Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
c64club 
Wys³any: 2014-07-15, 13:15   Nowy kompresor - zatarty czy niedotarty?
0
UP DOWN
MacGyver

Zanaby³em nowy kompresor w Liroyu. 2,3kW, t³oki V, 50l, taki typowy Chinol z Dedry. Na wstêpie zmieni³em filtry powietrza na co¶ sensownego. Oryginalnie jest centymetr g±bki tak rzadkiej, ¿e mrówki mog³yby przez ni± prze³aziæ, w nie do koñca szczelnej obudowie.

Po uruchomieniu korek wystrzeli³ "gdzie¶ tam", za¶ z otworu zacz±³ siê wydobywaæ potê¿ny strumieñ mocno zaolejonego powietrza. Tak jakby pier¶cienie t³okowe przepuszcza³y. Ten otwór powinien na zmianê wyrzucaæ lub zasysaæ powietrze, jak odma w silniku spalinowym, a nie tak dmuchaæ. Po zatkaniu go palcem, ci¶nienie w komorze korbowej zwiêksza siê, a kompresor brzmi jak zd³awiony.

Mia³ kto¶ do czynienia z podobnym kopresorem? To siê dotrze i przestanie tak dmuchaæ, czy oddawaæ go od razu na serwis?

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-07-15, 13:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
c64club napisa³/a:
Zanaby³em nowy kompresor w Liroyu
Oddaj na reklamacje lub zwrot kasy... 10 dni jest chyba na rezygnacjê z zakupu?

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-07-16, 10:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Cytat:
To siê dotrze i przestanie tak dmuchaæ, czy oddawaæ go od razu na serwis?

Tak jak napisa³ ju¿ kolega Lackdoctor wcze¶niej ....
Oddaj to do sklepu i popro¶ o zwrot finansów .... to jest najlepsze wyj¶cie :tak:

c64club 
Wys³any: 2014-07-16, 12:25   
0
UP DOWN
MacGyver

Czyli nie warto siê bawiæ w wymianê na inny egzemplarz? Podobne do tego Pansama widzia³em Stanleye. 2kW i pompa V. Wiem, ¿e chinina, ale sporo osób z tego korzysta i nawet sobie chwal±.

Robi³bym swój na HS11, nawet zanaby³em ju¿ do sprê¿arki zbiornik 67l od LPG i silnik, ale mój wolny czas na rze¼by zmniejszy³ siê pewnego smutnego poranka o po³owê (nie wolno mi korzystaæ z warsztatu w niedzielê). Zanim przeprowadzê siê w normalne miejsce, musze co¶ zanabyæ.

Znacie co¶ sensownego w tym segmencie? Do 1000z³, 50l, min. 2kW. Max robota tym to bêdzie pryskanie przyczepki prostym pistoletem i farby 1k, ropowanie, pompowanie kó³ek, przedmuchiwanie obrabiarek, powietrze dla plazmy. Na forum je¶li kto¶ pyta o chininê, to raczej o te pompki 24l/1.5kW.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: