Autor |
Wiadomość |
 |
noartist83
|
Wysłany: 2014-03-25, 13:34 Kompresor do piaskowania
|
0
|
|
|
|
Na poczÂątek jako nowy chciaÂłbym siĂŞ przywitaĂŚ.
Co do tematu posta - poszukujê kompresora do piaskowania (w kamieniu) mo¿e to ma ma³o wspólnego z lakierowaniem ale jako lakiernicy na pewno znacie siê na kompresorach. Wiêc upatrzy³em dwa kompresory: dro¿szy http://allegro.pl/show_item.php?item=4049309076 i podobno w³oski ale nie mogê znaleŸÌ zbytnio informacji ani o marce ani o sprzedawcy (nawet strony nie ma), brak mo¿liwoœci odbioru osobistego. Drugi taùszy http://allegro.pl/kompres...4052500452.html coœ na forach o nim pisz¹ (dobrze lub Ÿle ale pisz¹). Móg³by ktoœ podpowiedzieÌ w wyborze ewentualnie zaproponowaÌ coœ w podobnych pieni¹dzach a lepszego? WydajnoœÌ tych kompresorów do piaskowania powinna byÌ chyba wystarczaj¹ca? |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2014-03-25, 17:19
|
0
|
|
|
|
40 litrĂłw na sekundĂŞ.
takie parametry powinien posiadaĂŚ kompresor do sprawnego piaskowania !!!
"Agregat" ten jest w stanie napĂŞdziĂŚ silnik 30 KW ! (najlepiej diesel)
Ps. reszta to zmarnowany czas i co za tym idzie Twoje pieniÂądze.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2014-03-25, 17:24
|
0
|
|
|

|
PoleciaÂłeÂś jak masz 10/s to juÂż coÂś zdziaÂłasz bez problemu |
|
 |
936
|
Wysłany: 2014-03-25, 19:06
|
0
|
|
|
|
juny napisał/a: | jak masz 10/s to juÂż coÂś zdziaÂłasz |
Jest tak jak mĂłwisz.
Ale co ?
1 Felge aluminiowÂą w 3 godziny ?!
RamĂŞ od motocykla w 4 ?
Policz energiĂŞ, amortyzacje sprzĂŞtu oraz materiaÂł.
To mam na myÂśli.
Chyba, Âże robisz to dla satysfakcji ? |
|
|
|
 |
noartist83
|
Wysłany: 2014-03-25, 22:02
|
0
|
|
|
|
Co do wydajnoœci to z tego co siê orientowa³em to te 800-900l/min na wydechu w liternictwie powinno wystarczyÌ do piaskowania bez robienia przerw - proszê mnie poprawiÌ jeœli siê mylê. Pytanie bardziej w stronê producenta i modelu. Ten ricambi podobno w³oski ale nie bardzo chce mi siê w to wierzyÌ, niestety nie bardzo mogê znaleŸÌ o nim jakiekolwiek informacje/opinie, podobnie jest z firm¹ sprzedaj¹c¹, niby du¿a miêdzynarodowa firma, sprzedaj¹ca tylko w hurcie, detal jedynie w sieci ( tak twierdzi³ sprzedawca ) a nie maj¹ nawet strony www. Bass Polska ma taki sam zestaw w podobnej cenie ale wydajnoœÌ ni¿sz¹ i twierdzi ¿e inni k³ami¹. Natomiast Expo ma parametry podobnie jak ricambi wygl¹da niemal¿e identycznie ale jest taùszy prawie 1tyœ. I czym siê kierowaÌ, jak to rozgryŸÌ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-03-25, 23:56
|
0
|
|
|

|
noartist83 napisał/a: | I czym siĂŞ kierowaĂŚ, |
JakoÂściÂą kolego .... szukaj sprĂŞÂżarki np. ABAC , FIAC , FINI itp. czyli renomowanych producentĂłw ..... a nie skoÂśnookich |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-03-26, 00:16
|
0
|
|
|

|
ChÂłopie, jak chcesz piaskowaĂŚ to albo kompresor uÂżywany np Airpol lub Wan, 3-5 tyÂś zÂł, lub nowy Airpol, Wan, Abac, ale to od 5-10 tyÂś. Do piaskowania.
Te parametry, ktĂłre majÂą te kompresory co wrzuciÂłeÂś, to z kosmosu wziĂŞli. Technologia rodem z Nasa, a kasa taka niska. Chyba sam siĂŞ skuszĂŞ. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-03-26, 00:23
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | te kompresory co wrzuciÂłeÂś, to z kosmosu wziĂŞli. Technologia rodem z Nasa, |
Eeeee to tylko z "za wielkiego muru...." |
|
|
|
 |
noartist83
|
Wysłany: 2014-03-26, 06:43
|
0
|
|
|
|
Gdybym mia³ te 10tyœ. tak pewnie bym zrobi³, ale niestety nie mam i dlatego szukam wœród chiùczyków. Drug¹ spraw¹ jest ¿e nie bêdê tego robi³ zbyt czêsto, jak mi siê trafi jedna - dwie prace w tygodniu to wszystko. Czas wykonania takiej pracy to oko³o godziny wiêc to nie jest raczej intensywnoœÌ na markowy sprzêt. S¹ osoby które pracuj¹ na chiùczykach i daje to radê, pytanie co wybraÌ z tej pó³ki cenowej |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-03-26, 11:57
|
0
|
|
|

|
Ale co ty chcesz tym piaskowaĂŚ? Tiry, koparki, naczepy? PrzecieÂż to siĂŞ mija z celem. Jak chcesz pomalowaĂŚ jakiÂś element od czasu do czasu i nie piaskowaĂŚ nic to i 50l ChiĂączyk starczy, ale jak masz piaskowaĂŚ cokolwiek to ja nie wiem... przemyÂśl to sam i wyciÂągnij wnioski.
Rady zostaÂły Ci udzielone.
JeÂśli znasz ososy, ktĂłre pracujÂą na ChiĂączykach to spytaj ich, przecieÂż na pewno podpowiedzÂą co siĂŞ psuje i ktĂłry wybraĂŚ. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-03-26, 12:05
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | JeÂśli znasz ososy, ktĂłre pracujÂą na ChiĂączykach to spytaj ich, przecieÂż na pewno podpowiedzÂą |
I to by byÂło na tyle w tym temacie .....
Skoro znasz takie osoby ktĂłre uÂżywajÂą takiego sprzĂŞtu do piaskowania ....
to do nich skieruj siĂŞ .....
Ja te firmy ktĂłre znam tj."piaskarzy" to w Âżadnym nie ma nic takiego ....
Ale twoje pieniÂądze i twĂłj wybĂłr .... jak to mĂłwiÂą : -"Twoje maÂłpy i TwĂłj cyrk.... "
Mia³em "przyjemnoœÌ" akurat rozbieraÌ tak¹ pompe tak¿e wiem co tam siê kryje .... |
|
|
|