Autor |
Wiadomość |
 |
tauros0805
|
Wysłany: 2015-02-25, 21:51 mikro doÂłki po lakierowaniu
|
0
|
|
|
|
Witam mam problem za ka¿dym razem kiedy szlifuje element najpierw szlifierka mimosrodowa bez przekladki zmiekczajacej potem szpachlowanie szlif na klocku z pudrem kontrolnym podk³ad akrylowy szlif mimosrodowa na przek³adce zmiêkczajacej p360 poprawka na mokro na klocku piankowym 800 i 1000 na mokro i mam problem ze po lakierowaniu widaÌ pod za³amaniem œwiat³a ma³e dolki proszê was o radê jak sprawdziÌ idealnie przed lakierowaniem powierzchniê ¿eby unikn¹Ì na przysz³oœÌ takich niespodzianek z góry dziekuje |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-02-25, 21:53
|
0
|
|
|

|
FalĂŞ dunaju widzisz? To np zmywaczem antysilikonowym psiknij i pod ÂświatÂło patrz. |
|
 |
tauros0805
|
Wysłany: 2015-02-26, 21:21
|
0
|
|
|
|
Nie fale lecz bardzo pÂłytkie wgniotki nie zauwaÂżam wszystkiego po szlifie jest tak samo matowe wszystko a po lakierowaniu zostajÂą wgniotki nie wiem juÂż co robiĂŚ moÂże prysnac przed matowaniem jakimÂś sprayem i wtedy beda widoczne reka sa nie wyczuwalne a pod swiatlo zwlaszcza jarzeniowek widac tragedie doradÂźcie jak wy sobie radzicie z takim problemem |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-02-26, 22:41
|
0
|
|
|

|
JeÂśli chodzi Ci o doÂłki w szpachli to weÂź na szpachlĂŞ daj kontrast w pudrze, lub czarny spray. PowinieneÂś duÂżo zobaczyĂŚ. MoÂżesz teÂż na ostatniÂą warstwĂŞ szpachli daĂŚ szpachlĂŞ wykaĂączajÂącÂą. W celu pokrycia ewentualnych doÂłkĂłw. JeÂśli oczywiÂście mĂłwimy o doÂłkach w szpachli, a nie kraterach od zanieczyszczeĂą i silikonĂłw podczas finalnego lakierowanie lakierem bezbarwnym lub akrylowym. |
|
 |
tauros0805
|
Wysłany: 2015-03-03, 18:52
|
0
|
|
|
|
Ani o dziurach w szpachli ani kraterach tylko o maÂłych wgniotkich ktĂłre omijam przy przygotowaniu do lakierowania a caÂły element jest idealnie matowy a po lakierowaniu widaĂŚ co powiedzmy 10 element 1 a czasem nawet 2 maÂłe wgniotki takie jak po gardzie nawet podkÂład przecieraĂŚ pudrem i szlifuje wstĂŞpnie na sucho na maszynce i nie widaĂŚ Âżadnych wgniotek tylko wszystko igÂła a po poÂłoÂżeniu Klaru sÂą i z kÂąd? |
|
|
|
 |
marcin lech
|
Wysłany: 2015-03-03, 21:04
|
0
|
|
|
|
kolego tych doÂłkow nie wypeÂłni ci podkÂład .PodkÂład zaleje tylko mniejsze nierĂłwnosci ryski po papierku i tworzy idealne podÂłoze pod lakier .Puder kolego wyciagniesz z doÂłka maszynka a tym bardziej klockiem jak jest maÂłych wymiarĂłw .KOLEGO proponuje zrobic tak na caly element szpryca potem tarcie 150/240/360 moze byc dlugi hebel czy maszynka .CZarny mary i po problemie :P |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2015-03-06, 19:51
|
0
|
|
|
|
to nie lepiej przed naprawa ogladnÂąc element pod swiatlo i zaznaczyc markerem ja przynajmniej tak robi e i jest git.... |
|
|
|