Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mirostaw
Wysłany: 2015-04-18, 18:50   WENTYLACJA DO MAÂŁEGO POMIESZCZENIA tylko natryski prĂłbne
0
UP DOWN

Witam
Koledzy prowadzĂŞ mieszalnie lakierĂłw i w pomieszczeniu o wymiarach 2m x 2m i wysokoÂści 2,5m znajduje siĂŞ tylko stanowisko do natryskĂłw prĂłbnych
o takie ----> http://allegro.pl/wyciag-...5270887972.html

i moim problemem jest to ¿e po wykonaniu natrysku wci¹¿ ten materia³ lata w powietrzu
wiĂŞc to caÂłe stanowisko jest chyba tylko dla sanepidu Âże takowe posiadam.

A ja chciaÂł bym Âżeby naprawdĂŞ to wyciÂągaÂło i siĂŞ nie truĂŚ tÂą chemiÂą
wiêc BARDZO PROSZÊ o pomoc co i jak mam wykonaæ, dokupiæ, przerobiæ czy zrobiæ od nowa MINI KOMORÊ ¿eby to naprawdê odprowadza³o ten ca³y syf.

DziĂŞki i Pozdrawiam

juny 
Wysłany: 2015-04-18, 18:57   
0
UP DOWN

To ma ponad poÂł metra wydaje mi siĂŞ Âże powinno Âładnie wszystko zassac ;)
Tym bardziej Âże malujesz "w tym"

KK 
Wysłany: 2015-04-18, 19:20   
0
UP DOWN

Ten wentylatorek mo¿e byÌ za ma³y. Nie wiem jak wygl¹da ta w³óknina filtracyjna, ale mo¿esz za³o¿yÌ filtr andrea kartonowy zamiast tego z w³ókniny. Do takiego czegoœ to wentylator powinien byÌ wiêkszy, a ta komora w której robisz natrysk na tyle du¿a, abyœ w³o¿y³ tam ca³y pistolet z rêk¹ i kartê natryskow¹ przed tym móg³ trzymaÌ.
KiedyÂś planowaÂłem zrobiĂŚ taki maÂły box, ale ze wzglĂŞdu na brak zainteresowania daÂłem sobie spokĂłj.

mirostaw
Wysłany: 2015-04-18, 20:01   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie jest tam ciĂŞÂżko wÂłoÂżyĂŚ rĂŞkĂŞ wiĂŞc lakierujĂŞ jak najbliÂżej tej wnĂŞki lecz odkurz jest odbijany od bokĂłw kabinki i zapyla mi po twarzy
myÂślaÂłem zeby wywaliĂŚ tÂą pseÂłdo kabinĂŞ i zrobiĂŚ coÂś na wzĂłr kabiny lakierniczej i nad sufitem daĂŚ nawiew ÂŚwierzego powietrza przez wentylator a na podÂłodze zrobiĂŚ kratownice z filtrami i tam odprowadziĂŚ na zewnÂątrz

KK 
Wysłany: 2015-04-18, 20:48   
0
UP DOWN

Po co sobie komplikujesz ¿ycie. Odpowiednia wielkoœÌ takiego wyci¹gu za³atwi sprawê. U siebie mam 80cm x 1 m i wnêka oko³o 50cm. Nic nie ucieka bokami, mo¿na dos³ownie wejœÌ w œrodek.
Tylko wentylator jest bardzo wa¿ny w Twoim przypadku, a dok³adniej jego moc i iloœÌ powietrza jakie wci¹gnie.
Jak bĂŞdziesz mocno potrzebowaÂł zrobiĂŚ coÂś konkretnego to napisz na pw. CoÂś Ci wystrugam na mocnej ramce z profila.

Tu masz czêœÌ mojej œcianki:
https://plus.google.com/118242770762777721553/posts/1bxJiB2e4RK?pid=6119174197023313442&oid=118242770762777721553

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu