Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
pajton
Wys³any: 2014-03-09, 12:52   ró¿nica w odcieniu srebrny z147
0
UP DOWN

Witam, wczoraj lakierowa³em b³otnik w oplu i wysz³a niez³a lipa. W mieszalni w której od d³ugiego czasu kolorki zgadza³y sie praktycznie na ostro nawet jasne dobrali mi baze do opla 147 sreberko M9336 z b³otnika do tego vs3. Natrysku probnego nie robi³em ze wzglêdu na to ¿e nigdy nie by³o problemów. Po polakierowaniu wysz³y niez³e kwiatki odcieñ ró¿ni siê i to mocno. z ciekawo¶ci znalaz³em tabliczkê znamionow± i tam jest opel Z 157. Zachodzê w g³owê co jest grane czy tym razem ja spartoli³em czy jednak te kolory tak sie od siebie ró¿ni±? Pistolet ten sam co zawsze wysokoci¶nieniowy dysza 1.3 na ci¶nieniu 3 bar. Zawsze na ostro odcienie trochê siê ró¿ni³y ale powiedzmy dla laika na pierwszy rzut oka by³o ok lub w miarê ok a teraz jest masakra. Pod k±tem widaæ to jeszcze bardziej ni¿ na foto.

123.jpg
corsa
Plik ¶ci±gniêto 10643 raz(y) 8.54 KB

diablo74 
Wys³any: 2014-03-09, 13:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
W³a¶ciwie to o co pytasz bo ja nie wiem, lakierowane na ostro bez natrysku próbnego i to jeszcze srebro spieprzy³e¶ i tyle

pajton
Wys³any: 2014-03-09, 14:33   
0
UP DOWN

Dziekuje za bardzo mi³± i rzeczowà odpowied¼. Je§li chodzi o czytanie ze zrozumieniem to proszê jeszcze raz skupiæ siê na tym co napisa³em. W skròcie powiem ¿e chodzi o ró¿nicê w kolorach opla 147 i 157.

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-03-09, 14:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
W tej mieszalni robi± ci lakiery z numeru i elementu czy tylko z samego numeru ?

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-03-09, 15:01   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
pajton napisa³/a:
powiem ¿e chodzi o ró¿nicê w kolorach opla 147 i 157.

Najpro¶ciej to podjechaæ i poprosiæ o wzorniki (tzw. fiszki) i wszystko wtedy ju¿ wiesz
a jak jeszcze przy³o¿ysz je do tego Opla ..... ;)

pajton
Wys³any: 2014-03-09, 15:51   
0
UP DOWN

Dziêkuje Robert, masz racjê, tak chyba trzeba bêdzie zrobiæ. Tylko newiem czy takie ma, nigdy o nie nie pytalem ale my¶lê ¿e powinien. A swoj± drog± mo¿e faktycznie troche niezrozumiale sformuowalem pytanie tak wiêc przepraszam. Pytanie moje skierowane jest tez do osob które same dobieraj± kolory. Zdziwilem sie bo zawsze to co dobral ³adnie wychodzilo nawet na ostro a tu taka lipa. Jestem nowy na forum a lakireruje dopiero kilka lat wiec pomy¶la³em ¿e napiszê, mo¿e ktos cos podpowie. Poprostu chcialem wykluczyc tu swoja wine bo jako¶ zawsze wychodzily mi te kolory a nie chce mi sie wierzyc ze od zle dobranego cisnienia lub zbyt malej ilosci podawanego materialu az tak zmienilbym kolor.

pajton
Wys³any: 2014-03-09, 16:11   
0
UP DOWN

A nie napisalem. kolor zostal dobrany z elementu a nie z kodu. kod zczytalem dopiero dzis. na opakowaniu napisal mi opel 147 a z tabliczki wynika opel 157

Miki
Wys³any: 2014-03-09, 16:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Z podstawy 147 grubsze ziarno bardziej ¿ó³ty, 157 drobniejsze ziarno bardziej niebieski.

pajton
Wys³any: 2014-03-09, 17:54   
0
UP DOWN

Kurcze blaszka. czyli z tego co mowisz to powinno byc ok..... Wezme wzornik tak jak Robert mowil i porownam a swoja droga zostalo mi troche tego koloru to zerwe to i pykne jeszcze raz zobaczymy co wyjdzie.

kalbi 
Wys³any: 2014-03-10, 17:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
to jest dobry kolor do cieniowania i tyle

rogal-master1
Wys³any: 2014-03-10, 21:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Cieniowanie przy takim kolorze jest chyba oczywiste....

pajton
Wys³any: 2014-03-10, 22:10   
0
UP DOWN

Panowie... cieniowaæ cieniowaæ, wiem o tym ale klient ¿yczy³ sobie nie cieniowaæ mia³o byæ na ostro i jest na ostro tak wiêc ten temat nie podlega ju¿ dyskusji. Kolejna sprawa to taka ¿e by³em dzi¶ w mieszalni dosta³em nie taki kolor bo 147 a po numerze z tabliczki powinien byc 157. Wzi±³em wiêc dzi¶ wzornik z 147 i 157 który pasuje jak ula³. Na przysz³o¶æ gdyby kto¶ chcia³ wiedzieæ to 147 od 157 ró¿ni siê tym ¿e jest bardziej "¿ó³ty". Temat do zamkniêcia. Dziêkujê za zainteresowanie tematem i chêæ pomocy/podpowiedzi.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: