Szukaj FAQ Album

Zamknięty przez: Robertlodz09 2014-07-16, 12:11
Autor Wiadomość
sony556
Wysłany: 2014-07-15, 21:32   PoczÂątki lakierowania napraw blacharskich - sprzĂŞt
0
UP DOWN

CzeœÌ

Mam kompresor ASPA 3JW60 kompresor jest po pe³nej regeneracji wydajnoœÌ ma oko³o 240L/min czyli tak sobie ale mam parê pytaù bo nie wiem co dok³adnie robiÌ i kupiÌ. Kas¹ równie¿ nie szaleje a to bêdzie taki naprawdê pocz¹tek pocz¹tek co nieco wiem ale to ci¹gle za ma³o a ¿adynch konkretów nie ma niestety.

1.Czy kompresor wystarczy do malowania elementĂłw ewentualnie caÂłego samochodu
2.WybĂłr pistoletu myÂślaÂłem nad pierwszym pistoletem SICO jednym do lakierĂłw akrylowych baz i bezbarwnych drugi byÂłby do podkÂładu.
3.Szlifkierka oscylacyjna to elektrycznÂą czy pneumatycznÂą wziaĂŚ choĂŚ wiem Âże wydajnoÂśc mojego kompresora moÂże nie poddoÂłaĂŚ temu.
4.JeÂżeli miaÂłbym kupywaĂŚ nowy agregat do kompresora to jaki ? MyÂślaÂłem nad polskim maÂłym wanem dwucylindrowym no ale koszt 1tyÂś. Co przekracza mĂłj budÂżet.

ProsiÂłbym o informacje moÂże ktoÂś na jakimÂś chiĂąskim agregaciĂŞ daje rade.

Miki
Wysłany: 2014-07-15, 21:51   
0
UP DOWN

Nie chcĂŞ byĂŚ tym zÂłym ale Ci napiszĂŞ . Dej se qurwa spokĂłj.

sony556
Wysłany: 2014-07-15, 22:28   
0
UP DOWN

No jak kaÂżdy by tak myÂślaÂł jak ty to niestety nie byÂło by w Polsce mechanikĂłw lakiernikĂłw blacharzy. To miaÂło by byĂŚ AMATORSKIE lakierowanie dla siebie. Nie wszyscy pracujÂą na sprzĂŞcie za 20tyÂś zÂł przykro mi z tego powodu.

KK 
Wysłany: 2014-07-15, 22:29   
0
UP DOWN

ZniszczyÂłeÂś psychikĂŞ mÂłodzieĂąca.

Cytat:
Nie wszyscy pracujÂą na sprzĂŞcie za 20tyÂś zÂł przykro mi z tego powodu.

Co to jest 20 w tym fachu.

sony556
Wysłany: 2014-07-15, 22:38   
0
UP DOWN

PorĂłwnywaĂŚ MEGA PROFESIONALNIE KABINA ITP a GARAÂŻ BETONOWY dobry kompresor pare pistoletĂłw zestaw przygotowania powietrza.

Nie zniszczy³ mi psychiki ale jest jedno ZAPOMNIA£ WÓ£ JAK CIELÊCIEM BY£! :)

Dlatego zamiast doradziĂŚ itp to jak zwykle jest jedno wielkie bagno :P

Miki
Wysłany: 2014-07-15, 23:09   
0
UP DOWN

Zobacz jak zatytuÂłowaÂłeÂś ten temat i przestaĂą cenzuraĂŚ jeÂśli 1k przekracza twĂłj budÂżet. Co chcesz wiedzieĂŚ co kupiĂŚ za 100 zÂłoty? czy masz inne rozterki. Poczytaj sobie forum bo takich pytaĂą jest chyba z 5 na miesiÂąc, znajdziesz wszystko co CiĂŞ interesuje.

sony556
Wysłany: 2014-07-15, 23:14   
0
UP DOWN

BudÂżet mam maxymalnie 2 tyÂś.

Miki Po chuj odpisujesz nie wnoszÂąc nic do tematu gorszy dzieĂą masz ?

Miki
Wysłany: 2014-07-15, 23:15   
0
UP DOWN

sony556 napisał/a:
No jak kaÂżdy by tak myÂślaÂł jak ty to niestety nie byÂło by w Polsce mechanikĂłw lakiernikĂłw blacharzy.

I wreszcie by³y by normalne stawki za us³ugi, a nie przyjdzie paŸ na forum zapyta o wszystko niby wszystko na w³asny u¿ytek a póŸniej jednemu za 100z³ drugiemu i tak dalej.

Miki
Wysłany: 2014-07-15, 23:16   
0
UP DOWN

sony556 napisał/a:
BudÂżet mam maxymalnie 2 tyÂś.

Miki Po chuj odpisujesz nie wnoszÂąc nic do tematu gorszy dzieĂą masz ?

Bo mnie wkurwiajÂą takie zjeby jak Ty.

sony556
Wysłany: 2014-07-15, 23:23   
0
UP DOWN

Miki nie wiem nad czym ty siĂŞ wgl tutaj spinasz :) Roboty nie masz ? ÂŻona ci nie daÂła ? Pies sÂąsiada ci nie daÂł czy moÂże naprawdĂŞ masz gorszy dzieĂą. ?

Czy ja ci konkurencjĂŞ robiĂŞ ? Czy ubliÂżam Ci ? Czy to takie trudne odpowiedzieĂŚ ? Czy to takie trudne nic nie mĂłwiĂŚ.

MogÂłeÂś napisaĂŚ tak.
SÂłuchaj 3jw60 jest sÂłabym kompresorem co do lakierowania napewno jakiÂś tam pistolet pociÂągnie ale cudĂłw siĂŞ nie spodziewaj polecaÂł bym ci to i tamto w niÂższej kasiĂŞ na start ci starczy potem sobie pomyÂślisz o czymÂś lepszy. Ale nie [...] tobie najlepiej od zjebĂłw zwyzwyĂŚ :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-07-15, 23:26   
0
UP DOWN

sony556 napisał/a:
Czy to takie trudne nic nie mĂłwiĂŚ.

Na forum znajdziesz wszystko co potrzeba... a nawet wiecej.

Nic nie trza mĂłwiĂŚ. :x:

Miki
Wysłany: 2014-07-15, 23:30   
0
UP DOWN

sony556 napisał/a:
MogÂłeÂś napisaĂŚ tak.
SÂłuchaj 3jw60 jest sÂłabym kompresorem co do lakierowania napewno jakiÂś tam pistolet pociÂągnie ale cudĂłw siĂŞ nie spodziewaj polecaÂł bym ci to i tamto w niÂższej kasiĂŞ na start ci starczy potem sobie pomyÂślisz o czymÂś lepszy. Ale nie [...] tobie najlepiej od zjebĂłw zwyzwyĂŚ :)

PrzecieÂż sam sobie odpowiedziaÂłeÂś, po co siĂŞ pytasz. A wyzywaĂŚ po prostu lubiĂŞ bo jestem cham i prostak.

KK 
Wysłany: 2014-07-16, 01:08   
0
UP DOWN

Hehe rozkrĂŞcili siĂŞ chÂłopcy.

Sony, czytajÂąc TwĂłj nick kojarzy mi siĂŞ poldek z napisem na szybie sony sony turbo.

Na forum temat wielokrotnie poruszany, jak zacz¹Ì z 2 tyœ w rêku. OdpowiedŸ jest prosta: srak.

Kup sobie pistolet, na forum teÂż znajdziesz jaki, kompresor na razie uÂżywaj ten, polakierowaĂŚ nim siĂŞ da co nieco, waÂżne, aby TwĂłj pistolet nie byÂł powietrzoÂżerny.
I mam pytanie do Ciebie? Po co ty pytasz jak¹ szlifierkê wzi¹Ì? Najtaùsz¹ na jak¹ ciê staÌ, skoro kasy nie masz. Jaki pistolet... no nie bierz sico bo to g... kup lepiej Iwatê Wbx-a albo sate 4000.

PowaÂżnie : Kup se experta hp czy proffesionala i daruj sico.

Tak siĂŞ zastanawiam po co odpisaÂłem :D

Robertlodz09 
Wysłany: 2014-07-16, 12:05   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Na forum znajdziesz wszystko co potrzeba... a nawet wiecej.

I wszystko w tym temacie ...
Poczytaj kolego trochĂŞ ,przemyÂśl na spokojnie to co przeczytasz i dopiero podejmij decyzjĂŞ.
Z tytu³u tematu jaki poda³eœ wnioskowaÌ mo¿na ¿e chcesz prowadziÌ dzia³alnoœÌ w zakresie blacharstwa i lakiernictwa pojazdowego ....

A na chwilĂŞ obecnÂą temat zamykam ...

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi