Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lechu324
Wysłany: 2015-01-18, 17:08   promiennik zakup wybĂłr
0
UP DOWN

Witam wszystkich uÂżytkownikĂłw.
A wiĂŞc tak: prowadzĂŞ maÂły „warsztat” jednoosobowy. Pracuje g³ównie dla 3 handlarzy z okolicy.
Do tej pory posiadam „chiĂąski” promiennik 3 lampowy, ktĂłry w zasadzie „dosuszaÂł” podkÂład nastĂŞpnego dnia ^^
Pora na coÂś lepszego, poniewaÂż muszĂŞ skrĂłciĂŚ czas naprawy.
Chce kupiĂŚ rozsÂądny promienniknir , wg mnie fal krĂłtkich(tak udaÂło mi siĂŞ wywnioskowaĂŚ z poprzednich postĂłw) tj. ktĂłry po aplikacji szpachli, podkÂładu, bazy i bezbarwnego podstawiam na okreÂślony czas (wg kart technicznych) i mam gotowy do obrĂłbki element. W grudniu byÂłem u kuzyna w stolicy, posiada promiennik firmy irt nie pamiĂŞtam modelu ale kupiÂł go za jakieÂś 16 tyÂś zÂł-nie ma miarĂŞ moich moÂżliwoÂści. Efekt zdumiewajÂący, po aplikacji bezbarwnego suszenie i polerka drobnych wtrÂąceĂą- lakier suchy w 100 %!!!
BudÂżet jakim dysponuje to okoÂło 5 tyÂś zÂł. ProszĂŞ o poradĂŞ
A oto o uda³o mi siê znaleŸÌ
http://www.allegromat.pl/aukcja169431

nadajĂŞ siĂŞ czy w tej cenie znajdĂŞ coÂś lepszego?

Vithopipatch
Wysłany: 2015-01-20, 12:20   
0
UP DOWN

Za te pieniÂądze opÂłaca siĂŞ-taĂąszego raczej nie znajdziesz,a za te pieniÂądze lepszego nie kupisz.Na Twoje wymagania w zupeÂłnoÂści Ci wystarczy:

lechu324
Wysłany: 2015-01-20, 15:42   
0
UP DOWN

Dzieki za odp
A Jam myÂślisz, nadaje sie do suszenia np zderzakĂłw
"Plastikow"?

lechu324
Wysłany: 2015-01-27, 00:55   
0
UP DOWN

WysÂłaÂłem zapytanie do sprzedawcy z allegro
PoniÂżej pytanie i odpowiedz. Co o tym sÂądzicie? Jak ma sie do tego praktyka?
TreœÌ wiadomoœci
witam. a jak PaĂąstwa promiennik iwata ht 3000 suszy tworzywa ppd epd abs typu zderzaki itp?
Odpowiedz

jeœli chodzi o suszenie lakierów, podk³adów wy³o¿onych na przyk³ad na zderzaku z tworzywa sztucznego, to raczej nie nale¿a³oby przyspieszaÌ procesu suszenia promiennikiem, poniewa¿ zadanie fal promiennika to dotarcie do metalowego pod³o¿a, odbicie fal i suszenie warstwy od œrodka do zewn¹trz. W przypadku tworzywa jest to nie mo¿liwe, poniewa¿ fale przejd¹ przez zderzak i suszenie bêdzie odbywa³o siê od zewn¹trz do œrodka, co mo¿e spowodowaÌ koniecznoœÌ zeszlifowania ca³ej warstwy i rozpoczêcie pracy od nowa.

JeÂśli chodzi o wygrzewanie form odlewniczych, to szczerze mĂłwiÂąc nie jest to nasza branÂża i nie jestem panu w stanie odpowiedzieĂŚ, czy promiennik speÂłni tutaj zaÂłoÂżonÂą rolĂŞ.

Mam nadziejĂŞ, Âże informacja w jakiÂś sposĂłb pomogÂła panu.
OczywiÂście z chĂŞciÂą przyjmiemy ewentualne zamĂłwienie, poniewaÂż handel to profil naszej dziaÂłalnoÂści, wiĂŞc serdecznie zapraszamy.

pozdrawiam / best regards,

KK 
Wysłany: 2015-01-27, 01:00   
0
UP DOWN

Kilka razy rozmawiaÂłem z tym goÂściem. Woli doradziĂŚ niÂż coÂś sprzedaĂŚ. :)

SamSobieSzefem
Wysłany: 2015-01-27, 09:53   
0
UP DOWN

te¿ mia³em przyjemnoœÌ z tym Panem
naprawdĂŞ nie czĂŞsto zdarza siĂŞ taki sprzedawca

lechu324
Wysłany: 2015-01-27, 10:58   
0
UP DOWN

Czyli mowi prawdĂŞ? W takim razie jak suszycie zderzaki, tzn inaczej niÂż w kabinie ...
Ja majÂąc chiĂąski promiennik mogÂłem tylko dogrzewac lakier ale nastĂŞpnego dnia.... Nie chce powtĂłrki z "rozrywki" :help:

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-27, 14:34   
0
UP DOWN

lechu324 napisał/a:
W przypadku tworzywa jest to nie mo¿liwe, poniewa¿ fale przejd¹ przez zderzak i suszenie bêdzie odbywa³o siê od zewn¹trz do œrodka, co mo¿e spowodowaÌ koniecznoœÌ zeszlifowania ca³ej warstwy i rozpoczêcie pracy od nowa.

Oj, mĂłj wszechmiar bezwiedzy doprowadziÂł do tego Âże uÂżywaÂłem na co dzieĂą promiennik do wygrzewania zderzakĂłw.

Przepraszam, mój b³¹d ... od dziœ tego wiêcej nie zrobiê.

lechu324 napisał/a:
Ja majÂąc chiĂąski promiennik mogÂłem tylko dogrzewac lakier

Teraz moja depresja siegnĂŞÂła dna i wywale na szrot mĂłj pseudo promiennik prod ChRL .
No chyba Âże ktoÂś go weÂźmie odemnie NATYCHMIAST za darmo, bo ja nie chce wiĂŞcej siĂŞ mĂŞczyĂŚ.
Taka sytuacja... :fiu:

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-27, 14:39   
0
UP DOWN

lechu324 napisał/a:
Do tej pory posiadam „chiĂąski” promiennik 3 lampowy, ktĂłry w zasadzie „dosuszaÂł” podkÂład nastĂŞpnego dnia

MoÂże trzeba byÂś odszukaÂł wtyczkĂŞ,,, takie coÂś na koĂącu kabla... wsadziÂł w gniazdko (z prÂądem jeÂśli da radĂŞ) i go moÂże uruchomiÂł.

Bo sprawdziÂłem jutro ze jak postawiÂłem wczoraj promiennik obok elementu to ni chu, chu jeszcze jutro byÂł mokry.

ursus1992
Wysłany: 2015-01-27, 15:16   
0
UP DOWN

ja mam chinski krauss i suszy odziwo :D

mariusz80 
Wysłany: 2015-01-27, 16:00   
0
UP DOWN

Lackdoctor, bo trzeba pod zderzak blachê k³aœÌ, ¿eby lakier wyschn¹³ Hehe ja tak zawsze robiê ;P

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-27, 19:46   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
Hehe ja tak zawsze robiĂŞ

No to jutro tez tak zrobie.
Tylko powiedz jaka to musi byc blacha?
I czy trzeba ksztaÂłt idealnie nadaĂŚ zderzaka, bo to moÂże byc problem dla mnie.

mariusz80 
Wysłany: 2015-01-27, 19:54   
0
UP DOWN

musi byĂŚ ksztaÂłt zbiÂżony do zderzaka, wtedy wszedzie bedzie taka sama temp ;) moÂżna teÂż wstawiĂŚ promiennik za zderzak, wtedy napewno element bĂŞdzie siĂŞ wygrzewaÂł od wewn do zewnÂątrz ;P

KK 
Wysłany: 2015-01-27, 20:12   
0
UP DOWN

Nie lepiej rozpaliĂŚ ognisko?

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-27, 20:21   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
moÂżna teÂż wstawiĂŚ promiennik za zderzak,

A jak za stojak robi mi szafa z garderoby to moÂże do szafy bym go wstawiÂł.. bo ona jest za zderzakiem.
Ale czy dla promieni sklejka czy dykta nie bĂŞdzie barierom nie do przejscia?

lechu324
Wysłany: 2015-01-27, 20:31   
0
UP DOWN

nie chciaÂłem nikogo obraziĂŚ. OpisywaÂłem dziaÂłanie swojego promiennika produkcji chiĂąskiej
bo taki jest. mo¿liwe dlatego ze sam kupi³em i z nikim tego nie konsultowa³em i trafi³em na baardzo nie udany model-egzemplarz.nie chce pope³niÌ drugi raz tego samego b³êdu. jeœli w tej cenie tzn 5 tyœ z³ mo¿ecie poleciÌ mi inny promiennik to bardzo proszê, po to w³aœnie pisa³em ten post :)
nie wrzucam do jednej kupy wszystkich promiennikĂłw produkcji ChRL
chêtnie z Waszego polecenia kupiê promiennik produkcji ChRL który dzia³a na podobnej zasadzie jak mojego kuzyna(opisywa³em kilka postów wy¿ej) miedzy innymi nie nagrzewa powietrza i przestrzeni wokó³ ogrzewanego elementu
teÂż nie wiem czy podany model IWATY tak dziaÂła dlatego pytam:
pytam bo 5 Tyœ to nie ma³o i nie staÌ mnie na b³¹d :)

mariusz80 
Wysłany: 2015-01-27, 20:33   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
Nie lepiej rozpaliĂŚ ognisko?
tak jest bardziej profi.
Lacku sprawdÂź, najwyÂżej kornikom zrobisz Havane :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-27, 20:49   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
Lacku sprawdÂź,

Wy chyba wode lejecie.... z tymi blachami pod zderzaki .
Ja kupiÂłem karton folii aluminiowej... Jan niezbedny,, no wiecie, taka co swistak zawija w sreberka.
Idealnie dopasowuje sie do kszta³tu a jak dam pod lakier to nikt nie zauwazy ze zderzak by³ lakierowany, bo miernik poka¿e wzorcow¹ gruboœÌ lakieru.

mariusz80 
Wysłany: 2015-01-27, 22:01   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
mariusz80 napisał/a:
Lacku sprawdÂź,

Ja kupiÂłem karton folii aluminiowej... Jan niezbedny,, no wiecie, taka co swistak zawija w sreberka.
caÂły czas siĂŞ czÂłowiek uczy, a ja klepaÂłem tÂą blache 3 dni, Âżeby pod zderzak dopasowaĂŚ ^^

hematol 
Wysłany: 2015-01-27, 23:50   
0
UP DOWN

Cytat:
Idealnie dopasowuje sie do kszta³tu a jak dam pod lakier to nikt nie zauwazy ze zderzak by³ lakierowany, bo miernik poka¿e wzorcow¹ gruboœÌ lakieru.

Tego nie pomalujesz!to je AMELINIUM! ^^ Musisz mieĂŚ farbe ameliniowom to wtedy pomalujesz. ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu