Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2016-03-09, 08:24
Autor Wiadomość
trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-05-18, 16:13   TreÂści komercyjne na Lakierowanku

ChciaÂłbym poprosiĂŚ Administratora forum o okreÂślenie jasno zasad autopromocji, panujÂących na tym forum.
Jedni z nas ÂżyjÂą ze sprzedaÂży usÂług, inni ze sprzedaÂży produktĂłw. Mamy miejsce gdzie moÂżemy wymieniaĂŚ siĂŞ pomysÂłami i opiniami, wiĂŞc szanujmy to miejsce i dbajmy o nie.
ProszĂŞ nie traktowaĂŚ tego postu jako ataku personalnego, ale bardziej jako sprzeciw wobec coraz dalej idÂącej komercjalizacji tego forum przez jednego z uÂżytkownikĂłw.
Forum nie ma regulaminu, wiĂŞc ogranicza nas dobry smak i kultura osobista.
Od dÂłuÂższego czasu irytujÂą mnie wpisy kolegi Polykar. Jako jedyny uÂżytkownik tego forum, w przewaÂżajÂącej wiĂŞkszoÂści postĂłw, zachĂŞca w mniej lub bardziej oficjalny sposĂłb do zakupĂłw w jego firmie. OczywiÂście rozumiem to, Âże jest to jego ÂźrĂłdÂło dochodu, jednak nikt inny na tym forum nie uprawia akwizycji! KaÂżdy uÂżywa go do komunikacji a nie reklamowania i promowania swojej firmy. Od tego sÂą portale i czasopisma branÂżowe ktĂłre za odpowiednia opÂłatÂą, dokonajÂą wÂłaÂściwej promocji. ÂŁatwo sobie wyobraziĂŚ co by byÂło gdyby tylko 10% uÂżytkownikĂłw zaczĂŞÂło prowadziĂŚ akwizycje tylko w poÂłowie tak intensywnÂą, jak nasz kolega. Nikt by tu niczego nie znalazÂł oprĂłcz cen i pochwaÂł swoich produktĂłw, a przecieÂż nie o to chodzi. IdÂąc do kina, chcĂŞ obejrzeĂŚ film a nie na reklamy. Podobnie tutaj, chce o czymÂś pogadaĂŚ, a nie dowiadywaĂŚ siĂŞ po ile jest klar z Mipy i czy zmywacz z Polykara siĂŞ podoba czy siĂŞ nie podoba. Mamy dziaÂł gdzie zamieszcza siĂŞ ogÂłoszenia i wszyscy to rozumiejÂą i szanujÂą.
Szanujmy siĂŞ Panowie.......

keon
Wysłany: 2014-05-18, 17:39   

Mi osobiscie to nie przeszkadza,a nawet bardzo interesuja mnie opinie uzytkownikow tego forum na temat wszelkich produktow znajdujacych sie na rynku.Z wiazanych z nasza branza .
Bo na tym polega nasz zawod dobre wykonanie, dobry sprzet i dobry material.

Dementor
Wysłany: 2014-05-18, 17:59   

Jestem ZA!
MoÂże ktĂłryÂś z moderatorĂłw wydzieli ten wÂątek bo czujĂŞ Âże zaraz bĂŞdzie ostra dyskusja ;)

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-05-18, 19:01   

Mi to juÂż nie przeszkadza.....
Co wiĂŞcej poly widaĂŚ siĂŞ rozwija, za czym idzie szersza oferta, wiĂŞc nie dziwiĂŞ siĂŞ Âże cicho nie siedzi.

KaÂżdy orze jak moÂże.
A tu wraz z nowym produktem pojawiÂło siĂŞ naraz kilka nowych nickĂłw co ponoĂŚ zarejstrowali siĂŞ tylko po to aby poinformowaĂŚ Âże od dÂłuÂższego czasu robiÂą na produkcie ktĂłry jest nowoÂściÂą wchodzÂącÂą na rynek.

WiĂŞc aby nie byÂło gaszenia ogniska benzynÂą trzeÂźwy inaczej, wiadomo o czym piszĂŞ,,,, to zostawmy to tak jak jest... kaÂżdy tu znajdzie info jakie go interesuje i porĂłwna ceny i oferty.

KK 
Wysłany: 2014-05-18, 20:34   

Lacku ma racjĂŞ. Mi bardziej przeszkadza udawanie, Âże czegoÂś siĂŞ nie reklamuje, a robi siĂŞ to.
Polykar raczej sam siĂŞ nie wtrÂąca w temat, wywoÂłany do tablicy podpowiada. MoÂże po prostu komuÂś jest szkoda, Âże ma lepszÂą ofertĂŞ lub lepszy kontakt z forumowiczami. Nie wiem. MoÂże siĂŞ mylĂŞ, ale z kaÂżdej oferty z chĂŞciÂą skorzystam jeÂśli o niej siĂŞ dowiem i bĂŞdzie atrakcyjna.

Siekiera
Wysłany: 2014-05-18, 21:29   

Moje zdanie znacie, powiedziaÂłem je wczoraj ^^

KK napisał/a:
Mi bardziej przeszkadza udawanie, Âże czegoÂś siĂŞ nie reklamuje, a robi siĂŞ to.

Na 90% for internetowych, reklamowanie siĂŞ jest zabronione chyba Âże ktoÂś prowadzi oficjalny pÂłatny wÂątek firmowy czy coÂś podobnego. Zobacz jak siĂŞ pozmieniaÂło na lakierniku jak forum zostaÂło sprzedane portalowi motofocus.pl. PoznikaÂły maÂłe banery a w ich miejsce pojawiÂły siĂŞ duÂże reklamy firm ktĂłre staĂŚ na opÂłacanie takich reklam. SprĂłbuj np. na elektrodzie wrzuciĂŚ takie reklamy z promocjami jak zapodaje Polykar w wÂątku, to zostaniesz zaraz zbanowany ;) JakoÂś inni mogÂą siĂŞ od tego powstrzymaĂŚ a on nie? Wczoraj napisaÂł Âże admin przywrĂłciÂł jego stary wÂątek a @KK, widzĂŞ Âże konto masz od 2012 to powinieneÂś pamiĂŞtaĂŚ jak wtedy to wyglÂądaÂło, jak nie to go wÂłaÂśnie odnalazÂłem, przeczytaj sobie co na koĂącu napisaÂł admin.
http://lakierowanko.info/...=5931&start=500

barkley3434
Wysłany: 2014-05-18, 21:42   

TRZE¬WY INACZEJ POPIERAM W 100% TWOJ¡ AKCJÊ ZWALCZANIA PSEUDO REKLAMY GDY¯ W TYM PRZYPADKU ÓW FORUM STANIE SIÊ BEZU¯YTECZNYM ¦MIETNIKIEM !!!!!!!

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-05-18, 21:50   

keon napisał/a:
Mi osobiscie to nie przeszkadza,a nawet bardzo interesuja mnie opinie uzytkownikow tego forum na temat wszelkich produktow znajdujacych sie na rynku.Z wiazanych z nasza branza .
Bo na tym polega nasz zawod dobre wykonanie, dobry sprzet i dobry material.

Lackdoctor napisał/a:
Mi to juÂż nie przeszkadza.....
Co wiĂŞcej poly widaĂŚ siĂŞ rozwija, za czym idzie szersza oferta, wiĂŞc nie dziwiĂŞ siĂŞ Âże cicho nie siedzi.

KaÂżdy orze jak moÂże.
A tu wraz z nowym produktem pojawiÂło siĂŞ naraz kilka nowych nickĂłw co ponoĂŚ zarejstrowali siĂŞ tylko po to aby poinformowaĂŚ Âże od dÂłuÂższego czasu robiÂą na produkcie ktĂłry jest nowoÂściÂą wchodzÂącÂą na rynek.

WiĂŞc aby nie byÂło gaszenia ogniska benzynÂą trzeÂźwy inaczej, wiadomo o czym piszĂŞ,,,, to zostawmy to tak jak jest... kaÂżdy tu znajdzie info jakie go interesuje i porĂłwna ceny i oferty.

Cytat:
Lacku ma racjĂŞ. Mi bardziej przeszkadza udawanie, Âże czegoÂś siĂŞ nie reklamuje, a robi siĂŞ to.
Polykar raczej sam siĂŞ nie wtrÂąca w temat, wywoÂłany do tablicy podpowiada. MoÂże po prostu komuÂś jest szkoda, Âże ma lepszÂą ofertĂŞ lub lepszy kontakt z forumowiczami. Nie wiem. MoÂże siĂŞ mylĂŞ, ale z kaÂżdej oferty z chĂŞciÂą skorzystam jeÂśli o niej siĂŞ dowiem i bĂŞdzie atrakcyjna.

OczywiÂście Panowie, Wasz brak zrozumienia tego co napisaÂłem, traktujĂŞ jako efekt braku sympatii do mojej osoby lub ewentualnie, ogromnÂą sympatiĂŞ do kolegi Polykara. Ostatnia rzeczÂą o ktĂłrej bym pomyÂślaÂł, to taka, Âże zaliczacie siĂŞ do grona 20% polakĂłw ktĂłrzy nie rozumiejÂą tego co czytajÂą.
Post zaczyna siĂŞ zdaniem "ChciaÂłbym poprosiĂŚ Administratora forum o okreÂślenie jasno zasad autopromocji, panujÂących na tym forum. " i ono jest kluczem do zrozumienia mojej myÂśli przewodniej.

glover
Wysłany: 2014-05-18, 22:08   

Ja teÂż ÂżyjĂŞ ze sprzedaÂży, na forum jestem od wielu lat i przyznam Âże teÂż mi siĂŞ to nie podoba. DopĂłki Polykar reklamowaÂł produkty o tej samej nazwie, ktĂłrych jest importerem to moÂżna to byÂło traktowaĂŚ jako wÂątek informacyjny ale od jakiegoÂś czasu SPRZEDAJE przez forum produkty ktĂłre sÂą w polsce w powszechnej dystrybucji i my takÂże je sprzedajemy np. taÂśmy SMART, chemia U-POL a to juz nie jest w porzÂądku.

KK 
Wysłany: 2014-05-18, 22:08   

SÂłuchajcie ja do nikogo nic nie mam. Po prostu Polykar nic nigdy mi nie zrobiÂł. Niech zareaguje na to moderator, admin, przecieÂż na forum sÂą osoby odpowiedzialne za oczyszczanie i dbanie o nie. MoÂże nie potrzebnie zareagowaÂłem.

Jedno z for ÂżyÂło na Sacie i jakoÂś tam wszyscy oczy przymykali, takÂże reklama byÂła na jednym i drugim forum, tego siĂŞ nie zmieni, a kaÂżde z for siĂŞ w koĂącu w jakimÂś stopniu sprzeda, nie dlatego, Âże nie bĂŞdzie na nim odpowiednich ludzi czy wartoÂści, a dlatego, Âże wszystkim rzÂądzi pieniÂądz.
Co kogokolwiek obchodzi dobro jednostki... nikogo. My i tak nie mamy jakiegokolwiek wpÂływu na to.

DrCruel
Wysłany: 2014-05-18, 22:18   

PĂłki co przerzuciÂłem dyskusjĂŞ do nowego tematu i chĂŞtnie poznam wiĂŞcej opinii. PrawdĂŞ mĂłwiÂąc juÂż dawno zastanawiaÂłem siĂŞ nad uregulowaniem tego a teraz to tylko przyÂśpieszy.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-05-18, 22:34   

KK napisał/a:
Jedno z for ÂżyÂło na Sacie i jakoÂś tam wszyscy oczy przymykali,

To , Âże mĂłj kolega pije codziennie, to wcale nie znaczy, Âże ja teÂż muszĂŞ. Przymykali oczy i mieli to co mieli.
KK napisał/a:
kaÂżde z for siĂŞ w koĂącu w jakimÂś stopniu sprzeda, nie dlatego, Âże nie bĂŞdzie na nim odpowiednich ludzi czy wartoÂści, a dlatego, Âże wszystkim rzÂądzi pieniÂądz.
Co kogokolwiek obchodzi dobro jednostki... nikogo. My i tak nie mamy jakiegokolwiek wpÂływu na to.

Mamy na to wp³yw i to du¿y i w³aœnie to robimy. Dopóki mo¿emy decydowaÌ wspólnie kto zostaje moderatorem i jakie zasady nale¿y wprowadziÌ, korzystajmy z tej mo¿liwoœci, bo za rok, dwa, dziesiêÌ, mo¿liwe, ¿e bêdziemy mieli narzucony algorytm postêpowania przez regulamin forum. Dziœ mamy okazjê zdecydowaÌ czy chcemy ogl¹daÌ pomaraùczowe reklamy, czy gadaÌ o rzeczach istotnych. Mamy na forum dwie grupy u¿ytkowników. Dla jednych dzia³alnoœÌ akwizycyjna Polykara to sposób na tanie zakupy, a dla innych powód do irytacji. I nie jest to irytacja spowodowana s³absz¹ relacj¹ z klientem, a tym, ¿e przyzwoitoœÌ nie pozwala niektórym prowadziÌ akcji propagandowo-marketingowo-akwizycyjnych.

glover
Wysłany: 2014-05-18, 22:53   

Zgadzam siĂŞ z trzeÂźwym inaczej, moÂże dla chcÂących siĂŞ reklamowaĂŚ wprowadziĂŚ jakieÂś specjalne miejsce, tyle Âże w sumie jest dziaÂł ogÂłoszeĂą i jak widaĂŚ to nie wystarcza :/

KK 
Wysłany: 2014-05-18, 23:12   

Cytat:
Mamy na to wpÂływ i to duÂży i wÂłaÂśnie to robimy.

To, ¿e mamy wp³yw to tylko i wy³¹cznie dobra wola w³aœciciela forum. I mo¿e zostaÌ to zmienione jednego dnia.
Na sÂąsiednim forum na okreÂślone tematy siĂŞ nie rozmawia, albo rozmawiasz i jesteÂś uciszony, albo siedzisz cicho i czerpiesz wiedzĂŞ.

Dlatego jestem na tym forum, a tam zaglÂądam sporadycznie.

Siekiera
Wysłany: 2014-05-18, 23:20   

W przypadku Polykara, sprzeda¿ by³a g³ównym powodem dla którego poœwiêca³ czas na forum. Takie jest moje zdanie i mówi³em to kiedyœ i teraz, mo¿na przeczytaÌ. W sumie to nie chodzi o to aby go za to zbanowaÌ tylko aby wprowadziÌ takie zasady które pozwol¹ ka¿d¹ jawn¹ próbê sprzeda¿y nagradzaÌ ostrze¿eniem a w¹tek zamykaÌ. Wiem ¿e pojawi¹ siê dylematy jak odró¿niÌ promocjê jawn¹ od niejawnej ale tego chyba na ¿adnym forum nie uda³o siê jednoznacznie okreœliÌ. Najczêœciej decyduj¹ moderatorzy i to te¿ nie jest idealne rozwi¹zanie ale chyba lepszego nie ma :/

Siekiera
Wysłany: 2014-05-18, 23:24   

KK napisał/a:
To, ¿e mamy wp³yw to tylko i wy³¹cznie dobra wola w³aœciciela forum. I mo¿e zostaÌ to zmienione jednego dnia.
Na sÂąsiednim forum na okreÂślone tematy siĂŞ nie rozmawia, albo rozmawiasz i jesteÂś uciszony, albo siedzisz cicho i czerpiesz wiedzĂŞ.

Tak, bo tamto forum powsta³o w czasach kiedy tutaj by³y wieczne k³ótnie i grupa u¿ytkowników za³o¿y³a forum konkurencyjne z w³¹snymi zasadami ;)

ABCD
Wysłany: 2014-05-19, 02:37   

KK napisał/a:

Dlatego jestem na tym forum, a tam zaglÂądam sporadycznie.

Tzn. jakie tematy?

Odn. tego tematu, nie Âłatwo okreÂśliĂŚ co jest poradÂą, a co "komercjÂą".

PrzykÂładowo wystawianie negatywnej oceny produktowi "A" takÂże moÂże byĂŚ komercyjnÂą zagrywkÂą. PrzecieÂż nie wiemy kto kryje siĂŞ pod nickiem.

Nie rozumiem dla czego uczciwe wspominanie o swojej ofercie uznano za "zÂłe", gdy zachwalanie sprzedawanych przez siebie produktĂłw jest w porzÂądku. I tutaj wspomniaÂłem o dwĂłch, trzech osobach ktĂłre teraz stojÂą przeciwko sobie.

Tak naprawdê 50% postów na forum ma charakter komercyjny. ZwróÌcie uwagê na to ile osób pyta siê o to co kupiÌ, który produkt jest lepszy, jakie produkty s¹ mu niezbêdne, których produktów unikaÌ a które warto kupiÌ itd itp

Pisanie o tym Âże "jestem nie zadowolony z zakupu/uÂżytkowania/trwaÂłoÂści/itp produktu" moÂże byĂŚ zagrywkÂą marketingowÂą sprytnego handlowca chcÂącego zniechĂŞciĂŚ do zakupu produktĂłw sprzedawanych przez konkurencyjnÂą firmĂŞ.

Do tej pory to nikomu nie przeszkadzaÂło, jednak gdy ktoÂś uczciwie i nie nachalnie pisze o oferowanych przez siebie produktach to inni chcÂą (mu) tego zabroniĂŚ.
Dla czego :?: ByĂŚ moÂże dla tego Âże nie mogÂą przebiĂŚ jego oferty.

P.S. Bardzo lubiĂŞ posty kolegĂłw rÂąbiÂących, pijÂących i z bazin. Dla tego nie chcĂŞ byÂście mieli do mnie pretensje o to co napisaÂłem. Na swĂłj sposĂłb bardzo lubiĂŞ wasze nicki (nie piszĂŞ Âże was, bo was nie znam)

Dla poprawy nastroju -

https://www.youtube.com/watch?v=v9MTGNaEXGM

GMC
Wysłany: 2014-05-19, 08:49   

Kurcze, wystarczy wyjechaĂŚ na Âłykend i czÂłowieka zaraz omijajÂą waÂżne wydarzenia :D

ABCD napisał/a:
Odn. tego tematu, nie Âłatwo okreÂśliĂŚ co jest poradÂą, a co "komercjÂą".

PrzykÂładowo wystawianie negatywnej oceny produktowi "A" takÂże moÂże byĂŚ komercyjnÂą zagrywkÂą. PrzecieÂż nie wiemy kto kryje siĂŞ pod nickiem.

DokÂładnie tak jest. Tego nikt nie sprawdzi jak zresztÂą dawania pozytywnych opinii. Jakby to byÂło allegro to moÂżna byÂłoby patrzeĂŚ na pozytywne komentarze takiego krytykanta/zachwalacza ;)
MoÂże warto wprowadziĂŚ jakiÂś bardziej rozbudowany system reputacji niÂż tylko "pomĂłgÂł" - to pytanie do administracji.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-05-19, 08:52   

ABCD napisał/a:
nie Âłatwo okreÂśliĂŚ co jest poradÂą, a co "komercjÂą".

W mojej ocenie bardzo Âłatwo. Na forum mamy problem z jednym tylko uÂżytkownikiem. Nikt inny nie uprawia tutaj regularnej Mango-dyskusji. JeÂżeli siĂŞ mylĂŞ, wskaÂż proszĂŞ innego forumowicza.
Przewa¿aj¹ca czêœÌ rozmów, prowadzonych przez Polykara jest skonstruowana wed³ug podobnego schematu:
1.ktoÂś ma problem
2.w³¹cza siê Polykar
3.porĂłwnuje swĂłj produkt do tego z tematu, podaje jego cenĂŞ i zachĂŞca do kontaktu na PW
Ostatnie 20 postów Polykara które dziœ przeczyta³em, obrazuj¹ doœÌ wymownie, schemat dzia³ania. I o to nam chodzi. Nie zamykaÌ komukolwiek ust, a sprowadziÌ go do poziomu innych u¿ytkowników.
ABCD napisał/a:
Nikt nie jest gÂłupi. JeÂżeli ktoÂś zakÂłada konto iw pierwszym wÂątku jedzie po jakimÂś produkcie lub go chwali, po czym znika z forum, to kaÂżdy ma swĂłj rozum i wie ile takie opinie sÂą warte i w jakim celu zostaÂły zamieszczone. Tego zjawiska nie da siĂŞ wyeliminowaĂŚ, bo nie kaÂżdy jest dorosÂły na tyle, Âżeby broniĂŚ swoich przekonaĂą z oryginalnego konta.
ABCD napisał/a:
Nie rozumiem dla czego uczciwe wspominanie o swojej ofercie uznano za "zÂłe", gdy zachwalanie sprzedawanych przez siebie produktĂłw jest w porzÂądku. I tutaj wspomniaÂłem o dwĂłch, trzech osobach ktĂłre teraz stojÂą przeciwko sobie.

OdpowiedÂź jest prosta. Bo to forum dyskusyjne a nie tablica ogÂłoszeĂą. Skoro Âżaden z kilkudziesiĂŞciu staÂłych wieloletnich uÂżytkownikĂłw tego nie robi, to znaczy , Âże nie wypada tak robiĂŚ. A uczciwie o ofercie chcieliÂśmy wspomnieĂŚ rok temu, chcÂąc zrobiĂŚ porĂłwnanie do taĂąszych polskich odpowiednikĂłw. W rezultacie temat zostaÂł skasowany, po straszeniu administratora sÂądami. Takie to uczciwe porĂłwnanie:)
ABCD napisał/a:
Tak naprawdê 50% postów na forum ma charakter komercyjny. ZwróÌcie uwagê na to ile osób pyta siê o to co kupiÌ, który produkt jest lepszy, jakie produkty s¹ mu niezbêdne, których produktów unikaÌ a które warto kupiÌ itd itp

Bo taka rolĂŞ peÂłni to forum. Natomiast ani ja ani nikt inny nie zachĂŞca do kupowania tego konkretnego produktu za swoim poÂśrednictwem. Rozmawiamy o Novolu, ostatnio o Generale. Ani ja, ani nikt inny nie podaje ceny produktu i nie zaprasza w tym samym zdaniu, do kontaktu na PW w celu sfinalizowania transakcji. Mam w ofercie 1200 pozycji. Praktycznie kaÂżdÂą o ktĂłrej siĂŞ tu dyskutuje. SÂądzĂŞ, Âże kilku chÂłopakĂłw teÂż ma podobnÂą ofertĂŞ. Natomiast Âżaden z nas nie szuka tutaj rynku zbytu!
ABCD napisał/a:
Pisanie o tym Âże "jestem nie zadowolony z zakupu/uÂżytkowania/trwaÂłoÂści/itp produktu" moÂże byĂŚ zagrywkÂą marketingowÂą sprytnego handlowca chcÂącego zniechĂŞciĂŚ do zakupu produktĂłw sprzedawanych przez konkurencyjnÂą firmĂŞ.

Nie o takim zachowaniu tutaj piszemy.
ABCD napisał/a:
Do tej pory to nikomu nie przeszkadzaÂło, jednak gdy ktoÂś uczciwie i nie nachalnie pisze o oferowanych przez siebie produktach to inni chcÂą (mu) tego zabroniĂŚ.
Dla czego :?: ByĂŚ moÂże dla tego Âże nie mogÂą przebiĂŚ jego oferty.

RozbawiÂłeÂś mnie trochĂŞ... PozwolĂŞ sobie przypomnieĂŚ, Âże login ABCD istnieje od 3 tygodni. Skoro z niego piszesz, a nie ze swojego starego konta, to nie daj siĂŞ przyÂłapaĂŚ.
To jest forum dyskusyjne a nie licytacja. I to jest powĂłd tego, Âże nie przebijamy ofert Polykara. Nie chcemy tego robiĂŚ, a nie, nie moÂżemy tego robiĂŚ.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-05-19, 18:32   

Drodzy forumowicze, je¿eli moje zachowanie wyda³o Wam siê naganne i niew³aœciwe - serdecznie za nie przepraszam. Nie by³o moj¹ intencj¹ wzniecanie na forum sporów i przepychanek. Nie chcia³bym te¿ abyœcie mieli wra¿enie, ¿e umyœlnie takie zachowania prowokujê. Po prostu korzystam z przestrzeni jak¹ daje forum i wykorzystujê j¹ w celu promocji niektórych produktów jakie mam w ofercie. Tak jak czyni¹ to inni forumowicze zamieszczaj¹c zdjêcia ze swoich prac i opisuj¹c materia³y u¿yte do napraw lub te¿ gani¹c produkty ze wzglêdu na ( w ich ocenie ) nisk¹ jakoœÌ. Nie piszê o mojej dzia³alnoœci w tematach z ni¹ nie zwi¹zanych, odpowiadam u¿ytkownikom, którzy zadaj¹ pytania, polecam produkty tak samo jak inni u¿ytkownicy. W ferworze dyskusji czasem zdarzy mi siê podaÌ ceny ale to samo robi¹ inni ... nieprawda¿ ? Ktoœ ostatnio chwali lakier bezbarwny jako "zajebisty" , ktoœ podaje, ¿e bêdzie go sprzedawa³ w cenie NOVOL 505, ktoœ pisze, ¿e wsad na mieszalnik kosztuje tyle i tyle ... Ca³a masa u¿ytkowników pisze o produktach i cenach. Rozumiem, ¿e to wam nie przeszkadza ? Ale jeœli ja napiszê post to jest "nachalna reklama" ? To jest "Mango dyskusja" ? Czyli na forum s¹ równi i równiejsi ? Ma racjê, trzeŸwy inaczej, ¿e forum to nie rynek zbytu ani tablica og³oszeù. Ale dziêki forum szerokie grono u¿ytkowników ma okazjê poznaÌ nowe produkty, technologie, systemy ... To jest najprostsza droga dotarcia do grupy docelowej jak¹ s¹ odbiorcy oferowanych przeze mnie materia³ów. Z tej mo¿liwoœci przecie¿ równie¿ Ty korzystasz ...
Taki mam pogl¹d na t¹ sprawê. Nie wiem czy s³uszny czy nie ale taki mam. Obiecujê na koniec, nachalna ( w mojej ocenie ) reklama juz nie nastanie. Je¿eli ktoœ bêdzie chcia³ poznaÌ produkty i ceny w jakich je oferujê bêdzie móg³ wejœÌ na stronê sklepu, której adres ma w stopce. Bêdzie móg³ wejœÌ na stronê www i zapoznaÌ siê z zawartymi na niej informacjami. Ale na wszystkie œwiêtoœci, nie zabraniajcie mi pisaÌ postów tylko dlatego, ¿e chcia³bym Wam coœ zaprezentowaÌ lub zaoferowaÌ ... Ten post to nie próba wybielenia swojej osoby a uderzenia w inne - to próba przedstawienia w³asnego pogl¹du, z którym zapewne wiele osób nie bêdzie siê zgadzaÌ ... ale mam te¿ nadziejê, ¿e kilka siê zgodzi ...
Jeszcze raz uraÂżonych przepraszam a Tych co sÂą po mojej stronie pozdrawiam.
Informujê te¿, ¿e stosown¹ wiadomoœÌ skierowa³em do Administracji forum.
Pozdrawiam wszystkich i zapewniam raz jeszcze, Âże bĂŞdĂŞ siĂŞ z najwyÂższÂą starannoÂściÂą powstrzymywaÂł od nieprzemyÂślanych do koĂąca dziaÂłaĂą ....

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-05-19, 19:14   

I jeszcze jedno :) dziĂŞki uprzejmoÂści administracji i moderatora forum mam publiczno-prywatny wÂątek w dziale OgÂłoszenia pod nazwÂą : Przyklejony: POLYKAR.PL promocje na materiaÂły lakiernicze. JeÂśli znĂłw mnie coÂś nie napadnie i zacznĂŞ myÂśleĂŚ racjonalnie i zdroworozsÂądkowo - to tam bĂŞdĂŞ publikowaÂł to co bĂŞdĂŞ chciaÂł Âświatu ogÂłosiĂŚ ;)

I jeszcze ... Absolutnie teÂż nie zgadzam siĂŞ z opiniÂą " ... ale od jakiegoÂś czasu SPRZEDAJE przez forum produkty ktĂłre sÂą w polsce w powszechnej dystrybucji i my takÂże je sprzedajemy np. taÂśmy SMART, chemia U-POL ... " . PublikujĂŞ to w dziale ogÂłoszeĂą - a to nie jest przecieÂż zabronione. PrzecieÂż internet to jedna wielka porĂłwywarka cen ... IleÂż postĂłw na forum odnosi siĂŞ do alledrogo czy innych portali. JakieÂż to akurat ja popeÂłniam faux pas publikujÂąc cenĂŞ produktu na forum ?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-05-19, 19:57   

W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak wierzyĂŚ, Âże problem sam siĂŞ rozwiÂązaÂł.
Mimo tego, uwaÂżam, Âże powinno zostaĂŚ odgĂłrnie zakazane nagabywanie klientĂłw
Mango-dyskusjami, bo jakoœ nie chce mi siê wracaÌ do tematu za pó³ roku.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-05-19, 21:30   

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak wierzyĂŚ, Âże problem sam siĂŞ rozwiÂązaÂł.
Mimo tego, uwaÂżam, Âże powinno zostaĂŚ odgĂłrnie zakazane nagabywanie klientĂłw
Mango-dyskusjami, bo jakoœ nie chce mi siê wracaÌ do tematu za pó³ roku.

Mam tylko nadziejĂŞ, Âże 4870 zarejestrowanych uÂżytkownikĂłw podzieli opinie czterech (piĂŞciu) forumowiczĂłw czyli trzeÂźwy inaczej, Siekiera, barkley3434, glover, co do uÂżytkownika Dementor, to nie jestem pewien za czym jest ... :help: Na prawie 5000 to jakoÂś niewiele .... ale uwaÂżam Âże z mniejszoÂściÂą rĂłwnieÂż trzeba siĂŞ liczyĂŚ - wiĂŞc deklaracje moje pozostajÂą bez zmian :)

Na marginesie ...Nikogo nie nagabujĂŞ , mango dyskusji nie uprawiam - chcĂŞ mieĂŚ takie sama prawa jak inni uÂżytkownicy forum ...

Tak jak pisa³em - administracja otrzyma³a wiadomoœÌ wierzê ¿e podejdzie do niej powa¿nie i zastosuje do sugestii w niej zawartej - o co bardzo prosi³em .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-05-19, 22:02   

Po namyœle i przeanalizowaniu treœci jakie zmieœci³em proszê o usuniêcie w¹tku odnosz¹cego siê do systemu TURBO. Nieprzemyœlana przeze mnie promocja przynios³a na forum tylko k³ótnie i przepychanki. Dlatego proszê Administracjê forum o skasowanie tematu.

Siekiera
Wysłany: 2014-05-21, 10:02   

Sprawa kolegi Polykara przycich³a a administracja nie wypowiedzia³a siê co bêdzie na przysz³oœÌ. Bêdzie jakiœ regulamin w tej kwestii czy nie?

DrCruel
Wysłany: 2014-05-22, 07:33   

Tak bêdzie. Muszê nad tym popracowaÌ. Mamy te¿ kilka pomys³ów co zrobiÌ z komercj¹ ale o tym póŸniej.

DrCruel
Wysłany: 2016-03-08, 19:21   

OdÂświeÂżam temat. MyÂślaÂłem Âże ta dyskusja byÂła z rok temu a to juÂż prawie dwa lata. Ale leci...

No có¿, przyszed³ czas na uporz¹dkowanie treœci komercyjnych na forum, tak aby nie by³o w przysz³oœci niejasnoœci. Tak jak ka¿dy z nas na co dzieù jest atakowany reklamami i promocjami tak i nasze forum przesi¹ka komercj¹. Czasami delikatnie i z wyczuciem a czasami tak (......) ¿e musz¹ zadzia³aÌ moderatorzy. Przez te wszystkie lata a trzeba zaznaczyÌ ¿e w styczniu minê³o 10 lat jak istnieje forum co ca³kowicie mi uciek³o, nie ulegliœmy presji wstawiania gdzie siê da banerów i wyskakuj¹cych okienek i tak pozostanie. To chyba du¿y sukces bo ka¿dy wie jak potrafi¹ byÌ wkurzaj¹ce. Ostatnio s³ysza³em o takim pojêciu w stosunku do reklam w miastach jako chorobie o nazwie "szyldoza". Internetowa odmiana tej choroby to pewnie bêdzie "baneroza"? :roll:

Do rzeczy. Pomys³ jest taki, ¿e ka¿da firma, która bêdzie chcia³a umieszczaÌ na forum jakieœ treœci reklamowe bêdzie to mog³a zrobiÌ w swoim kanale komunikacyjnym (temacie / w¹tku). Mo¿na powiedzieÌ, ¿e to ¿aden nowy pomys³ bo ju¿ przecie¿ istniej¹ takie tematy ale niestety porozrzucane s¹ po ró¿nych dzia³ach a na dodatek trochê ró¿nie by³y wczeœniej traktowane w zale¿noœci kiedy powstawa³y. Dlatego czas ustaliÌ regu³y i miejsce.
Miejsce bĂŞdzie wydzielone - nowy dziaÂł i tylko tam bĂŞdzie moÂżna prowadziĂŚ takie wÂątki. ZaÂłoÂżenie wÂątku bĂŞdzie wymagaÂło zgody moderatora - chodzi o porzÂądek.
TreÂści tam umieszczane sÂą dowolne o ile mieszczÂą siĂŞ w ogĂłlnie przyjĂŞtych zasadach dobrego zachowania i smaku. Jak firmy bĂŞdÂą zachĂŞcaÂły do czytania wÂątkĂłw to juÂż sprawa indywidualna i tu dochodzimy do kwestii biznesowej ;)
Ile to bĂŞdzie kosztowaÂło firmĂŞ? Koszt udziaÂłu w tym projekcie nazwaÂłbym kosztem spoÂłecznym ;) Nie jest okreÂślony kwotÂą pieniĂŞÂżnÂą. Niech to bĂŞdzie tzw. dobra praktyka w budowaniu swojej spoÂłecznoÂści a najlepszym do tego przykÂładem bĂŞdzie Facebook.
Tam zasada jest taka Âże jeÂżeli chcesz aby o tobie mĂłwiono to musisz siĂŞ postaraĂŚ. Jedni starajÂą siĂŞ bardziej inni mniej. To sprawa indywidualna ale Âżeby nie byÂło za prosto to chcemy trochĂŞ zmusiĂŚ do aktywnoÂści. I tu dochodzimy do ceny kosztu spoÂłecznego :)

SpoÂłeczeĂąstwo bĂŞdzie oczekiwaÂło Âże kaÂżda z firm uczestniczÂąca w tym projekcie, raz w miesiÂącu zorganizuje jakiÂś konkurs, zabawĂŞ z nagrodami, rozda jakieÂś bony towarowe, wyÂśle na szkolenie czy na narty :spoko:
JeÂżeli oczywiÂście jakaÂś firma bĂŞdzie chciaÂła co tydzieĂą rozdawaĂŚ gifty to spoÂłeczeĂąstwo na pewno to doceni ;)
A co siĂŞ stanie jak firma opuÂści siĂŞ w komunikacji ze spoÂłeczeĂąstwem? Zapewne sporo straci a taki wÂątek zostanie gdzieÂś przeniesiony, gdzie bĂŞdzie dalej sobie mĂłgÂł ÂżyĂŚ ale pewnie duÂżo gorzej.

ZakÂładane wÂątki nie muszÂą byĂŚ nowe. JeÂżeli jakaÂś firma ma juÂż takowy i chce go dalej wykorzystywaĂŚ to moderator przeniesie co trzeba i ewentualnie zmienimy tytuÂł jak bĂŞdzie zachodziÂła taka potrzeba.

Mam nadziejê ¿e bêdziecie mieli jakieœ pytania. Na to liczê bo jak to w ¿yciu mog³em coœ pomin¹Ì. Pytajcie.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Strefa Firmowa

Odpowiedz do tematu