Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
ziabka89
Wysłany: 2014-12-24, 15:49   Rdza spod epoksydu
0
UP DOWN

Posty: 6
Witam. Wyczyściłem rdze z ranta i dalem podklad epoksydowy i o to co mi wychodzi. Od wewnatrz jest baranek pociagniety
 

jama 
Wysłany: 2014-12-24, 17:10   
0
UP DOWN

Posty: 33
Jaki producent?

Ile warstw?
 

ziabka89
Wysłany: 2014-12-24, 18:31   
0
UP DOWN

Posty: 6
Novol. Warstw nie pamietam ile dalem. Mozliwe ze za cienko ?
 

Kamil1997 
Wysłany: 2014-12-24, 18:45   
0
UP DOWN

Posty: 166
Skąd: RSR
Po oczyszczeniu blacha byla czysta bez wżerów ? Który dokładnie novol ?
 

ziabka89
Wysłany: 2014-12-24, 18:58   
0
UP DOWN

Posty: 6
Protect 360. Bylo idealnie wyczyszczone.
 

Przemek 
Wysłany: 2014-12-24, 22:50   
0
UP DOWN
Przemek


Pomógł: 4 razy
Posty: 510
Skąd: Szczecin
Szczotką drucianą czy piaskowane ?
_________________
Tym się zajmuję
http://piaskowanieszczecin.pl/
http://akwarium.szczecin.pl/
 

KK 
Wysłany: 2014-12-24, 22:59   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
3 warstwy dałeś?
_________________

 
 

barteek933
Wysłany: 2014-12-24, 23:12   
0
UP DOWN

Pomógł: 14 razy
Posty: 826
ja piaskowałem, czyściłem szczotką, dawałem fertan, burnox. epoksy novol 360, zalane grubo a rdza i tak wyłazi. ch.. mnie już strzela z tą rdzą
 

ziabka89
Wysłany: 2014-12-25, 08:37   
0
UP DOWN

Posty: 6
No jak mowie. Bylo dobrze wyczyszczone. Jak kolega wyzej pisze ze teez mu wylazi. Moze poprostu ta rdza sie bierze z samego rantu blachy i przechodzi na ten centymetrowy rant. :roll:
 

barteek933
Wysłany: 2014-12-25, 09:56   
0
UP DOWN

Pomógł: 14 razy
Posty: 826
tylko że ja czyśiłem z każdej strony ...
 

SamSobieSzefem
Wysłany: 2014-12-25, 10:52   
0
UP DOWN


Posty: 154
widocznie niedokladnie


rant na moje tylko z rantu poszlo
widac ze od niego leci najwiecej
_________________

 

mariusz80 
Wysłany: 2014-12-25, 10:59   
0
UP DOWN


Pomógł: 11 razy
Posty: 921
Skąd: WZ
jeżeli dawałeś fertan to powinien być zmyty wodą, ale nie kranówką ( a jaką to już na szkoleniu NfCC :) ). Warstwa epoksydu co najmniej 80 micr, oczywiście przeszlifowana powierzchnia po piaskowaniu.
_________________

 
 

KK 
Wysłany: 2014-12-25, 15:24   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Destylowaną?
_________________

 
 

mariusz80 
Wysłany: 2014-12-25, 16:25   
0
UP DOWN


Pomógł: 11 razy
Posty: 921
Skąd: WZ
Święta są to odpowiem i idę dalej pić. Tak :)
_________________

 
 

KK 
Wysłany: 2014-12-25, 16:32   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Niedługo to święconą trzeba będzie zmywać. Nie wyobrażam sobie całej lawety czy busa woda destylowaną zmywać. Chyba bym zbankrutował.
_________________

 
 

mariusz80 
Wysłany: 2014-12-25, 16:37   
0
UP DOWN


Pomógł: 11 razy
Posty: 921
Skąd: WZ
Co zrobić.. nie ja to wymyśliłem
_________________

 
 

Przemek 
Wysłany: 2014-12-25, 20:04   
0
UP DOWN
Przemek


Pomógł: 4 razy
Posty: 510
Skąd: Szczecin
filtr RO 4 :)
 

KK 
Wysłany: 2014-12-25, 20:09   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Wolę nie stosować fertanu niż cudować jeszcze z wodą :D Marnować znowu czas i kasa znika znika.
_________________

 
 

mariusz80 
Wysłany: 2014-12-25, 20:18   
0
UP DOWN


Pomógł: 11 razy
Posty: 921
Skąd: WZ
Przy renowacji aut zabytkowych to szczypanie się z kosztami wody destylowanej było by śmieszne. Nie oszukujmy się, to i tak nie są to jakieś wielkie koszta nawet przy renowacji czegokolwiek
_________________

 
 

KK 
Wysłany: 2014-12-25, 22:06   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Przy zabytkach może nie. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że np lawetę zmywasz wodą destylowaną? Masz takie wiadereczko 10 litrowe i drugie z drugą wodą destylowaną tylko czystą i tak łazisz i maczasz i zmywasz tak? Tak to se można błotnik zmyć od auta osobowego, lub bawić się z zabytkiem za 100000-200000 zł.
_________________

 
 

mariusz80 
Wysłany: 2014-12-26, 08:44   
0
UP DOWN


Pomógł: 11 razy
Posty: 921
Skąd: WZ
Nigdy nie robiłem i nie zamierzam. Podzieliłem się tylko informacją jaką dowieDziałem się na szkoleniu, więc grzeczniej by było podziękować niż atakować :)
_________________

 
 

Przemek 
Wysłany: 2014-12-26, 09:28   
0
UP DOWN
Przemek


Pomógł: 4 razy
Posty: 510
Skąd: Szczecin
Panowie kupując filtr za 100zl ,napuszczecie w bęczkę i jest to wykonalne ,przez nockę nalreci przy membranie 100GDP .

Mi się zdaje że chodzi o to aby woda miała odczyn obojętny czyli pH 7.A jeśli o to chodzi to jest to mozliwe bez stosowania filtra ,wystarczy odrobina kwasu np ;solnego .

Jeśli ma to bardzo pomóc przed rdzą ,to wcale nie ma tu nic tak skomplikowanego :)
_________________
Tym się zajmuję
http://piaskowanieszczecin.pl/
http://akwarium.szczecin.pl/
 

KK 
Wysłany: 2014-12-26, 10:35   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Mariusz nie atakuję Cię.

Wodę można kupić już za 3zł za 5L, także nie jest aż tak źle jak myślałem.
_________________

 
 

hematol 
Wysłany: 2014-12-26, 10:41   
0
UP DOWN


Pomógł: 10 razy
Posty: 975
Skąd: Śląsk
KK napisał/a:
Wodę można kupić już za 3zł za 5L, także nie jest aż tak źle jak myślałem.

Masz na myśli destylowaną czy demineralizowaną?
 

KK 
Wysłany: 2014-12-26, 14:39   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Destylowaną.
_________________

 
 

ziabka89
Wysłany: 2014-12-27, 00:19   
0
UP DOWN

Posty: 6
Spróboje jeszcze raz zedrzec i wyczyscic niedosc ze tu gdzie widac rdze ktora wychodzi, to i z tylu z drugiej strony.
 

KK 
Wysłany: 2014-12-27, 01:10   
0
UP DOWN


Pomógł: 21 razy
Posty: 3279
Jak wypiaskujesz daj reaktywny i na to akryl.
_________________

 
 

Siekiera
Wysłany: 2014-12-28, 13:22   
0
UP DOWN


Pomógł: 10 razy
Posty: 978
Panowie, toż to jakaś paranoja z tą wodą :shock: pewnie tak samo jak ze specjalnym "wodnym" rozcieńczalnikiem do baz wodnych ^^
Niedługo otworzy się nowy rynek zbytu dla domokrążców z filtrami odwróconej osmozy bo każda nora będzie potrzebowała filtra RO ^^
A co by się stało jakby fertan zmyć kranówą i potem przemyć zmywaczem? Trzeba poprosić o konsultacje chemika jakiegoś.

clipart_sciencemedicine_022gif.gif
Plik ściągnięto 3556 raz(y) 13,03 KB

 

GMC
Wysłany: 2014-12-28, 21:40   
0
UP DOWN


Pomógł: 4 razy
Posty: 357
barteek933 napisał/a:
tylko że ja czyśiłem z każdej strony ...


Jak od spodu dałeś epoksyd to jest duża szansa że nie wytrzymał obić przez kamyki bo on nie jest tak elastyczny jak akrylowy. Od spodu lepiej dawać reaktywny + akrylowy + dobra konserwacja woskowo-bitumiczna a nie baranek
 

ziabka89
Wysłany: 2015-01-17, 18:21   
0
UP DOWN

Posty: 6
Panowie a tam gdzie mi wychodzi rdza to bym chciał wyczyścić jeszcze raz i te ogniska rdzy co nie jestem w stanie doczyścić to posmarował bym Cortaninem (lub innym środkiem który polecacie) a później go zeszlifować, odtłuścić i na to dać epoksyd. Dobrze by było ? czy to nic nie da.
 

barteek933
Wysłany: 2015-01-18, 13:25   
0
UP DOWN

Pomógł: 14 razy
Posty: 826
teoretycznie jest dobrze
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - opowiadania