Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
juny 
Wysłany: 2014-02-10, 22:36   
0
UP DOWN

Nie no to wiadomo ja pilnowaÂłem i miaÂłem dokÂładnie 59.3 st a maksymianie moÂżna do 80 st ale to jest max :)

KK 
Wysłany: 2014-02-10, 22:44   
0
UP DOWN

Te grzejniki na pewno bĂŞdÂą lepsze niÂż kwoki :) , ale wszystko lepsze niÂż nic. :)

Co do tego motocykla to moÂże trzeba to zedrzeĂŚ i od nowa polakierowaĂŚ, przez kogoÂś kto ma pojĂŞcie co robi :) .

unek
Wysłany: 2014-02-11, 10:43   
0
UP DOWN

Sprawa prosta nie wchodÂźcie na lakiernik.info bo tam jest diabeÂł :D
Tak samo nie kupujcie promiennika krĂłtko falowego poniewaÂż w tej baĂące teÂż siedzi diabeÂł :D

Zadajecie sobie pytanie skoro ta kwoka moÂże do 60 nagrzaĂŚ element i czas jaki potrzebujĂŞ to 1 godz dajmy na to aby klar byÂł suchy to jakÂą ona falĂŞ emitujĂŞ??
Skoro w kabinie czas wychodzi jakieÂś 40 min przy temp teÂż 60
W promienniku Âśrednio falowym czas 15-20 min teÂż przy temp 60
Natomiast krĂłtko falowy czas 10-15 min teÂż przy temp 60 . (tzn przy Âśrednim i krĂłtko najpierw na 30 a potem 60)

Pozdr

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-02-11, 10:53   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
krĂłtko falowy czas
a co to za nowa definicja czasu?
unek napisał/a:
Âśredni falowym
a moÂże Âśrednio :x:
unek napisał/a:
emitujĂŞ
emituje :spoko:
unek napisał/a:
potrzebujĂŞ
potrzebuje :tak:

Widzisz unek jakich specjalistuF moszna spotkacz na tamtym profeszjonalnym forum.

Jest wielu fajnych ludzi i kilku pajacy,,, niektĂłrzy wpadajÂą tu i pisza choĂŚ ich nikt o to nie prosi.

Pozdrawiam ciule i goroĂącio. :zakochany: :zakochany: :zakochany:

unek
Wysłany: 2014-02-11, 10:56   
0
UP DOWN

Trzymmmmm siĂŞ popraw jeszcze coÂś :D ^^ ^^ Tylko po to jesteÂś tutaj :rotfl:

Ps Âśrednioo poprawiÂłem jeszcze przed tobÂą popatrz sobie :D :D

Cytat:
Widzisz unek jakich specjalistuF moszna spotkacz na tamtym profeszjonalnym forum.
A tutaj speca i naczelnego technika elektryka ktĂłry widzi w promiennikach tylko diabÂła :D :D

marer 
Wysłany: 2014-02-11, 11:04   
0
UP DOWN

Ja tam sobie teÂż promiennik zrobiĂŞ, nie bĂŞdĂŞ przepÂłacaÂł.
MuszĂŞ gdzieÂś tylko dostaĂŚ tanio 3 takie grzejniki :
http://www.elektroradar.d...2679_5719_0.htm
Gabarytami i mocÂą sÂą idealne, 3 zamontujĂŞ i bĂŞdzie miodzio :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-02-11, 11:53   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
poprawiÂłem

To miodzio.

Dodam tylko ¿e nie pamiêta wó³ jak cielêciem by³.

Widzisz jak to kiedyÂś z zerowym pojĂŞciem prĂłbowaÂłeÂś nawiÂązaĂŚ nierĂłwnÂą walkĂŞ z profesjonalnÂą blachÂą z magic napisem APP.

Tu rozmowa jest na tym samym poziomie i przedstawione sposoby czy patenty czy Âśrodki zastĂŞpcze ... tylko nawiÂązujÂą do tematu grzania profesjonalnego.

To sÂą inne sposoby na wygrzanie elementu zimowÂą porÂą.... i nikt tu nie wywyÂższa tego ponad profesjonalny sprzĂŞt.... ale wpadasz tu ze swoim genderem i straszysz diabÂłem.

Jak chcesz gÂłupio gadaĂŚ to spadaj tam gdzie podobnie siĂŞ do sprawy podchodzi.
Jak chcesz pomagaĂŚ to you welcome. :spoko:

WracajÂąc do meritum...

Piszesz o promiennikach Âśredniofalowych.
MoÂżesz przedstawiĂŚ mi jeden chociaÂż przykÂład takiego promiennika?

Mowa tu o promiennikach lakierniczych a nie o grzejnikach czy kwokach.
WiĂŞc?
Link, przykÂład, dystrybutor promiennikĂłw Âśredniofalowych?

unek
Wysłany: 2014-02-11, 14:03   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Dodam tylko ¿e nie pamiêta wó³ jak cielêciem by³.

Widzisz jak to kiedyÂś z zerowym pojĂŞciem prĂłbowaÂłeÂś nawiÂązaĂŚ nierĂłwnÂą walkĂŞ z profesjonalnÂą blachÂą z magic napisem APP.

Doskonale pamiĂŞtam :D nawet sam chciaÂłem budowaĂŚ taki promiennik . baaa nawet pirometr zastÂąpiÂłem Âściemniaczem ^^
Tylko widzisz ja nie wciskam tak jak ty kwok ..gdybym dalej sÂłuchaÂł twoich wypowiedzi czy teÂż postĂłw pewnie nie kupiÂłbym promiennika z eurolaku za 3tyÂś z wyprzedaÂży ;P ..
Ale od poczÂątku jak to byÂło....
Strasznie duÂżo kosztowaÂło mnie to aby zrozumieĂŚ co jest dobre..najpierw sam znaczek z APP kupiÂłem bez ÂżarnikĂłw za 500zÂł a tu co?? odbÂłyÂśnik z nierdzewki plus jakieÂś blaszki ... ^^ Potem 2 razy Âżarniki po 400zÂł i dupa grzaÂło coÂś tam a raczej wydawaÂło mi siĂŞ grzeje ... wiĂŞc ori kupiÂłem Âżarniki za 370zÂł sztuka ...wiĂŞc razem wychodzi jakieÂś 2100zÂł aby tylko spr jak to jest z tym promiennikami...

A potem 3 tyÂś za kolejny :D

Cytat:
To sÂą inne sposoby na wygrzanie elementu zimowÂą porÂą....

Sorry ale jak nie zagwarantujesz temp przynajmniej 20 stopni w zimĂŞ ..to bĂŞdziesz grzaÂł i grzaÂł i nie waÂżne czy zaj..promiennikiem czy kwokÂą ...tylko przy kwokach bĂŞdzie ten czas jeszcze dÂłuÂższy .... wszystkie dane jakie w karcie technicznej sÂą podane to testy robione przy plus 20 stopniach!!!!

MoÂże siĂŞ wam wydawaĂŚ, Âże jest wygrzany szpachel czy teÂż podkÂład ale kwiatki i tak wyjdÂą na wiosne ... wiem bo przerabiaÂłem to :blee:

Lackdoctor napisał/a:

GdybyÂś czytaÂł karty tech to byÂś wiedziaÂł do jakich produktĂłw siĂŞ odnoszÂą .
PodaÂłem ÂśredniÂą fale poniewaÂż jeszcze starsze karty majÂą taki zapis(przynajmniej w SH tak jest ) :tak: a czemu - PROSTE w tamtych czasach wychodziÂł wÂłaÂśnie suszarki tego typu jak Hamach poszukaj w necie jeszcze sÂą :D

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-02-11, 14:29   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
Lackdoctor napisaÂł/a:

GdybyÂś czytaÂł karty tech to byÂś wiedziaÂł do jakich produktĂłw siĂŞ odnoszÂą .
PodaÂłem ÂśredniÂą fale poniewaÂż jeszcze starsze karty majÂą taki zapis(przynajmniej w SH tak jest ) a czemu - PROSTE w tamtych czasach wychodziÂł wÂłaÂśnie suszarki tego typu jak Hamach poszukaj w necie jeszcze sÂą

Czyli nie jesteÂś w stanie podaĂŚ linka do nowego promiennika lakierniczego pracujÂącego na falach Âśrednich?

WiĂŞc skoro nie ma takich , wiĂŞc pisanie o nich mija sie z celem.
unek napisał/a:
W promienniku Âśrednio falowym czas 15-20 min teÂż przy temp 60

JuÂż rozumiem Âże piszesz o zapisach w kartach technicznych .

unek napisał/a:
MoÂże siĂŞ wam wydawaĂŚ, Âże jest wygrzany szpachel czy teÂż podkÂład ale kwiatki i tak wyjdÂą na wiosne ... wiem bo przerabiaÂłem to

Dlatego warto wygrzewaÌ obrabiane elementy na ka¿dym etapie naprawy, aby unikn¹Ì sytuacji kolegi z tematu w którym zeszliœmy na bocznicê.

I na dodatek kaÂżdy z piszÂących tu wie Âże prawidÂłowym dziaÂłaniem jest zastosowanie profesjonalnego sprzetu, lecz sÂą tu 16to latkowie i inni zainteresowani zagadnieniem gdzie lakierowanie nie jest profesjÂą i zakup takiego sprzetu mija siĂŞ z celem.

unek
Wysłany: 2014-02-11, 16:28   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Czyli nie jesteÂś w stanie podaĂŚ linka do nowego promiennika lakierniczego pracujÂącego na falach Âśrednich?

WiĂŞc skoro nie ma takich , wiĂŞc pisanie o nich mija sie z celem.

PrzecieÂż napisaÂłem Ci w poprzednim poscie ... SUSZARKI TEGO TYPU JAK HAMACH ..Nie umiesz wpisaĂŚ w google ..promiennik hamach???
Ps jakiego nowego??? przecieÂż napisaÂłem Ci, Âże to sÂą starej generacji suszarki i tyczÂą siĂŞ teÂż starych kart tech czy teÂż produktĂłw....

Lackdoctor napisał/a:
JuÂż rozumiem Âże piszesz o zapisach w kartach technicznych .
Nie tylko o samej karcie ...

Lackdoctor napisał/a:

Dlatego warto wygrzewaĂŚ obrabiane elementy na kaÂżdym etapie naprawy

No fajnie tylko piszesz o zimie ..i temp w dziupli w granicach 10 max 15 stopni na plusie..a ile ma z tego element na aucie??
JesteÂś w stanie powiedzieĂŚ kolegÂą ile czasu trzeba grzaĂŚ poszczegĂłlne etapy aby nie posiadaÂło ?? tymi kwokami czy grzejnikami ..
Moim zdanie lepiej ogarn¹Ì dziuple i zamontowaÌ jakiœ piec nadmuchowy aby by³o te 20 stopni ni¿ bawiÌ siê w kwoki ..przynajmniej w dupê nie bêdzie zimno...
A w karcie teÂż sÂą czasy na temp 20 i przynajmniej prÂądu nie bĂŞdzie w.pi.erdzielaÂło :D

zloty213 
Wysłany: 2014-02-11, 23:21   
0
UP DOWN
zÂłoty

unek, jaki masz ten promiennik ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2014-02-12, 00:03   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
Co do tego motocykla to moÂże trzeba to zedrzeĂŚ i od nowa polakierowaĂŚ, przez kogoÂś kto ma pojĂŞcie co robi

I to chyba tyle w tym temacie ....
s¹dzê ¿e autor otrzyma³ ju¿ wystarczaj¹c¹ iloœÌ "podpowiedzi" aby wiedzieÌ co mo¿e dalej z tym zrobiÌ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi