Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
Tomek77
Wysłany: 2008-03-03, 20:24   szpachla natryskowa
0
UP DOWN

koledzy chcialem zapytac jakie macie zdanie na temat szpachli natryskowej .czy na wyszpachlowany element dawac szpachle natryskowÂą i potem podklad czy podklad wypelniajacy szczyscic i jeszcze raz cieniutko podkladem pod lakierowanie .chodzi mi oto ze zawsze po natryskowej szpachli mozna lepiej wyprowadzic element mam na mysli duze powierzchnie szpachlowania np drzwi cale..ale slyszalem ze po natryskowej szpachli lubi siadac i sie zsychac co radzicie i jaka szpachla natryskowa najlepsza i podklad... ja do tej pory uzywalem novola ..Pozdrawiam !!!!!!

marikk 
Wysłany: 2008-03-03, 21:18   
0
UP DOWN

Ja uwaÂżam,Âże zamiast szpachli natryskowej lepiej uÂżyĂŚ dobrego podkÂładu wypeÂłniajÂącego np NOVOL Trio bez rozcieĂączalnika dysza 2.0 szlif na sucho na klocuszku jeszcze raz podkÂładzik ale gruntujÂący tym razem na mokro wymatowaĂŚ i lakierowanko

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 21:24   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
Ja uwaÂżam,Âże zamiast szpachli natryskowej lepiej uÂżyĂŚ dobrego podkÂładu wypeÂłniajÂącego np NOVOL Trio bez rozcieĂączalnika dysza 2.0 szlif na sucho na klocuszku jeszcze raz podkÂładzik ale gruntujÂący tym razem na mokro wymatowaĂŚ i lakierowanko

dobry podkÂład to podstawa, ja uÂżywam podkÂładu bez rozcieĂączania z dyszÂą 2.0 (1 warstwa przypruszam delikanie w same ryski, druga gÂłebsza, trzecia jeszcze bardziej, promiennik na nastĂŞpny dzieĂą na 15 min, klocek na mokro 400/800/1200 i cud malina, czasem trzeba wygÂłaskaĂŚ rĂŞkÂą i tyle...

marikk 
Wysłany: 2008-03-03, 21:30   
0
UP DOWN

TeÂż tak idzie kalbi uÂżywaÂłeÂś moÂże kiedyÂś klocka piankowego ??

Amiggo 
Wysłany: 2008-03-03, 21:33   
0
UP DOWN

Na dobrze wyszpachlowany element powinien wystarczyĂŚ podkÂład izolujÂący i podkÂład akrylowy. JeÂżeli wszystko (gradacje papierĂłw Âściernych, szpachlowanie i podÂładowanie) byÂło wykonane zgodnie z zaleceniami nic nie ma prawa siadaĂŚ.

Wysłany: 2008-03-03, 21:33   
0
UP DOWN
MTGarage.

spryc kit sam w sobie jest bdb produktem, tylko trzeba uzasadnic jego stosowanie. bylo juz pare takich tematĂłw, raczej rzadko kiedy w samochodĂłwce uzywany jest przez lakiernikĂłw, jednak ja sobie nie wyobraÂżam pracy bez sprzycy :wink: klade na miejsca przerabianych plastikowych el. motocykli :roll:

a jakieÂś siadanie czy zesuszenia do bzdura do kwadratu wykreowana przez tych, ktĂłrzy nie potrafia wysezonowaĂŚ powÂłok i tyle :!: :!: :!:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 21:51   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
TeÂż tak idzie kalbi uÂżywaÂłeÂś moÂże kiedyÂś klocka piankowego ??

piankowego? hmm moÂże z nazwy nie znam ale moze posiadam he he, a jak wyglÂąda bo troche tych rodzai klockĂłw mam...

marikk 
Wysłany: 2008-03-03, 21:55   
0
UP DOWN

http://www.bodziotasmy.com/klocki1.php?lang=pl

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 21:59   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
http://www.bodziotasmy.com/klocki1.php?lang=pl
a takie buty, nawet nie wiedziaÂłem, Âże siĂŞ tak nazywa ten klocek, aÂż gÂłupio siĂŞ przyznaĂŚ, pewnie, Âże mam,

marikk 
Wysłany: 2008-03-03, 22:04   
0
UP DOWN

I jak warto go kupiĂŚ dobrze sie nim pracuje mam zamiar go kupiĂŚ wÂłaÂśnie ale chce zapytaĂŚ kogoÂś co go uÂżywaÂł a jednak troche on kosztuje i niechciaÂłbym Âżeby leÂżaÂł na darmo do czego go uÂżywasz ??

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 22:13   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
I jak warto go kupiĂŚ dobrze sie nim pracuje mam zamiar go kupiĂŚ wÂłaÂśnie ale chce zapytaĂŚ kogoÂś co go uÂżywaÂł a jednak troche on kosztuje i niechciaÂłbym Âżeby leÂżaÂł na darmo do czego go uÂżywasz ??

klocek uÂżywam do obrabiania szpachli na prostych elementach lub do docierania podkÂładu (wstĂŞpnie 400 na mokro, resztĂŞ robiĂŞ rĂŞcznie.

marikk 
Wysłany: 2008-03-03, 22:15   
0
UP DOWN

DziĂŞki Kalbi chyba zakupie ten klocek wiesz wiem do czego sÂłuÂży klocek ale mi chodziÂło do czego uÂżywasz wÂłaÂśnie piankowego klocka o ktĂłry byÂłeÂś zaskoczony Âże to tak sie nazywa

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 22:23   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
DziĂŞki Kalbi chyba zakupie ten klocek wiesz wiem do czego sÂłuÂży klocek ale mi chodziÂło do czego uÂżywasz wÂłaÂśnie piankowego klocka o ktĂłry byÂłeÂś zaskoczony Âże to tak sie nazywa
a do czego innego moÂżna go uÂżywaĂŚ?? powiedzmy domyÂślaÂłem siĂŞ o ktĂłry chodzi:P

marikk 
Wysłany: 2008-03-04, 19:41   
0
UP DOWN

Kalbi ja chciaÂłem wiedzieĂŚ tylko czy uÂżywasz klocka piankowego do szlifowania szpachlu czy matowania podkÂładu

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu