwili Âże majÂą szpachle antykorozyjnÂą :D :sciana:

yogi881
Wysłany: 2014-02-09, 18:07   4M
0
UP DOWN

ÂŹle mnie zrozumiales nie reklamuje mieszalnika CSV tylko spojrzalem na foto i jest tam mix FS999 ktory rowniez wystepuje w 4M.Jesli mowisz ze novol ma swoja fabryke we Wloclawku to znaczy ze wiesz lepiej;)Ceny miksow 4M jak dla mnie sa za drogie, jk na tani mieszalnik..

I jesli ma taka sama pasowalnosc jak QRS to zycze powodzenia.Moze i dobrze kryje ale Mobihel jest o polowe tanszy i mozna go podpiac pod SH np..

Csv ma w ofercie szpachle red protector, stosuje sie ja na ,,go³¹'' blache..Czy jest antykorozyjna?? Tak piszê na puszsce , stosowal ja jeden z moim zaprzyjaznionych serwisow.To wszystko co wiem.

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-09, 21:44   
0
UP DOWN

rozmawia³em z technikiem z inter carsu na temat tego mieszalnika podpyta³em co nieco i okaza³o sie ¿e jest do dziecko BASFA znacie to ? Wesz³o to od nowego roku i wdra¿aj¹ system nie znam siê na szczegó³ach jest ktoœ na forum ko by mi doradzi³ jaki wybraÌ mieszalnik :help:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-09, 23:51   
0
UP DOWN

Wyprodukowanie systemu kosztuje tyle, ¿e taniej jest kupiÌ od kogoœ jego stary system. BASF jest ogromnym koncernem. je¿eli wypuszczaj¹ jakiœ nowy system, to pod swoim brandem a nie jakiejœ hurtowni motoryzacyjnej maj¹cej 20% udzia³u na rynku w kat. czeœci, w kraju gdzie wiêkszoœÌ lakierników o 2z³, potrafi zmieniÌ dostawce i technologie. Bzdura i tyle. Za rok bêdzie wiadomo czy to Ivat, Stary Profix, Dyna czy Haya. Ewentualnie pradawny Standox czy DP.

Siekiera
Wysłany: 2014-02-10, 09:28   
0
UP DOWN

IC ma 4M z CSV ale to nie jest produkt BASF. CSV ma na pieĂąku z BASFem i dlatego kupili sobie inny system pod markĂŞ 4M - wÂłoski, jak zobaczyli Âże bez dodatkowej pracy z tego systemu nic nie bĂŞdzie to pewnie wymyÂślili jak siĂŞ pozbyĂŚ stockĂłw a Âże juÂż wczesniej sprzedawali do IC szpachlĂłwki ktĂłre sami robiÂą to wcisnĂŞli im mieszlnik do linii Profi RS.
Przy potencjale IC na pewno uda siĂŞ im wstawiĂŚ kilkanaÂście maszyn do serwisĂłw ktĂłre kupiÂą np. sprzĂŞtu warsztatowego za 50 tyÂś i dostanÂą przy okazji mieszalnik :D
Bez wsparcia technicznego umrÂą te mieszalniki po roku, tak jak jest z Sherwinem ktĂłrego IC teÂż dystrybuuje.

yogi881
Wysłany: 2014-02-10, 19:57   4M
0
UP DOWN

Jednak moje przypuszczenia siĂŞ potwierdziÂły;) Odrazu wiedzialem ze to 4M;] Dobrze ze IC nie wszedl w wode-QRS..

Niestety kiedys R-M to byl oh ah dla Car systemu, teraz jak gadasz z technikiem ,, to za drogie, tamto za drogie''...4M lepszy taĂąszy ..jasne mixy po 200zl i w gore za litr:) TANIOCHA

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-13, 05:41   
0
UP DOWN

czyli Panowie nie ma sobie co gÂłowy zawracaĂŚ tym PROFIRS z IC ? ostatnio wyprĂłbowaÂłem kilka ich produktĂłw na razie 50/50 . Jak myÂślicie jaki system jest lepszy Âżywiczny czy pigmentowy ?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-16, 09:00   
0
UP DOWN

lux-moto napisał/a:
czyli Panowie nie ma sobie co gÂłowy zawracaĂŚ tym PROFIRS z IC ?

4M tragiczny nie jest. Kolorystyka nie powala ale teÂż nie ma tragedii. Receptury dopracowane przyzwoicie, ale za te pieniÂądze kupujesz MM. System jest za drogi w porĂłwnaniu do jakoÂści ktĂłrÂą prezentuje. MoÂże IC zejdzie z cenÂą do normalnego poziomu.

yogi881
Wysłany: 2014-02-17, 22:13   r-m
0
UP DOWN

nie ma co pier... 4M to nie R-M i tyle koniec END!!! za tyle co oni krojÂą za mixy mozna kupiĂŚ w wawie r-ma i tyle...

A druga kwestia zawsze w mieÂście jest tzw ,,mieszacz'' czego by nie miaÂł na mieszalni czy to bĂŞdzie NOVOL czy 4M czy inny hu.. to jeÂśli facet robi to 20lat jest twarzÂą danego miasta kaÂżdy go zna to dla lakiernika jeden ciul jakim systemem lakieruje byle tylko kolor wszedl i wchodzil zeby nie cieniowac( pisze o garazowiczach)

R-M to zajebisty system i nikt mi nie powiem , zawsze powtarzam ze w R_Mie jest wyjscie z koloru nawet jesli ktos nie umie przerabiac(laik)

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-19, 00:12   
0
UP DOWN

trzeÂżwy inaczej
co to jest 4m bo nie wiem mm to max mayer co do wyboru mieszalnika to mam na oku lechlera i kolorystê który na nim pracowa³ na pewno plus jest ponoÌ bardzo prosty i w miarê pasowny do chcê otworzyÌ mieszalniê i nie wiem co wzi¹œÌ . co proponujesz bo z tego co czytam to mia³eœ ju¿ kilka mieszalników ???????????????????????

[ Dodano: 2014-02-19, 00:15 ]
teraz zaskoczyÂłem 4M to 4-max inter carsu ?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-19, 14:09   
0
UP DOWN

My pracujemy na DeBeer, Max Meyer, R-M i Spectral. JeÂżeli zamierzasz otworzyĂŚ mieszalnie, powinieneÂś moim zdaniem uwzglĂŞdniĂŚ kilka czynnikĂłw. Pierwszy to ile masz mieszalni w swoim mieÂście i jakie majÂą mieszalniki. JeÂżeli konkurencja jest mocna i ma DP, R-M czy Autocolor, moÂże byĂŚ ciĂŞÂżko konkurowaĂŚ z nimi, Lechlerem. Niemniej jednak, uwaÂżam , Âże jako poczÂątkujÂąca mieszalnia powinieneÂś mieĂŚ system w ktĂłrym przede wszystkim sÂą dobrze dopracowane receptury. MoÂże siĂŞ okazaĂŚ, Âże zanim nauczysz siĂŞ korygowaĂŚ, moÂżesz juÂż odstraszyĂŚ wszystkich klientĂłw. DeBeer i Max Meyer to dobry team. JeÂżeli 2 systemy to zbyt duÂży wydatek, proponuje samego MM. Ma kilka wad z perspektywy kolorysty, ale fiszka ktĂłrÂą wybierzesz zawsze ma taki kolor jak mieszanina. DeBeer teÂż jest dobrze dopracowany, ale zdarza siĂŞ, Âże nie ma danego koloru.

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 18:11   
0
UP DOWN

nie mam du¿ego wyboru mam kolorystê który pracowa³ na lechlerze i dosta³em dobry rabat na start zamierzam mieÌ tez przemys³ówkê i do mebli bo na samej samochodówce to marnie sam wiesz przychodzi klient po setê lub dwie co to za zysk ? tym bardziej na pocz¹tku gdzie bêdzie ciê¿ko zdobyÌ klientów a przemys³ówka to s¹ wiêksze iloœci sprzedawanych lakierów a wiem ¿e u konkurencji tego nie ma jak myœlisz ? konkurencja ma debera glasurita i novola ale jak to mówi¹ CCC cena czyni cuda

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-23, 18:31   
0
UP DOWN

Przemys³ówkê proponujê z Novola. Mo¿e nie jest najtaùsza, ale jakoœciowo górna pó³ka. Ja Industrialem konkuruje z Nexa i DP.
Z DeBeerem i Glasuritem raczej nie pokonkurujesz. Na DeBeera mo¿esz wzi¹Ì MM ale cena wy¿sza. na Glasurita nie ma bata.
CCC nie czyni cudĂłw w przypadku lakierĂłw. Konkurencja walczy ze mnÂą cenami i sprzedajÂą perÂły po 50zÂł taniej niÂż ja z najtaĂąszego systemu. I co z tego, skoro do niczego nie pasujÂą.
JeÂżeli lakiernik ma malowaĂŚ np. zderzak w Toyocie Avensis, to w zaleÂżnoÂści od systemu kupi u Ciebie 150-200ml lakieru. JeÂżeli masz dobry system, lakieruje zderzak i zakÂłada na auto. JeÂżeli masz kiepski system, lakiernik staje przed obliczem cieniowania bÂłotnikĂłw i maski za ktĂłre nikt mu nie zapÂłaci.
A zatem, czy kupi 200ml lakieru za 30zÂł ktĂłry do niczego nie pasuje, czy 200ml lakieru za 55zÂł, dziĂŞki ktĂłremu nie musi cieniowaĂŚ przodu auta?

avensis.jpg
Plik ściągnięto 24279 raz(y) 6.59 KB

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 20:37   
0
UP DOWN

masz racjê jeœli chodzi o ten zderzak, pasownoœÌ to podstawa dlatego nie mam wyboru i mój kororysta to tez nie geniusz ale pracowa³ na tym systemie ja osobiœcie by³em zadowolony z baz lechlera jak myœlisz co to za pó³ka mia³eœ te¿ APP z tego co czyta³em

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-23, 20:52   
0
UP DOWN

Zanim zdecydujesz siĂŞ na otwarcie mieszalni, dobrze to przemyÂśl. OceĂą jak mocnÂą masz konkurencje i jakie ma sÂłabe strony. Przetrwasz na rynku tylko wtedy, kiedy sÂłabe strony konkurencji, bĂŞdÂą Twoimi mocnymi stronami.
CiĂŞÂżko bĂŞdzie Ci utrzymaĂŚ sklep spoÂżywczy, w sÂąsiedztwie Biedronki.
Ja mam dookoÂła siebie Lechlera, DeBeera, Spectrala, MaxMayera, Autocolor, Profix, Standox.
Lechler jest ok. Konkurujemy z nim DeBerem i max Mayerem. Parê razy polegliœmy na jakimœ kolorze, a koleœ na Lechlerze da³ rade. Czasem on polegnie, a my dajemy rade. Ró¿nie bywa.
Standoxa i Autocolor zwalczamy R-M'em.
Mam teÂż dwie dobre kolorystki - o tym teÂż naleÂży wspomnieĂŚ, bo ich praca jest bezcenna.
APP to Debeer. Najlepszy system klasy Âśredniej.

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 21:11   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie o takiej odpowiedzi oczekiwaÂłem :) , wiem Âże to nie bĂŞdzie Âłatwe ale nie bĂŞde miaÂł duÂżych kosztĂłw na poczÂątek wiĂŞc moÂże przetrwam . Czyli Lechler jest ok ? Mam teÂż ofertĂŞ z MM od przedstawiciela daje mniejszy rabat na poczÂątek a lechler go bile o gÂłowĂŞ prawie 15% . na co zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na poczÂątek ? jak bĂŞdĂŞ wybieraÂł system oprĂłcz oczywiÂście ceny . myÂśle teÂż Âże jak bĂŞdzie jako tako to wezmĂŞ drugi system

[ Dodano: 2014-02-23, 21:16 ]
a co myÂślisz o tych lakierach do meblach jest to teraz w modzie lakierowane frÂąty itp. jakim mieÂście masz mieszalniĂŞ pytajÂą klienci o takie lakiery

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-02-23, 21:25   
0
UP DOWN

O meblach wiem niewiele, wiĂŞc wolĂŞ siĂŞ nie wypowiadaĂŚ. Cena zakupu mieszalnika to tylko zachĂŞta. CzĂŞsto bywa zdradziecka.
Ja na twoim miejscu wszedÂłbym w MM+Helios i do tego dodatki Spectrala w uzupeÂłnieniu z Professionalem i UltrÂą. Masz szerokie spectrum do konkurowania, i jakoÂściÂą i cenÂą.

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 21:34   
0
UP DOWN

to znaczy Âże tam pasujÂą do siebie jakieÂś pigmenty czy inne skÂładniki moÂżna je zamieniaĂŚ ?sory ale nie w temacie

lakierok 
Wysłany: 2014-02-23, 21:47   
0
UP DOWN

Postaraj siê braÌ co nie ma u ciebie w okolicy , ktoœ przyjedzie coœ kupiÌ , wypróbowaÌ coœ innego , dlatego mam mipe i autocolor , dodatki Mipy s¹ bardzo dobrej jakoœci , akryle i przemys³ówka nie oczkuje , wpadki za bazy zwracaj¹ , no i niema targetów .

mam klientĂłw co chcÂą tani a sÂą tacy co chcÂą droÂżej z Autocoloru bo jest stosunek mieszania 1;1 - umiÂą liczyĂŚ :spoko:

Frostt.pl

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 22:00   
0
UP DOWN

co to sÂą targety ?

lakierok 
Wysłany: 2014-02-23, 22:36   
0
UP DOWN

lux-moto napisał/a:
co to sÂą targety ?

umowa na obrĂłt miesiĂŞczny .

Frostt.pl

lux-moto 
Wysłany: 2014-02-23, 22:54   
0
UP DOWN

nie nie Âżadnych obrotĂłw chyba nie ma tego przy kaÂżdej umowie zwÂłaszcza za gotĂłwke

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-08-09, 18:47   
0
UP DOWN

I co z tym ProfiRS? nawet na stronie IC nic nie piszÂą o nim.

Siekiera
Wysłany: 2014-08-09, 23:18   
0
UP DOWN

JakbyÂś zarabiaÂł dziesiÂątki tysiĂŞcy PLN na podnoÂśnikach, strefach, odsysaczach itp to chciaÂłoby ci siĂŞ bawiĂŚ w sprzedaÂż puszek z lakierem po 150 zÂł za szt???? :D

SzpachlĂłwka i podkÂład sama siĂŞ sprzedaje to oferujÂą a z mieszalnikiem to jest trochĂŞ wiĂŞcej zabawy i pewnie nikomu siĂŞ nie spieszy Âżeby mieĂŚ problemy i telefony Âże coÂś nie bangla ^^

lux-moto 
Wysłany: 2014-08-10, 15:41   
0
UP DOWN

ja wzioÂłem nexe auto color bo z ic nie ma wsparcia technicznego jest z 8 mieszalnikĂłw w polsce wstawionych jak dzwoniÂłem do goÂścia od tego tematu z ic wyprubowaÂłem kilka produktĂłw z ich lini takie sobie

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-08-24, 20:25   
0
UP DOWN

WidziaÂłem pigmenty z Profi RS. OdnoszĂŞ dziwne wraÂżenie, Âże bardzo dobrze znam ten system:) Co wiĂŞcej, muszĂŞ wycofaĂŚ siĂŞ z niektĂłrych moich wczeÂśniejszych twierdzeĂą w tym temacie.

lakierok 
Wysłany: 2014-08-25, 13:10   
0
UP DOWN

lux-moto napisał/a:
ja wzioÂłem nexe auto color bo z ic nie ma wsparcia technicznego jest z 8 mieszalnikĂłw w polsce wstawionych jak dzwoniÂłem do goÂścia od tego tematu z ic wyprubowaÂłem kilka produktĂłw z ich lini takie sobie

To jednak nexa autocolor - bĂŞdziesz zadowolony .

GMC
Wysłany: 2014-08-26, 21:35   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
WidziaÂłem pigmenty z Profi RS. OdnoszĂŞ dziwne wraÂżenie, Âże bardzo dobrze znam ten system:) Co wiĂŞcej, muszĂŞ wycofaĂŚ siĂŞ z niektĂłrych moich wczeÂśniejszych twierdzeĂą w tym temacie.

Z tego co pamiĂŞtam to masz debeera ,RM , max mayera i spectrala.
WiĂŞc ktĂłry? Na pewno nie RM.

ABCD
Wysłany: 2015-04-19, 22:06   
0
UP DOWN

Co macie na myÂśli piszÂąc "dodatki" np. Spectral'a czy Profix'a?

glover
Wysłany: 2015-04-19, 22:31   
0
UP DOWN

PodkÂłady, klary itp ;)

greenno 
Wysłany: 2015-12-16, 18:04   
0
UP DOWN

RĂłwnieÂż bardzo chĂŞtnie bym poznaÂł opinie na temat mieszalnika ProfiRS. Cenowo porĂłwnaÂłem z Profix Blue Line, Profix Karbon - od tych jest droÂższy, taĂąszy jest od Dupont. Chodzi mi o cenĂŞ zakupu hurtowÂą, porĂłwnaÂłem receptury (koszty wytworzenia receptur na podstawie cen pigmentĂłw hurtowych).

RozcieĂączalniki bazowy i akrylowy, zestaw naprawczy (Âżywica z matÂą) oraz lakiery MS dobrze siĂŞ sprzedajÂą, jednak zarobiĂŚ na tym nie moÂżna niestety, ceny zakupu sÂą dosyĂŚ wysokie. Na maÂłym rynku zbytu moÂżna sprzedawaĂŚ ale siĂŞ nie zarobi, nikt na wsi nie kupi czegoÂś droÂżej, ciĂŞÂżko namĂłwiĂŚ na droÂższy produkt, tak rynek.

U nas w firmie testowaliÂśmy Lakier MS z szybkim utwardzaczem (test w sensie pomalowanie jakiegoÂś elementu uszkodzonego ktĂłry nam zostaÂł po naprawie i zostawienie na dworze na parĂŞ tygodni lub miesiĂŞcy). Lakiernik mĂłwiÂł Âże ten lakier szybko schnie w sensie Âże tak jak jest napisane jak na puszcze, dobrze siĂŞ rozlewa, jest odpowiednio twardy jak wyschnie, dobrze siĂŞ poleruje, patrzyÂłem na elemencie mam datĂŞ MAJ, wiĂŞc juÂż parĂŞ miesiĂŞcy leÂży i kolor jest jaki powinien byĂŚ, nic siĂŞ nie staÂło. OczywiÂście jak za te pieniÂądze ktĂłre kosztuje.

Na szpachlówki mój lakiernik narzeka³, jedynie do tworzyw sztucznych mówi³ ¿e nie odstaje. Akurat u nas u¿ywamy szpachlówki RAGE COAT (taka ró¿owa puszka - mo¿na sprawdziÌ na stronie hurtowni 2W).

Wszystkie masy itp jak pytaÂłem garaÂżowcĂłw sÂą tej samej jakoÂści co tanie produkty. W inter carsie majÂą teÂż markĂŞ taniÂą 4max, pewnie masy to jest to samo.

JeÂżeli chodzi o podkÂłady Profirs testowaliÂśmy szary, biaÂły i czarny. problemĂłw nie ma, ale jakoÂś lakiernik woli np. z Trotona podkÂład master a cenowo to samo wychodzi.

W inter carsie jak ktoœ napisa³ wczeœniej maj¹ niby markê sherwin williams (nie wiem czy dobrze napisa³em). Tutaj akurat mia³em okazjê daÌ do testowania 2 lakiernikom (jeden oko³o 15lat pracy w zawodzie, spore kwalifikacje a drugi m³ody) to obaj byli pod du¿ym wra¿eniem. Próbowaliœmy zarówno podk³ady jak i lakier bezbarwny normalny i matowy. Bardzo wydajne, przyjemna praca. Jednak od mniej wiêcej roku nie maj¹ prawie nic na stanie... Fakt ¿e cena w porównaniu ze œredni¹ pó³k¹ to 100-200% dro¿ej, ale jak klient p³aci normalne pieni¹dze to praca na takich materia³ach to przyjemnoœÌ.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-12-16, 23:13   
0
UP DOWN

Mieszalnik Profi RS to kolejne po Spectralu i 4M, wcielenie w³oskiego Palinala. Kolorystyka z przypadku. Prawdopodobnie kolorystykê tworzy³ jakiœ pijak, bo na pasowalnoœÌ do nielakierowanego samochodu nie masz co liczyÌ. Tutaj Profix, APP i ka¿dy inny system bêdzie lepszy. System natomiast jest dobry do lakierowanych zlewkami kasztanów, bo ma doœÌ spory kolorbox. PasowalnoœÌ receptury do fiszki jest nieporównywalnie lepsza ni¿ w Spectralu a cena ni¿sza ok. 30 z³ na pigmencie. Kilka pigmentów jest dro¿szych. Je¿eli chodzi o dodatki, to nie pakuj siê w Profi RS, bo nigdzie ich nie sprzedasz. Do ka¿dego Twojego klienta przyje¿d¿a IC i daje im takie same ceny. Dodatki najlepsze s¹ ze Spectrala i zainteresuj siê nimi. To obecnie najlepsze dodatki na Polskim rynku. Dobre wsparcie techniczne i szkolenia dla Ciebie i klientów. Upewnij siê te¿, czy na twoim terenie nie jeŸdzi dystrybutor z Czêstochowy albo Kraœnika je¿eli tak to szukaj innego brandu, bo bêdziesz móg³ kupiÌ Spectrala taniej od swojego lakiernika, ni¿ u swojego dystrybutora. Generalnie dodatki z Profi RS s¹ w podobnej cenie co Spectral albo Professional, a sporo gorsze.

greenno 
Wysłany: 2015-12-17, 08:51   
0
UP DOWN

Ok dziêki za opiniê i informacjê na temat mieszalnika. Jestem z okolic Torunia. Z IC jest tak jak napisa³eœ, je¿d¿¹ i sprzedaj¹ na paragony do ka¿dego kto zamówi i niby to jest nielegalne ale by³o jest i bêdzie i nikogo z urzêdów to nie obchodzi.

Zalet¹ jest jedynie kwestia zamówieù... cztery trasy dziennie robi¹ w mój teren... koùczy siê coœ zamawiasz 2-3szt i nie trzeba od razu zamawiaÌ kartonami, ale to jest jedyny plus. Cena wy¿sza, jakoœÌ ni¿sza.

Zobaczê jak z dostêpnoœci¹ Spectrala w mojej okolicy. PH je¿d¿¹ czêsto u nas. G³ównie z 3M, APP, te¿ z 2W (firma z £odzi), CSV (mia³em od nich te¿ przez mniej ni¿ rok mieszalnik RM i 4M ale ponios³em pora¿kê na moim rynku i skoùczy³o siê na rozwi¹zaniu umowy i kosztach z tym zwi¹zanych, 4M by³ beznadziejny i do tego dro¿szy od Profixa a RM fajny, sami u¿ywaliœmy bo lepiej i ³atwiej wchodzi³ kolorystce ni¿ Dupont ale cena odstraszy³a wszystkich i potem od nowa by³o zdobywanie klientów).

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-12-17, 20:44   
0
UP DOWN

Profi RS to identyczny mieszalnik co 4M. Dodatkowo wiêkszoœÌ produktów IC to te¿ 4M albo Goldcar

greenno 
Wysłany: 2015-12-18, 08:21   
0
UP DOWN

To tym bardziej jak to 4M to dla mnie pora¿ka. Ju¿ raz mia³em i drogo mnie to kosztowa³o ¿eby oddaÌ. Na ma³ym rynku za drogie dla lakierników z gara¿ami ¿eby sprzedaÌ, a dla normalnych za niska jakoœÌ.

DziĂŞkuje za informacjĂŞ.

Bombel
Wysłany: 2015-12-19, 10:49   
0
UP DOWN

greenno napisał/a:
To tym bardziej jak to 4M to dla mnie poraÂżka. JuÂż raz miaÂłem i drogo mnie to kosztowaÂło Âżeby oddaĂŚ.

DziĂŞkuje za informacjĂŞ.

Bo umowy z firmÂą ze Szczecina trzeba dawaĂŚ do przeczytania prawnikom i prosiĂŚ o interpretacjĂŞ ;) Nie ty pierwszy wtopiÂłeÂś na interesach z nimi. Moja byÂła firma popÂłynĂŞÂła z nimi na grubÂą kasĂŞ. Na szczĂŞÂście rozÂłoÂżyÂło siĂŞ to na raty czyli umowa zostaÂła przedÂłuÂżona o kolejne lata i nie czuli tego tak ale po podliczeniu biznesu to szef piÂł ze trzy dni i to nie ze szczĂŞÂścia tylko rozpaczy ^^

Siekiera
Wysłany: 2015-12-19, 13:15   
0
UP DOWN

Bombel napisał/a:
szef piÂł ze trzy dni i to nie ze szczĂŞÂścia tylko rozpaczy ^^

Pewnie ze szczêœcia te¿ bo przecie¿ zakoùczy³ wspó³pracê :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-12-19, 19:16   
0
UP DOWN

Csv to doœÌ dziwna firma. Zatrudnili rok temu dyrektora z Bolla który utworzy³ zespó³ kilku handlowców. Ich zadanie by³o promowanie brandu którego nikt inny na danym rejonie nie mia³ prawa sprzedawaÌ. Za³o¿enia ca³kiem s³uszne ale guzik z tego bo po roku ich zwolnili. Wtedy w³aœnie za³atwi³em za darmoche kolorbox do 4m.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu