Autor |
Wiadomość |
 |
7ukasz
|
Wysłany: 2015-06-15, 22:28 Pistolet YD-102 firmy TETRA
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Witam wszystkich. Posiadam pistolet ktĂłrego link przedstawiam poniÂżej:
http://www.taiwantrade.co...onal_Spray_Gun/
Nie wiem co moÂżna nim malowaĂŚ i jakimi farbami. MoÂżna nim np lakierowaĂŚ elementy samochodu? Nigdzie nie znalazÂłem informacji na ten temat. JeÂśli ktoÂś wie to proszĂŞ siĂŞ ze mnÂą podzieliĂŚ informacjĂŞ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2015-06-15, 23:10
|
0
|
|
|

|
7ukasz napisał/a: | MoÂżna nim np lakierowaĂŚ elementy samochodu? |
Z takim pistoletem to nawet dostawcze auta czy ciĂŞÂżarĂłwki moÂżna "obskoczyĂŚ"
O naczepach i cysternach juz nie wspomnĂŞ ...
Pistolet wizualnie wyglÂąda jak skopiowany stary model DeVilbissa z dolnym zbiornikiem .... |
|
|
|
 |
7ukasz
|
Wysłany: 2015-06-16, 00:17
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Co mam przez to rozumieĂŚ, Âże cysterny moÂżna malowaĂŚ? To, Âże ma litrowy zbiornik na lakier czy moÂże coÂś z dyszÂą? DostaÂłem taki nowy i mam trochĂŞ prac malarskich i nie wiem do czego mogĂŞ uÂżywaĂŚ. Np malowanie garaÂżu, drzwi od garaÂżu, tylnÂą klapĂŞ od auta. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2015-06-16, 08:04
|
0
|
|
|

|
7ukasz napisał/a: | Co mam przez to rozumieĂŚ, Âże cysterny moÂżna malowaĂŚ? |
Takie pistolety z zaÂłoÂżenia sÂą przewidziane do lakierowania "wiĂŞkszych obiektĂłw" czy powierzchni ,
sam widzisz Âże on ma dolny zbiornik na lakier o litrowej pojemnoÂści jak sam napisaÂłeÂś.
7ukasz napisał/a: | DostaÂłem taki nowy i mam trochĂŞ prac malarskich i nie wiem do czego mogĂŞ uÂżywaĂŚ. |
Nie wiem co tam jest za rozmiar dyszy ale co za problem wlaĂŚ w niego jakiÂś lakier
i sprĂłbowaĂŚ coÂś pomalowaĂŚ na tzw. prĂłbĂŞ
wtedy bĂŞdziesz juÂż coÂś wiedziaÂł jak wychodzi tzw. malowanie tym sprzĂŞtem |
|
|
|
 |
7ukasz
|
Wysłany: 2015-06-16, 10:22
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Dysza jest tam 1,5. Przyjrza³em siê temu pistoletowi i chyba wiem co mia³eœ na myœli, ¿e mo¿na nim cysterny malowaÌ. Do ma³ych detali siê nie nada raczej. Ja bêdê ma³e detale malowa³ typu lusterka, klapê baga¿nika czy b³otnik. Przy takich ma³ych detalach bym mia³ za du¿e straty lakieru. Widzia³em do kupienia zestaw kilku pistoletów ró¿nej wielkoœci. Poszukam jakiegoœ ma³ego pistoletu ze zbiornikiem u góry. |
|
|
|