Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
dooku
|
Wys³any: 2008-04-09, 19:48 CSV
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
co sadzicie o mieszalniach lakierow R-M
maja one na asortymencie produkty carsystem oraz Gold Car,papiery Sia
RM jako jeden z nielicznych ma do jednego numeru koloru przyporzadkowanych kilka gotowych prob natryskowych na fiszkach.
ja osobiscie jestem zadowolony z ich szpachli,podkladu akrylowego (Gold Car)
oraz przypadl mi do gustu clar diamondtop |
|
|
|
|
ZENEK
|
Wys³any: 2008-04-09, 20:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 86
|
wiesz te kilka kolorów do jednego natrysku to chyba jakas pomylka jakby to bylo ok. to inne firmy zrobilyby to samo.Przeciez nie ma dwoch takich samych kolorow na róznych modelach z pewnymi wyjatkami peugeot-citroen i fiat ale to kilka kolorów.Jak pod jedn± fiszka np. kolor bia³y jest taki sam do mercedesa, opla, fiata moze byc na jednym wska¼niku przecie¿ receptury sa napewno inne ,sam kiedy¶ pracowalem na R-Mie i nie by³em zadowolony |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-04-09, 21:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
r-m ma klasyfikacjê chromatyczn±. kolory s± w grupach kolorystycznych i dlatego te¿ na jeden odcieñ ,mo¿e za³apaæ siê kilka modeli aut. ZENEK napisa³/a: | sam kiedy¶ pracowalem na R-Mie | i nie wiesz o tym |
|
|
|
|
ZENEK
|
Wys³any: 2008-04-10, 07:28
|
0
|
|
|
|
a czy ty umiesz czytac, chwalisz siê, ¿e robisz sam kolory to porównaj sobie receptury FIAT 210 I OPEL 474 czy maja taki sam sklad kolorów w recepturach - to po walca R-M ma jeden wska¼nik a czemu twoj DP nie ma tak cudownych wska¼ników jak RM do twojej wiedzy nie ma dwóch takich samych kolorów wiêc i wska¼niki do porównañ musz± byc inne. PPG te¿ ma klasyfikacjê chromatyczn± ale na pojazdy specjalistyczne i ciê¿arowe |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-04-10, 07:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
ZENEK napisa³/a: | a czy ty umiesz czytac | to ty popitoli³e¶ dooku napisa³/a: | do jednego numeru koloru przyporzadkowanych kilka gotowych prob natryskowych | czyli kilka odcieni do jednego nru lakieru NORMA ,a ty napisa³e¶ ZENEK napisa³/a: | wiesz te kilka kolorów do jednego natrysku to chyba jakas pomylka jakby to bylo ok | ZENEK napisa³/a: | a czemu twoj DP nie ma tak cudownych wska¼ników | nastêpny mi pisze ¿e DP jest MÓJ. on nie jest mój,tylko nim pracuje ZENEK napisa³/a: | tak cudownych wska¼ników jak RM | wcale nie s± cudowne ,tylko s± inaczej pouk³adane akurat pasuje mi uk³ad w DP |
|
|
|
|
ZENEK
|
Wys³any: 2008-04-10, 13:06
|
0
|
|
|
|
baqo jednak nie umiesz czytaæ bo model auta to nie Fiat, Peugeot czy Citroen to s± marki jakby¶ czyta³ ze zrozumieniem to ten b³ad by¶ od razu znalaz³,po drugie piszê o porownaniu receptur dalej nic a ¿e dp twoj niestety tak wynika z tego forum walczysz jak lwica o swoje male ale niestety tylko szukasz zaczepki |
|
|
|
|
dooku
|
Wys³any: 2008-04-10, 15:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
chodzi o to ze jak wpisujesz do kompa np.opel 266 to wyskakuje ci odpowiednio np.4 proby naryskowe.roznia sie one bardzo nieznacznie i ulatwia to dopasowanie kolory np. gdy ktos juz cos malowal na tym aucie, nie koniecznosci dobarwiania
pracowalem na RM i powiem wam ze sila krycia i kolory spoko wchodz |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2008-04-12, 00:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 283 Sk±d: Kalisz
|
|
|
|
|
siwus2007
|
Wys³any: 2009-04-09, 12:07
|
0
|
|
|
|
Troszq odswie¿e...
Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-04-09, 14:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
siwus2007 napisa³/a: | Troszq odswie¿e...
Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
Po RM-e poprawie³em.Mo¿e wina kolorysty?Co do jako¶ci nie wypowiadam siê robiê w DP. |
|
|
|
|
michalLbn
|
Wys³any: 2009-04-09, 15:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 184
|
Rm ³adnie kryje ale kolor nie wchodzi. Na srebrne volvo jest chyba 5 odcieni tego samego koloru i zaden nie pasuje i kolorysta nie wie co ma zrobiæ i trzeba auto poprawiaæ i tyle. W deberze mi kolor lepiej wchodzi |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2009-04-09, 17:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
siwus2007 napisa³/a: | Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
Nie wiem jak akryl ale baza wodna spoko, kryje na dwa razy. |
|
|
|
|
marathon
|
Wys³any: 2009-05-06, 08:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 34
|
Ja biore lakiery z mieszalni RM bo mam blisko i na krycie i kolor nie narzekam. |
|
|
|