Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Piotrek
|
Wys³any: 2008-04-03, 18:58 Baza na elementach z tworzyw sztucznych.
|
0
|
|
|
|
Witam, mam pytanie chodz szuka³em odpowiedzi na forum. Maluj±c zderzak nalezy dawac do podk³adu uelastyczniacz. Jednak gdy malujê metalikem to do klaru dajê plasyfikator i utwardzacz a do bazy dodajê co¶ wiêcej ni¿ rozcienczalnik ?? |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2008-04-03, 19:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
Nic nie daje sie do bazy, tylko do podkladu i bezbarwnego(jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-04-03, 20:20
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
adams90-90 napisa³/a: | Nic nie daje sie do bazy, tylko do podkladu i bezbarwnego(jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) |
Do bazy daje siê rozcienczalnik tylko. rozne s± plastyfikatory, nie wprowadzaj w b³ad, ze nie daje sie rozcieñczalnika |
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-04-03, 20:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
adams90-90 napisa³/a: | jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) | zazwyczaj uelastyczniacze same ledwo przez sitko przechodz±,bo s± takie gêste |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2008-04-03, 20:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
online napisa³/a: | Do bazy daje siê rozcienczalnik tylko. rozne s± plastyfikatory, nie wprowadzaj w b³ad, ze nie daje sie rozcieñczalnika | Chodzilo mi o to ze nie daje sie plastyfikatora
Cytat: | adams90-90 napisa³/a:
jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika)
zazwyczaj uelastyczniacze same ledwo przez sitko przechodz±,bo s± takie gêste |
Taka informacja byla kiedys na forum i na niej sie opieralem |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-04-03, 20:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
online napisa³/a: | rozne s± plastyfikatory, nie wprowadzaj w b³ad, ze nie daje sie rozcieñczalnika | ja dodajê wpierw 10% do podk³adów , lakierów bezbarwnych i dopiero utwardzacz, i rozp. 100 gram podk³adu z uelastyczniaczem to jest 90 g. podk³adu+ 10g. uelast. i odpowiednio utwardzacz i rozcieñczalnik |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-04-03, 21:46
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
baqo napisa³/a: | online napisa³/a: | rozne s± plastyfikatory, nie wprowadzaj w b³ad, ze nie daje sie rozcieñczalnika | ja dodajê wpierw 10% do podk³adów , lakierów bezbarwnych i dopiero utwardzacz, i rozp. 100 gram podk³adu z uelastyczniaczem to jest 90 g. podk³adu+ 10g. uelast. i odpowiednio utwardzacz i rozcieñczalnik |
robie dokladnie tak samo. elastiki s± b. gêste, ja jeszcze nie mia³em styczno¶ci z rzadkim plastyfikatorem/uelastycz. |
|
|