Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
krzysiek124
Wys³any: 2014-08-02, 15:02   Dziwne wtracenia podczas lakierowania bezbarwnym
0
UP DOWN

Dzis musialem jeszcze raz polakierowac bezbarwnym element i takie wtracenia jak w zamieszczonym zalaczniku mam w kilku miejscach. Co to moze byc? Czy to woda z kompresora?

WP_20140802_006.jpg
wtracenie
Plik ¶ci±gniêto 222 raz(y) 346.29 KB

kzychu
Wys³any: 2014-08-02, 21:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
A mo¿e wodê mia³e¶ pod oklejonym elementem i wydmuch³o, bo nie wygl±da jak rozpylona przez pistolet, albo skropliny z maski, element wygl±da na s³abo dopracowany.

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-08-02, 23:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
kzychu napisa³/a:
element wygl±da na s³abo dopracowany.

Umyj mo¿e monitor?

Sorry, ale nic tu takiego nie widaæ.

Woda rzeczywi¶cie wyglada na wydmuchan± z elementu a nie z instalacji...

kzychu
Wys³any: 2014-08-03, 08:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Po lewej od zag³êbienia na klamkê jakby minimalny próg ¼le dotartej szpachli, ale mo¿e to tak tylko na zdjêciu wygl±da,zreszt± to nieistotne.

krzysiek124
Wys³any: 2014-08-03, 09:57   
0
UP DOWN

kzychu napisa³/a:
Po lewej od zag³êbienia na klamkê jakby minimalny próg ¼le dotartej szpachli, ale mo¿e to tak tylko na zdjêciu wygl±da,zreszt± to nieistotne.

nie to tylko takie zludzenie, co do wtracen do chodzi mi do nad klamka i w prawym gornym rogu. Kurcze mozecie miec racje ze to pozostala woda, ktora gdzies znalazla sie w szczelinach klamki i ja wydmuchalem :sciana:

Mam jeszcze takie pytanie - czy warto zainwestowac w odwadniacz pod pistolet? W tej chwili mam tylko manometr...

marcin lech
Wys³any: 2014-08-03, 12:03   
0
UP DOWN

nie spad³o ci co¶ i zostawi³o ¶lad s³aba jako¶æ zdjêcia ciê¿ko co¶ powiedzieæ

krzysiek124
Wys³any: 2014-08-03, 16:25   
0
UP DOWN

marcin lech napisa³/a:
nie spad³o ci co¶ i zostawi³o ¶lad s³aba jako¶æ zdjêcia ciê¿ko co¶ powiedzieæ

jutro wezme aparat /teraz telefonem zrobilem fotki/ i jeszcze raz zrobie zdiecia. Ogolnie to takie "wtr±cenia" s± na ca³ych drzwiach które malowa³em i jak lekko dotyka³em to jest to jak p³yn, dodatkowo podczas lakierowania zrobi³o siê takie jak gdyby chmury z mleka, które znik³y
po czasie, dlatego zastanwiam siê czy to nie woda z kompresora - nie mam ¿adnych filtrów, odstojników...

marcin lech
Wys³any: 2014-08-03, 19:27   
0
UP DOWN

mo¿e byc woda kup sb jakie¶ ckd nawet na 1/4 cal ja tak mam na razie .Jestem zaskoczony da³em tam chyba co¶ kolo 60 zl za niego .ja mam jeden taki s³abszy 3 m za kompresorem a 2 ckd w pomieszczeniu do lakierowania mo¿esz tez zrobiæ

Nyguss 
Wys³any: 2014-08-04, 23:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
A pistolet czysty by³? Co¶ jakby plunê³o bezbarwnym, nie odczu³e¶ przerwy przy napylaniu? Przy wodzie nie czuæ przerwy, natomiast brudny pistolet i plucie materia³em czuæ przerwê. Pistolet i odpowietrznik muszê byæ czyste i dro¿ne zawsze :tak:

krzysiek124
Wys³any: 2014-08-05, 00:24   
0
UP DOWN

Temat obada³em, to jest woda... Z kompresora wypuscilem 2 szklanki wody, zalozylem odwadniacz i praktycznie przy malowaniu jednych drzwi napelnil sie w polowie, co ciekawe calkiem niezle ten chinczyk za 40zl wylapuje ta wode.. Aha no i zrobilem prowizorycznie "szyje labedzia" ^^ jutro zamowie filtr devilbisa pod pistolet i bedzi elegancko znowu :cool:

KK 
Wys³any: 2014-08-05, 09:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Kup odolejacz.

krzysiek124
Wys³any: 2014-08-05, 13:18   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
Kup odolejacz.

oj tak, tez by sie przydal, tak jak wiele innych rzeczy ^^ np. powoli mam dosc recznego heblowania wszystkiego ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: