Autor |
Wiadomo¶æ |
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-02, 15:06 Jeszcze raz polerka
|
0
|
|
|
|
Czy sa jakies ogolne zalecenia odnosnie lakierow bezbarnych HS, MS, VHS po jakim czasie mozna spokojnie polerowac? Zauwazylem ze po 1 dniu lakier dosyc szybko idzie szlifowac i polerowac, natomiast po 3, 4 dnia robi sie duzo twardszy. Dzis polerowalem po 12h od malowania i polerka tak mi uszkodzila powierzchnie jak by zeby miala Chcialem przedobrzyc... |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-02, 20:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Ka¿dy lakier jest inny. W karcie masz opisane co i jak. 565 z novola fajnie schnie. |
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2014-08-02, 20:35
|
|
|
|
KK, ile Novol daje za tak kiepsk± reklamê ? Inne klary te¿ fajnie schn± i có¿ z tego ? |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-02, 20:47
|
0
|
|
|
|
Cytat: | KK, ile Novol daje za tak kiepsk± reklamê |
Nie reklamuje Novola, po prostu na szkoleniu widzia³em jak usuwane by³y zacieki na drugi dzieñ no¿em do tapet i osobi¶cie nie mia³em takiego lakieru jeszcze. Przypad³o mi to do gustu, niekoniecznie cena.
Tylko, ¿e ma³o lakierujê, tak¿e mo¿e i byæ sobie 50 lakierów na rynku o takich samych w³a¶ciwo¶ciach, a ja po prostu mogê o nich nie wiedzieæ. Nie staæ mnie na wypróbowanie ka¿dego.
Jak co¶ zapro¶ ch³opaków z forum na szkolenie z Polykara, z chêci± pojedziemy i na w³asne oczy przekonamy siê jaki Polykar jest dobry.
Tak na marginesie nie zarzucaj mi czego¶ czego nie robiê. Jak zaczniemy siê przepychaæ na s³owa, to uwierz mi na pewno na tym gorzej wyjdziesz.
Nie moja wina, ¿e nikt nie chce od ciebie nic kupiæ. |
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2014-08-02, 20:59
|
|
|
|
KK napisa³/a: | Nie reklamuje Novola, |
przecie¿ wiem
KK napisa³/a: | Tylko, ¿e ma³o lakierujê, tak¿e mo¿e i byæ sobie 50 lakierów na rynku o takich samych w³a¶ciwo¶ciach, a ja po prostu mogê o nich nie wiedzieæ. Nie staæ mnie na wypróbowanie ka¿dego. |
to nie sugeruj jednego bo nieciekawie to wygl±da
KK napisa³/a: | Tak na marginesie nie zarzucaj mi czego¶ czego nie robiê. |
a có¿ takiego Ci zarzuci³em ? Bo jako¶ czytaj±c posta nie widzê , ¿ebym personalnie co¶ Ci zarzuca³ .. Zada³em tylko pytanie ...
KK napisa³/a: | Jak zaczniemy siê przepychaæ na s³owa, to uwierz mi na pewno na tym gorzej wyjdziesz. |
mam siê baæ ? a czego je¶li wolno spytaæ ? gorzej wyjdê ... ????
KK napisa³/a: | Nie moja wina, ¿e nikt nie chce od ciebie nic kupiæ. |
Pewnie, ¿e nie Twoja wina ¿e lakiernicy u¿ywaj± POLY ... ale ja ju¿ na to nic nie poradzê
a na koniec :
b³ogos³awieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli . Dla tych natomiast co siê udzielaj± a niewiele lakieruj± niestety nie ma to najmniejszego znaczenia . Zreszt± jak lakieruj± ma³o to bêd± jeszcze mniej : http://biznes.interia.pl/...sy,2037773,1852 |
|
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-02, 21:06
|
0
|
|
|
|
Bêdê sugerowa³ ile i jakie lakiery bêdê chcia³. Nie ty bêdziesz o tym decydowa³. Próbuj dalej sprzedawaæ towar i nie zaczynaj bezsensownej dyskusji.
Cytat: | mam siê baæ ? a czego je¶li wolno spytaæ ? gorzej wyjdê ... ???? |
Kup sobie xanax i parogen.
Dla mnie lakierowanie nie jest form± zarobku, jest to hobby. |
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2014-08-02, 21:21
|
|
|
|
KK napisa³/a: | Bêdê sugerowa³ ile i jakie lakiery bêdê chcia³. |
super , w takim razie przestrzeñ forum zosta³a otwarta dla wszystkich bo juz siê ba³em, ¿e mi nie wolno tego robiæ
KK napisa³/a: | nie zaczynaj bezsensownej dyskusji. |
nie ja j± zacz±³em Kolego, to Ty niepotrzebnie rozwin±³e¶ temat
KK napisa³/a: | Kup sobie xanax i parogen. |
Je¿eli u¿ywasz i twierdzisz, ¿e pomaga - spróbujê
KK napisa³/a: | Dla mnie lakierowanie nie jest form± zarobku, jest to hobby. |
Oczywi¶cie masz wszelkie potrzebne zezwolenia aby to hobby uprawiaæ. Nawet nie dopuszczam sytuacji, ¿e swoje hobby ( czytaj : lakierowanie ) uprawiasz nielegalnie |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-02, 21:40
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Oczywi¶cie masz wszelkie potrzebne zezwolenia aby to hobby uprawiaæ. Nawet nie dopuszczam sytuacji, ¿e swoje hobby ( czytaj : lakierowanie ) uprawiasz nielegalnie |
Heh cz³owieku p i e r d o l n i j siê w durny ³eb.
Piosenkê Ci wrzucê, refrenem siê zainteresuj:
http://www.youtube.com/watch?v=O8D2Hqq03xw
Pó³ forum by¶ sprzeda³, aby tylko wcisn±æ Polykara. Z takimi jak Ty siê nie dyskutuje, jak siêgasz po argumenty legalno¶ci warsztatu to jeste¶ zwyk³y ...
Dla po³owy forum jest to hobby w gara¿u, norce, tu by¶ chcia³ co¶ sprzedaæ, a z drugiej strony natura zomowca nie mo¿e przeboleæ szarej strefy. Nic dziwnego, ¿e jest jak jest, a Ty zamiast sprzedawaæ towar i narzekaæ ma brak czasu, aby wej¶æ na forum, to tu siedzisz non stop i wciskasz ciemnotê.
Ka¿da przepychanka i g³upia wymiana zdañ odsuwa od ciebie klientów, a sam siê w to pakujesz. Ja nie muszê siê tym przejmowaæ bo ¿ycie na forum to wiedza, znajomi, szklenia, a nie interes jak w twoim przypadku. Jeste¶ tu tylko w konkretnym celu i robisz sobie antyreklamê. |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-08-02, 23:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
KK napisa³/a: | Dla po³owy forum jest to hobby w gara¿u, norce, |
Dla siebie, siostry, szwagra, wuja........ znajomego wuja.... znajomych znajomego... ot takie hobby.
90% forum szuka tu informacji jak unikaæ reklamacji,,, uff, znaczy jak sobie ³adniej zrobiæ zeby swoje oko cieszyæ.
Projekter tu kiedys juz nasy³a³ na mnie kontrole, przez p³ot zaglad³y jego przypa³y... takie tam przepychanki na forum przybraly realn± postaæ.
Wiêc skoro tu sami hobbysci to dajcie na luz...
KK,
Kup polykara, serio mowie.
Zobaczysz o czym dyskutujesz.
Ja po prostu nie umiem robic lakierem bezbarwnym tej firmy, wolê lakiery novola do których nie mam ¿adnych uwag.
Reszta materia³ów, gdyby je wsadzic do puszek no name, jest na podobnym poziomie.
Dzis otwieram puszke szpachlu z w³óknem szklanym firmy XXX za 34 z³ocisze a tam..... fiber ultra z novola za 20 i kilka z³..... takie mam wrazenie ¿e jak nie kupisz novola w normalnej cenie to kupisz... novola o 30% dro¿szego zapakowanego w kolorowe etykiety ¶ciemniaczy.
POly to nie o tobie,,, ¿eby nie bylo ze co¶ Ci zarzucam. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-08-02, 23:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
POLYKAR.PL napisa³/a: | Zreszt± jak lakieruj± ma³o to bêd± jeszcze mniej : |
Mniej ?
Znaczy wiecej.
Do szarej strefy kasy nie wsadz±.
Co wiêcej... eee, lepiej juz nie napisze co wiêcej bo to forum publiczne i im mniej mówisz mniej wiedz± ci co nie wiedz± i szukaja po omacku. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
SamSobieSzefem
|
Wys³any: 2014-08-03, 07:19
|
0
|
|
|
|
[quote="Lackdoctor"] KK napisa³/a: |
Projekter tu kiedys juz nasy³a³ na mnie kontrole, przez p³ot zaglad³y jego przypa³y... takie tam przepychanki na forum przybraly realn± postaæ.
|
w tej chwili ten czlowiek stracil w moich oczach wszystko co zyskal przez d³ugi czas |
|
|
|
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-03, 09:54
|
0
|
|
|
|
Mo¿e powróce do mojego zagadnienia
Tak to prawda kazdy lakier ma karte produktu na ktorej pisze czas schniecia i np:
t4w
w systemie standard schnie 6-8h, co znaczy ze po 8h moge juz polerowac, jednak z moich doswiadczen wynika ze ten lakier po 3 kolejnych dniach jest jeszcze twardszy. Prosze mi napisac jak mam podchodzic zdrowo i racjonalnie do informacji z kart technicznych, a po jakim czasie sami polerujecie? |
|
|
|
|
Shiva
|
Wys³any: 2014-08-03, 11:11
|
0
|
|
|
|
Ja dajê zawsze ko³o 2 dni i jest okej |
|
|
|
|
Ruffy
|
Wys³any: 2014-08-03, 11:48
|
0
|
|
|
|
Panowie ale starajcie trzymaæ siê tematu, pó¼niej kto¶ siê o co¶ pyta to odsy³acie go do szukajki gdzie ma siê przedzieraæ przez 50 tematów w których w wiêkszo¶ci jest spam taki jak tutaj... |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-03, 13:11
|
0
|
|
|
|
Jak kto¶ chce uzyskaæ wiedzê to mu spam nie przeszkadza. Ze spamu te¿ du¿o idzie wywnioskowaæ.
Lacku co do polykara to nie kupiê od niego produktów. Jak± mam gwarancjê, ¿e ten cz³owiek nie wykorzysta mojego adresu do zrobienia mi na z³o¶æ. Skoro publicznie wchodzi w tematy legalno¶ci.
Od takich ludzi z daleka. Po co komu problemy.
Ty ju¿ to przechodzile¶ i wiem co mo¿e z tego siê wywi±zaæ.
Internet nie zapomina. |
|
|
Ruffy
|
Wys³any: 2014-08-03, 14:26
|
0
|
|
|
|
bez obrazy ale masz racjê, z tematu o polerce dowiedzia³em siê ¿e:
- lepiej nie chwaliæ siê gdzie kto mieszka
- polykar wciska wszystkim swoje produkty
- nasy³anie policji komu¶ na "zak³ad" jest w tej bran¿y bardzo modne
- rebranding szpachli
faktycznie, du¿o z tego spamu siê dowiem... sami robicie syf, a je¶li kto¶ przyjdzie i o co¶ konkretnego spyta to odsy³±cie go do przegl±dania takich tematów jak ten |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-08-03, 14:37
|
0
|
|
|
|
Za takie informacje nie jeden by podziêkowa³ zanim wkopa³ by siê w konwersacjê lub jakie¶ interesy
Tak na powa¿nie my¶lê, ¿e kto¶ temat posprz±ta i czê¶æ wydzieli do dzia³u o niczym.
Pytanie o temat polerowanie... jeden robi w norze drugi w kabinie, jednego dnia jest 20 stopni, drugiego 10. Zale¿y jaka pora roku. Jak kto¶ pracuje polerk±, czy ma wprawê czy nie. Tyle jest nie wiadomych, to jak ktokolwiek ma odpowiedzieæ np. "ten lakier poleruj po 8h i nic siê nie stanie"
Je¶li pracujemy na jednym lakierze bezbarwnym d³u¿szy czas, to sami dojdziemy po jakim czasie minimalnym mo¿emy przystapiæ do polerki. |
|
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-03, 16:31
|
0
|
|
|
|
dok³adnie masz racjê i w zasadzie ka¿dy moj blad to nauka na przyszlosc, teraz juz t4w 444 nie rusze polerka po 12h, chociaz zrobilem nim juz 2 cale auta, oraz w systemie expres, gdzie polerowalem w zimie swoja wlasna maske po 3h i wyszlo elegancko.
Tak czy siak moze ktos napisze przyklady lakieru mniej wiecej temp otoczenia i czas po jakim spokojnie mozna polerowac... |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2014-08-03, 16:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
krzysiek124 napisa³/a: | Tak czy siak moze ktos napisze przyklady lakieru mniej wiecej temp otoczenia i czas po jakim spokojnie mozna polerowac... | najlepiej odczekaæ minimum od 12 do 24h je¶li element "le¿akuje" w temp oko³o 20 stC, ale s± lakiery co i 48h potrzebuj± jak siê ich nie wygrzeje, bo siê "ci±gn±". Schniêcie tak¿e zale¿y od aplikacji, tj. grubo¶ci warstw lakieru bezbarwnego, bo jak kto¶ nawali grubo to wiadomo, ¿e bêdzie czeka³ du¿ooo d³u¿ej. |
|
|
lukas
|
Wys³any: 2014-08-03, 21:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
Dok³adnie, za du¿o zmiennych aby podaæ tu który lakier po jakim czasie siê poleruje. W teorii to jest tak ¿e zdolno¶æ do polerowania uzyskuj± lakiery po osi±gniêciu 60-70% swojej twardo¶ci koñcowej a to niestety dla ka¿dego lakieru wychodzi w innym czasie przy identycznych warunkach pogodowo-temperaturowych. W ró¿nych warunkach to ju¿ jest zupe³nie nieporównywalne.
Odpowiadaj±c jeszcze na pytanie z pierwszego posta, mo¿na z bardzo du¿ym prawdopodobieñstwem przyj±æ ¿e najszybciej poleruj± siê lakiery MS potem HS a na koñcu UHS/VHS. Oczywi¶cie jak to w ¿yciu s± od tego wyj±tki |
|
|
|