Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
pajton
Wysłany: 2014-03-09, 12:52   ró¿nica w odcieniu srebrny z147
0
UP DOWN

Witam, wczoraj lakierowa³em b³otnik w oplu i wysz³a niez³a lipa. W mieszalni w której od d³ugiego czasu kolorki zgadza³y sie praktycznie na ostro nawet jasne dobrali mi baze do opla 147 sreberko M9336 z b³otnika do tego vs3. Natrysku probnego nie robi³em ze wzglêdu na to ¿e nigdy nie by³o problemów. Po polakierowaniu wysz³y niez³e kwiatki odcieù ró¿ni siê i to mocno. z ciekawoœci znalaz³em tabliczkê znamionow¹ i tam jest opel Z 157. Zachodzê w g³owê co jest grane czy tym razem ja spartoli³em czy jednak te kolory tak sie od siebie ró¿ni¹? Pistolet ten sam co zawsze wysokociœnieniowy dysza 1.3 na ciœnieniu 3 bar. Zawsze na ostro odcienie trochê siê ró¿ni³y ale powiedzmy dla laika na pierwszy rzut oka by³o ok lub w miarê ok a teraz jest masakra. Pod k¹tem widaÌ to jeszcze bardziej ni¿ na foto.

123.jpg
corsa
Plik ściągnięto 10929 raz(y) 8.54 KB

diablo74 
Wysłany: 2014-03-09, 13:48   
0
UP DOWN

WÂłaÂściwie to o co pytasz bo ja nie wiem, lakierowane na ostro bez natrysku prĂłbnego i to jeszcze srebro spieprzyÂłeÂś i tyle

pajton
Wysłany: 2014-03-09, 14:33   
0
UP DOWN

Dziekuje za bardzo mi³¹ i rzeczowà odpowiedÂź. Je§li chodzi o czytanie ze zrozumieniem to proszĂŞ jeszcze raz skupiĂŚ siĂŞ na tym co napisaÂłem. W skròcie powiem Âże chodzi o ró¿nicĂŞ w kolorach opla 147 i 157.

Robertlodz09 
Wysłany: 2014-03-09, 14:58   
0
UP DOWN

W tej mieszalni robiÂą ci lakiery z numeru i elementu czy tylko z samego numeru ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2014-03-09, 15:01   
+1
UP DOWN

pajton napisał/a:
powiem ¿e chodzi o ró¿nicê w kolorach opla 147 i 157.

NajproÂściej to podjechaĂŚ i poprosiĂŚ o wzorniki (tzw. fiszki) i wszystko wtedy juÂż wiesz
a jak jeszcze przyÂłoÂżysz je do tego Opla ..... ;)

pajton
Wysłany: 2014-03-09, 15:51   
0
UP DOWN

DziĂŞkuje Robert, masz racjĂŞ, tak chyba trzeba bĂŞdzie zrobiĂŚ. Tylko newiem czy takie ma, nigdy o nie nie pytalem ale myÂślĂŞ Âże powinien. A swojÂą drogÂą moÂże faktycznie troche niezrozumiale sformuowalem pytanie tak wiĂŞc przepraszam. Pytanie moje skierowane jest tez do osob ktĂłre same dobierajÂą kolory. Zdziwilem sie bo zawsze to co dobral Âładnie wychodzilo nawet na ostro a tu taka lipa. Jestem nowy na forum a lakireruje dopiero kilka lat wiec pomyÂślaÂłem Âże napiszĂŞ, moÂże ktos cos podpowie. Poprostu chcialem wykluczyc tu swoja wine bo jakoÂś zawsze wychodzily mi te kolory a nie chce mi sie wierzyc ze od zle dobranego cisnienia lub zbyt malej ilosci podawanego materialu az tak zmienilbym kolor.

pajton
Wysłany: 2014-03-09, 16:11   
0
UP DOWN

A nie napisalem. kolor zostal dobrany z elementu a nie z kodu. kod zczytalem dopiero dzis. na opakowaniu napisal mi opel 147 a z tabliczki wynika opel 157

Miki
Wysłany: 2014-03-09, 16:45   
0
UP DOWN

Z podstawy 147 grubsze ziarno bardziej ¿ó³ty, 157 drobniejsze ziarno bardziej niebieski.

pajton
Wysłany: 2014-03-09, 17:54   
0
UP DOWN

Kurcze blaszka. czyli z tego co mowisz to powinno byc ok..... Wezme wzornik tak jak Robert mowil i porownam a swoja droga zostalo mi troche tego koloru to zerwe to i pykne jeszcze raz zobaczymy co wyjdzie.

kalbi 
Wysłany: 2014-03-10, 17:38   
0
UP DOWN

to jest dobry kolor do cieniowania i tyle

rogal-master1
Wysłany: 2014-03-10, 21:09   
0
UP DOWN

Cieniowanie przy takim kolorze jest chyba oczywiste....

pajton
Wysłany: 2014-03-10, 22:10   
0
UP DOWN

Panowie... cieniowaÌ cieniowaÌ, wiem o tym ale klient ¿yczy³ sobie nie cieniowaÌ mia³o byÌ na ostro i jest na ostro tak wiêc ten temat nie podlega ju¿ dyskusji. Kolejna sprawa to taka ¿e by³em dziœ w mieszalni dosta³em nie taki kolor bo 147 a po numerze z tabliczki powinien byc 157. Wzi¹³em wiêc dziœ wzornik z 147 i 157 który pasuje jak ula³. Na przysz³oœÌ gdyby ktoœ chcia³ wiedzieÌ to 147 od 157 ró¿ni siê tym ¿e jest bardziej "¿ó³ty". Temat do zamkniêcia. Dziêkujê za zainteresowanie tematem i chêÌ pomocy/podpowiedzi.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi