Autor |
Wiadomość |
 |
dawid92btm
|
Wysłany: 2014-04-21, 00:40 Jaki kompresor do amatorskiego lakierowania i piaskowania?
|
0
|
|
|
|
CzeœÌ
To mĂłj pierwszy post na tym forum wiĂŞc witam wszystkich!
GoszczĂŞ tutaj od dawna jako bierny czytelnik, ale dzisiaj postanowiÂłem zapytaĂŚ o kilka konkretĂłw.
Chcia³bym wzi¹Ì siê za mój samochód. Mam na myœli drobne zaprawki. Nie chcê malowaÌ ca³ych elementów, tylko maksymalnie np doln¹ czêœÌ drzwi, do listwy. Raczej jakieœ ramiona wycieraczek, listwy drzwiowe, lusterka, grill itp. Spodziewam siê, ¿e raczej nie bêdzie to wygl¹da³o rewelacyjnie, ale na czymœ siê nauczyÌ trzeba. O ile samo lakierowanie ma³ych powierzchni nie wymaga super-wydajnego kompresora, to piaskowanie tak. Mam do odnowienia kilka kompletów felg stalowych, wiêc pomyœla³em, ¿e kupuj¹c kompresor mo¿na do³o¿yÌ nieco i mieÌ taki który pozwoli mi je wypiaskowaÌ. Z tego co wyczyta³em do piaskowania konieczny jest kompresor o wydajnoœci przynajmniej 400l/min. Konkretne pytania:
1) Czy taka wydajnoœÌ jest wystarczaj¹ca do piaskowania?
2) Jakie modele z dostêpnych na rynku kompresorów maj¹ tak¹ realn¹ wydajnoœÌ?
Zaznaczam, prace majÂą byĂŚ prowadzone garaÂżowo, amatorsko.
Jeœli chodzi o cenê - ma byÌ dobrze jeœli chodzi o wspó³czynnik jakoœÌ / cena, ale jednoczeœnie chcia³bym znaleŸÌ siê w taùszej czêœci, bo maj¹tku na sprzêt nie mam
LiczĂŞ na Was, Âże mnie nie zjedziecie, myÂślĂŞ Âże kaÂżdy zaczynaÂł w podobny sposĂłb i czekam na propozycje. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-04-21, 01:34
|
0
|
|
|

|
Przy malutkiej dyszy tak i przy duÂżej iloÂści czasu.
Kup np airpol n50 na poczÂątek, albo n70 to popiaskujesz na wiĂŞkszej dyszy. |
|
|
|
 |
dawid92btm
|
Wysłany: 2014-04-21, 01:51
|
0
|
|
|
|
Cena za takiego airpola mnie powaliÂła na kolana. Do garaÂżowych robĂłt myslalem ze zamknĂŞ siĂŞ w duzo mniejszej kwocie niz 7000zl. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-04-21, 02:34
|
0
|
|
|

|
Ile jest TwojÂą kwotÂą maksymalnÂą? |
|
|
|
 |
dawid92btm
|
Wysłany: 2014-04-21, 09:50
|
0
|
|
|
|
Powiedzmy, Âże 1000zÂł na sam kompresor. Pistolety, wĂŞÂże itd dokupiĂŞ osobno. Jest w ogĂłle czym siĂŞ interesowaĂŚ w takim przedziale cenowym? |
|
|
|
 |
pitervr6
|
Wysłany: 2014-04-21, 10:20
|
0
|
|
|

|
za te pieniadze nie kupisz nic co by sie nadawalo do piaskowania patrz inne tematy troche juz tego byÂło , jesli chcesz cos niedrogo i z duzÂą wydajnoscia to poszukaj kompresora wan aw ok 2-3tys |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-04-21, 14:48
|
0
|
|
|

|
Dawid92btm nie wyskakuj jak filip z konopii, poniewaÂż jest tu kilka tematĂłw o tanim kompresorze. Piaskowanie i kompresor za 1000zÂł? Przeciez nawet z lakierowaniem bĂŞdzie problem.
Zacznij czytaĂŚ tematy i zbieraj pieniÂądze. Ty potrzebujesz minimum 500l realnej wydajnoÂści i to na popsikanie trochĂŞ po rdzy, a na piaskowanie to minimum 1000l. No i i tak zarobkowo za bardzo nie podziaÂłasz.
Jak nie masz kasy a masz myjkĂŞ wysokociÂśnieniowÂą to kup na prĂłbĂŞ przystawkĂŞ do piaskownaia na mokro. Felgi jakieÂś sobie tym zrobisz. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-04-21, 18:03
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | Dawid92btm nie wyskakuj jak filip z konopii, poniewaÂż jest tu kilka tematĂłw o tanim kompresorze. Piaskowanie i kompresor za 1000zÂł? Przeciez nawet z lakierowaniem bĂŞdzie problem. |
I wszystko na ten temat .... zamykam! |
|
|
|