Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Polok777
Wys³any: 2014-10-06, 09:26   Polerka papierem wodnym jak zaczaæ ?
0
UP DOWN

Witam,

Chce zabraæ sie za polerke z uzyciem papieru wodnego.
Polerke sama robi³em juz wiele razy :) Ale chce spórbowac tej sztuki z papierem wodnym.
Do prób mam przedni zderzak.

Prosi³bym jednak o pomoc a dok³adnie co bedzie Mi do tego potzrebne ?

Zaznaczam ze posiadam :

Paste Menzerna FG500 + PF2500 + SF4000
Polerke elektryczna
Pady Bolla 1 twardy pomarañczowy i 1 czarny miekki - beda ok ?

Czy kto¶ mo¿e co¶ doradziæ odnosnie reszty ?

Wasili
Wys³any: 2014-10-06, 20:21   
0
UP DOWN

Wydaje mi siê, ¿e jak chcesz zrobiæ lustro papierem a nie masz wylanej pomarañczy to najlepiej i naj³atwiej bêdzie na klocku zjechaæ ca³o¶æ papierem 2000 lub drobniejszym i przepolerowaæ to przy u¿yciu twardego pada i fg500, a nastêpnie wykoñczyæ miêkkim padem wraz z past± SF4000 jednak mo¿e byæ to zbyt du¿y skok pomiêdzy pastami i bêdzie widaæ rysy po polerce. Pomiêdzy FG500 a SF4000 najlepiej jakby¶ da³ jeszcze te PF2500 tylko nie wiem na jakim padzie bo ja u¿ywam zestawy FG500+FF3000.

T± metod± robi³em ostatnio czarny b³otnik i by³o lustro jak w ³azience masz :D

Ogólnie fajnie to wygl±da ale nie jest trwa³e. Tak g³adki lakier jest bardzo podany na zarysowania a co za tym idzie szybko traci swój po³ysk.

Polok777
Wys³any: 2014-10-06, 20:29   
0
UP DOWN

"Wydaje mi siê, ¿e jak chcesz zrobiæ lustro papierem a nie masz wylanej pomarañczy to najlepiej i naj³atwiej bêdzie na klocku zjechaæ ca³o¶æ papierem 2000 "

chce zrobiæ lustro tylko ze niestety mam wylana pomarancze która gdzie niegdzie widac ...
co w takim wypadku robic?

peperek88 
Wys³any: 2014-10-07, 07:57   
0
UP DOWN

Papier 2500 wodny potem szlifierka pneumatyczna i trizact 3000 nastêpnie 3M zielony + zielona g±bka , potem ¿ó³ty 3M+ ¿ó³ta g±bka i na koniec granatowy 3M + niebieska g±bka. Odpu¶æ sobiê G3 bo to ju¿ relikt :cool: wiêcej syfu ni¿ po¿ytku z tego.

Polok777
Wys³any: 2014-10-08, 07:59   
0
UP DOWN

A co powiesz na takie rozwiazanie :
papier wodny 2500 na klocek potem trizact 3000 nastepnie Menzerna FG500 + gabka farecla bia³a, potem PF2500 + gabka farecla pomaranczowa, i na koniec SF4000 + gabka czarna farecla.

gabki z Fraecli nadaja sie na co¶ wogóle ?

Odnosnie 3M jest du¿o dro¿sza ni¿ Menzerna a wydaje mi sie ze menzerna jest lepsza...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: