Szukaj FAQ Album



Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 20:33
Autor Wiadomość
Lykus
Wysłany: 2008-04-07, 19:50   potrzebna pomoc przy spawaniu?????
0
UP DOWN

Posty: 9
Witam. Mam taki problem. kupiłem migomat firmy praktiker 140A.Potrzebuje go do spawania blach od 0,8 do 1,5.
Problem tkwi w tym, że nie kupiłem jeszcze gazu do niego a chciałem go wypróbować. jedną blachę przewierciłem i nałożyłem na drugą ( 0,8 mm) jedna się zespawała lecz nie połączyła z drugą a spawałem max prądem .Zaznaczam że potrafię spawać migomatem i wiem ,że nie robi się tego bez gazu. Lecz nie wiem czy to normalne, chyba powinien zespawać te blachy bez gazu też .Pytam się bo nie wiem czy kupować do niego gaz czy się w ogóle nadaje do spawania takich blach. a może ktoś by mógł wypróbować swój migomat czy przetopi blachy bez gazu???. z góry dzięki za odpowiedz.
 

Tomek
Wysłany: 2008-04-07, 20:59   
0
UP DOWN

Posty: 8
Witam!

Najlepiej jest zrobic próbę z uzyciem gazu, wtedy wszystko jasne będzie.
Na moim bez gazu spokojnie da się zespolić.

Pozdrawiam
Tomek
 

rbfm 
Wysłany: 2008-04-07, 21:06   
0
UP DOWN

Pomógł: 21 razy
Posty: 1890
Skąd: Kraków
bez gazu jest kupa iskier. kup gaz i wybrobuj. przeciez i tak w koncu bedziesz potrzebowal gaz czy to do tego czy tez do innego miga.
 

online 
Wysłany: 2008-04-08, 15:20   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomógł: 10 razy
Posty: 722
Skąd: Śląsk - Świerklaniec
a na jakim pradzie spawasz?
_________________


Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/
 
 

Lykus
Wysłany: 2008-04-08, 18:31   
Gość
max czyli 140A
 

baqo 
Wysłany: 2008-04-08, 19:01   
0
UP DOWN

Pomógł: 20 razy
Posty: 1553
Skąd: kołobrzeg
Lykus napisał/a:
praktiker
>>>da radę<<< :grin: :grin: :grin:
 
 

online 
Wysłany: 2008-04-08, 19:51   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomógł: 10 razy
Posty: 722
Skąd: Śląsk - Świerklaniec
chlopie 140A dla blachy 0.8 mm :shock: dlatego Ci przepala :) a swoja droga bez gazu to nie robota!
_________________


Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/
 
 

Lykus
Wysłany: 2008-04-08, 22:43   
Gość
problem tkwi w tym , że mimo takiego prądu nie daje rady przetopić blachy 1,5mm. ale juz dostałem odpowiedz i wiem dlaczego tak jest.

Odpowiedz na moje pytanie które otrzymałem na innym forum cyt ,,W zależności od rodzaju gazu zmienia się też wygląd lica i głębokość wtopienia.Np.CO2 czysty daje lico wąskie i wtop głęboki,a już przy mieszance CO2+Ar masz lico szersze i płytszy wtop przy samym Ar masz szerokie lico i płytki wtop.Tak więc gaz jest niezbędny"
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group