Szukaj FAQ Album

Zamkniêty przez: Robertlodz09 2014-07-16, 11:11
Autor Wiadomo¶æ
sony556
Wys³any: 2014-07-15, 20:32   Pocz±tki lakierowania napraw blacharskich - sprzêt
0
UP DOWN

Cze¶æ

Mam kompresor ASPA 3JW60 kompresor jest po pe³nej regeneracji wydajno¶æ ma oko³o 240L/min czyli tak sobie ale mam parê pytañ bo nie wiem co dok³adnie robiæ i kupiæ. Kas± równie¿ nie szaleje a to bêdzie taki naprawdê pocz±tek pocz±tek co nieco wiem ale to ci±gle za ma³o a ¿adynch konkretów nie ma niestety.

1.Czy kompresor wystarczy do malowania elementów ewentualnie ca³ego samochodu
2.Wybór pistoletu my¶la³em nad pierwszym pistoletem SICO jednym do lakierów akrylowych baz i bezbarwnych drugi by³by do podk³adu.
3.Szlifkierka oscylacyjna to elektryczn± czy pneumatyczn± wziaæ choæ wiem ¿e wydajno¶c mojego kompresora mo¿e nie poddo³aæ temu.
4.Je¿eli mia³bym kupywaæ nowy agregat do kompresora to jaki ? My¶la³em nad polskim ma³ym wanem dwucylindrowym no ale koszt 1ty¶. Co przekracza mój bud¿et.

Prosi³bym o informacje mo¿e kto¶ na jakim¶ chiñskim agregaciê daje rade.

Miki
Wys³any: 2014-07-15, 20:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Nie chcê byæ tym z³ym ale Ci napiszê . Dej se qurwa spokój.

sony556
Wys³any: 2014-07-15, 21:28   
0
UP DOWN

No jak ka¿dy by tak my¶la³ jak ty to niestety nie by³o by w Polsce mechaników lakierników blacharzy. To mia³o by byæ AMATORSKIE lakierowanie dla siebie. Nie wszyscy pracuj± na sprzêcie za 20ty¶ z³ przykro mi z tego powodu.

KK 
Wys³any: 2014-07-15, 21:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Zniszczy³e¶ psychikê m³odzieñca.

Cytat:
Nie wszyscy pracuj± na sprzêcie za 20ty¶ z³ przykro mi z tego powodu.

Co to jest 20 w tym fachu.

sony556
Wys³any: 2014-07-15, 21:38   
0
UP DOWN

Porównywaæ MEGA PROFESIONALNIE KABINA ITP a GARA¯ BETONOWY dobry kompresor pare pistoletów zestaw przygotowania powietrza.

Nie zniszczy³ mi psychiki ale jest jedno ZAPOMNIA£ WÓ£ JAK CIELÊCIEM BY£! :)

Dlatego zamiast doradziæ itp to jak zwykle jest jedno wielkie bagno :P

Miki
Wys³any: 2014-07-15, 22:09   
0
UP DOWN

Zobacz jak zatytu³owa³e¶ ten temat i przestañ cenzuraæ je¶li 1k przekracza twój bud¿et. Co chcesz wiedzieæ co kupiæ za 100 z³oty? czy masz inne rozterki. Poczytaj sobie forum bo takich pytañ jest chyba z 5 na miesi±c, znajdziesz wszystko co Ciê interesuje.

sony556
Wys³any: 2014-07-15, 22:14   
0
UP DOWN

Bud¿et mam maxymalnie 2 ty¶.

Miki Po chuj odpisujesz nie wnosz±c nic do tematu gorszy dzieñ masz ?

Miki
Wys³any: 2014-07-15, 22:15   
0
UP DOWN

sony556 napisa³/a:
No jak ka¿dy by tak my¶la³ jak ty to niestety nie by³o by w Polsce mechaników lakierników blacharzy.

I wreszcie by³y by normalne stawki za us³ugi, a nie przyjdzie pa¼ na forum zapyta o wszystko niby wszystko na w³asny u¿ytek a pó¼niej jednemu za 100z³ drugiemu i tak dalej.

Miki
Wys³any: 2014-07-15, 22:16   
0
UP DOWN

sony556 napisa³/a:
Bud¿et mam maxymalnie 2 ty¶.

Miki Po chuj odpisujesz nie wnosz±c nic do tematu gorszy dzieñ masz ?

Bo mnie wkurwiaj± takie zjeby jak Ty.

sony556
Wys³any: 2014-07-15, 22:23   
0
UP DOWN

Miki nie wiem nad czym ty siê wgl tutaj spinasz :) Roboty nie masz ? ¯ona ci nie da³a ? Pies s±siada ci nie da³ czy mo¿e naprawdê masz gorszy dzieñ. ?

Czy ja ci konkurencjê robiê ? Czy ubli¿am Ci ? Czy to takie trudne odpowiedzieæ ? Czy to takie trudne nic nie mówiæ.

Mog³e¶ napisaæ tak.
S³uchaj 3jw60 jest s³abym kompresorem co do lakierowania napewno jaki¶ tam pistolet poci±gnie ale cudów siê nie spodziewaj poleca³ bym ci to i tamto w ni¿szej kasiê na start ci starczy potem sobie pomy¶lisz o czym¶ lepszy. Ale nie [...] tobie najlepiej od zjebów zwyzwyæ :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-07-15, 22:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
sony556 napisa³/a:
Czy to takie trudne nic nie mówiæ.

Na forum znajdziesz wszystko co potrzeba... a nawet wiecej.

Nic nie trza mówiæ. :x:

Miki
Wys³any: 2014-07-15, 22:30   
0
UP DOWN

sony556 napisa³/a:
Mog³e¶ napisaæ tak.
S³uchaj 3jw60 jest s³abym kompresorem co do lakierowania napewno jaki¶ tam pistolet poci±gnie ale cudów siê nie spodziewaj poleca³ bym ci to i tamto w ni¿szej kasiê na start ci starczy potem sobie pomy¶lisz o czym¶ lepszy. Ale nie [...] tobie najlepiej od zjebów zwyzwyæ :)

Przecie¿ sam sobie odpowiedzia³e¶, po co siê pytasz. A wyzywaæ po prostu lubiê bo jestem cham i prostak.

KK 
Wys³any: 2014-07-16, 00:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Hehe rozkrêcili siê ch³opcy.

Sony, czytaj±c Twój nick kojarzy mi siê poldek z napisem na szybie sony sony turbo.

Na forum temat wielokrotnie poruszany, jak zacz±æ z 2 ty¶ w rêku. Odpowied¼ jest prosta: srak.

Kup sobie pistolet, na forum te¿ znajdziesz jaki, kompresor na razie u¿ywaj ten, polakierowaæ nim siê da co nieco, wa¿ne, aby Twój pistolet nie by³ powietrzo¿erny.
I mam pytanie do Ciebie? Po co ty pytasz jak± szlifierkê wzi±æ? Najtañsz± na jak± ciê staæ, skoro kasy nie masz. Jaki pistolet... no nie bierz sico bo to g... kup lepiej Iwatê Wbx-a albo sate 4000.

Powa¿nie : Kup se experta hp czy proffesionala i daruj sico.

Tak siê zastanawiam po co odpisa³em :D

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-07-16, 11:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Lackdoctor napisa³/a:
Na forum znajdziesz wszystko co potrzeba... a nawet wiecej.

I wszystko w tym temacie ...
Poczytaj kolego trochê ,przemy¶l na spokojnie to co przeczytasz i dopiero podejmij decyzjê.
Z tytu³u tematu jaki poda³e¶ wnioskowaæ mo¿na ¿e chcesz prowadziæ dzia³alno¶æ w zakresie blacharstwa i lakiernictwa pojazdowego ....

A na chwilê obecn± temat zamykam ...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: