Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
krzysiek124
Wysłany: 2014-08-02, 16:06   Jeszcze raz polerka
0
UP DOWN

Czy sa jakies ogolne zalecenia odnosnie lakierow bezbarnych HS, MS, VHS po jakim czasie mozna spokojnie polerowac? Zauwazylem ze po 1 dniu lakier dosyc szybko idzie szlifowac i polerowac, natomiast po 3, 4 dnia robi sie duzo twardszy. Dzis polerowalem po 12h od malowania i polerka tak mi uszkodzila powierzchnie jak by zeby miala ;) Chcialem przedobrzyc...

KK 
Wysłany: 2014-08-02, 21:28   
0
UP DOWN

KaÂżdy lakier jest inny. W karcie masz opisane co i jak. 565 z novola fajnie schnie.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-08-02, 21:35   

KK, ile Novol daje za tak kiepsk¹ reklamê ? Inne klary te¿ fajnie schn¹ i có¿ z tego ? :D

KK 
Wysłany: 2014-08-02, 21:47   
0
UP DOWN

Cytat:
KK, ile Novol daje za tak kiepskÂą reklamĂŞ

Nie reklamuje Novola, po prostu na szkoleniu widziaÂłem jak usuwane byÂły zacieki na drugi dzieĂą noÂżem do tapet i osobiÂście nie miaÂłem takiego lakieru jeszcze. PrzypadÂło mi to do gustu, niekoniecznie cena.
Tylko, Âże maÂło lakierujĂŞ, takÂże moÂże i byĂŚ sobie 50 lakierĂłw na rynku o takich samych wÂłaÂściwoÂściach, a ja po prostu mogĂŞ o nich nie wiedzieĂŚ. Nie staĂŚ mnie na wyprĂłbowanie kaÂżdego.

Jak coÂś zaproÂś chÂłopakĂłw z forum na szkolenie z Polykara, z chĂŞciÂą pojedziemy i na wÂłasne oczy przekonamy siĂŞ jaki Polykar jest dobry.

Tak na marginesie nie zarzucaj mi czegoÂś czego nie robiĂŞ. Jak zaczniemy siĂŞ przepychaĂŚ na sÂłowa, to uwierz mi na pewno na tym gorzej wyjdziesz.
Nie moja wina, Âże nikt nie chce od ciebie nic kupiĂŚ.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-08-02, 21:59   

KK napisał/a:
Nie reklamuje Novola,

przecieÂż wiem :)

KK napisał/a:
Tylko, Âże maÂło lakierujĂŞ, takÂże moÂże i byĂŚ sobie 50 lakierĂłw na rynku o takich samych wÂłaÂściwoÂściach, a ja po prostu mogĂŞ o nich nie wiedzieĂŚ. Nie staĂŚ mnie na wyprĂłbowanie kaÂżdego.

to nie sugeruj jednego bo nieciekawie to wyglÂąda :)

KK napisał/a:
Tak na marginesie nie zarzucaj mi czegoÂś czego nie robiĂŞ.

a có¿ takiego Ci zarzuci³em ? Bo jakoœ czytaj¹c posta nie widzê , ¿ebym personalnie coœ Ci zarzuca³ .. Zada³em tylko pytanie ... :tak:

KK napisał/a:
Jak zaczniemy siĂŞ przepychaĂŚ na sÂłowa, to uwierz mi na pewno na tym gorzej wyjdziesz.

mam siĂŞ baĂŚ ? a czego jeÂśli wolno spytaĂŚ ? gorzej wyjdĂŞ ... ????

KK napisał/a:
Nie moja wina, Âże nikt nie chce od ciebie nic kupiĂŚ.

Pewnie, Âże nie Twoja wina Âże lakiernicy uÂżywajÂą POLY ... ale ja juÂż na to nic nie poradzĂŞ :nie:

a na koniec :
bÂłogosÂławieni Ci, ktĂłrzy nie widzieli a uwierzyli :) . Dla tych natomiast co siĂŞ udzielajÂą a niewiele lakierujÂą niestety nie ma to najmniejszego znaczenia . ZresztÂą jak lakierujÂą maÂło to bĂŞdÂą jeszcze mniej : http://biznes.interia.pl/...sy,2037773,1852

KK 
Wysłany: 2014-08-02, 22:06   
0
UP DOWN

BĂŞdĂŞ sugerowaÂł ile i jakie lakiery bĂŞdĂŞ chciaÂł. Nie ty bĂŞdziesz o tym decydowaÂł. PrĂłbuj dalej sprzedawaĂŚ towar i nie zaczynaj bezsensownej dyskusji.

Cytat:
mam siĂŞ baĂŚ ? a czego jeÂśli wolno spytaĂŚ ? gorzej wyjdĂŞ ... ????

Kup sobie xanax i parogen.

Dla mnie lakierowanie nie jest formÂą zarobku, jest to hobby.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-08-02, 22:21   

KK napisał/a:
BĂŞdĂŞ sugerowaÂł ile i jakie lakiery bĂŞdĂŞ chciaÂł.

super , w takim razie przestrzeĂą forum zostaÂła otwarta dla wszystkich :spoko: bo juz siĂŞ baÂłem, Âże mi nie wolno tego robiĂŚ :/

KK napisał/a:
nie zaczynaj bezsensownej dyskusji.

nie ja j¹ zacz¹³em Kolego, to Ty niepotrzebnie rozwin¹³eœ temat :/

KK napisał/a:
Kup sobie xanax i parogen.

JeÂżeli uÂżywasz i twierdzisz, Âże pomaga - sprĂłbujĂŞ ;)

KK napisał/a:
Dla mnie lakierowanie nie jest formÂą zarobku, jest to hobby.

OczywiÂście masz wszelkie potrzebne zezwolenia aby to hobby uprawiaĂŚ. Nawet nie dopuszczam sytuacji, Âże swoje hobby ( czytaj : lakierowanie ) uprawiasz nielegalnie :sciana:

KK 
Wysłany: 2014-08-02, 22:40   
0
UP DOWN

Cytat:
OczywiÂście masz wszelkie potrzebne zezwolenia aby to hobby uprawiaĂŚ. Nawet nie dopuszczam sytuacji, Âże swoje hobby ( czytaj : lakierowanie ) uprawiasz nielegalnie :sciana:

Heh czÂłowieku p i e r d o l n i j siĂŞ w durny Âłeb.

PiosenkĂŞ Ci wrzucĂŞ, refrenem siĂŞ zainteresuj:
http://www.youtube.com/watch?v=O8D2Hqq03xw

Pó³ forum byœ sprzeda³, aby tylko wcisn¹Ì Polykara. Z takimi jak Ty siê nie dyskutuje, jak siêgasz po argumenty legalnoœci warsztatu to jesteœ zwyk³y ...
Dla po³owy forum jest to hobby w gara¿u, norce, tu byœ chcia³ coœ sprzedaÌ, a z drugiej strony natura zomowca nie mo¿e przeboleÌ szarej strefy. Nic dziwnego, ¿e jest jak jest, a Ty zamiast sprzedawaÌ towar i narzekaÌ ma brak czasu, aby wejœÌ na forum, to tu siedzisz non stop i wciskasz ciemnotê.

KaÂżda przepychanka i gÂłupia wymiana zdaĂą odsuwa od ciebie klientĂłw, a sam siĂŞ w to pakujesz. Ja nie muszĂŞ siĂŞ tym przejmowaĂŚ bo Âżycie na forum to wiedza, znajomi, szklenia, a nie interes jak w twoim przypadku. JesteÂś tu tylko w konkretnym celu i robisz sobie antyreklamĂŞ.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-08-03, 00:26   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
Dla poÂłowy forum jest to hobby w garaÂżu, norce,

Dla siebie, siostry, szwagra, wuja........ znajomego wuja.... znajomych znajomego... ot takie hobby.
90% forum szuka tu informacji jak unikaĂŚ reklamacji,,, uff, znaczy jak sobie Âładniej zrobiĂŚ zeby swoje :x: oko cieszyĂŚ.

Projekter tu kiedys juz nasyÂłaÂł na mnie kontrole, przez pÂłot zagladÂły jego przypaÂły... takie tam przepychanki na forum przybraly realnÂą postaĂŚ.

WiĂŞc skoro tu sami hobbysci to dajcie na luz...

KK,
Kup polykara, serio mowie.
Zobaczysz o czym dyskutujesz.
Ja po prostu nie umiem robic lakierem bezbarwnym tej firmy, wolĂŞ lakiery novola do ktĂłrych nie mam Âżadnych uwag.

Reszta materia³ów, gdyby je wsadzic do puszek no name, jest na podobnym poziomie.

Dzis otwieram puszke szpachlu z w³óknem szklanym firmy XXX za 34 z³ocisze a tam..... fiber ultra z novola za 20 i kilka z³..... takie mam wrazenie ¿e jak nie kupisz novola w normalnej cenie to kupisz... novola o 30% dro¿szego zapakowanego w kolorowe etykiety œciemniaczy.

POly to nie o tobie,,, Âżeby nie bylo ze coÂś Ci zarzucam.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-08-03, 00:30   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
ZresztÂą jak lakierujÂą maÂło to bĂŞdÂą jeszcze mniej :

Mniej ?
Znaczy wiecej.
Do szarej strefy kasy nie wsadzÂą.
Co wiĂŞcej... eee, lepiej juz nie napisze co wiĂŞcej bo to forum publiczne i im mniej mĂłwisz mniej wiedzÂą ci co nie wiedzÂą i szukaja po omacku.

SamSobieSzefem
Wysłany: 2014-08-03, 08:19   
0
UP DOWN

[quote="Lackdoctor"]
KK napisał/a:

Projekter tu kiedys juz nasyÂłaÂł na mnie kontrole, przez pÂłot zagladÂły jego przypaÂły... takie tam przepychanki na forum przybraly realnÂą postaĂŚ.

w tej chwili ten czlowiek stracil w moich oczach wszystko co zyskal przez dÂługi czas

krzysiek124
Wysłany: 2014-08-03, 10:54   
0
UP DOWN

MoÂże powrĂłce do mojego zagadnienia ^^

Tak to prawda kazdy lakier ma karte produktu na ktorej pisze czas schniecia i np:
t4w
w systemie standard schnie 6-8h, co znaczy ze po 8h moge juz polerowac, jednak z moich doswiadczen wynika ze ten lakier po 3 kolejnych dniach jest jeszcze twardszy. Prosze mi napisac jak mam podchodzic zdrowo i racjonalnie do informacji z kart technicznych, a po jakim czasie sami polerujecie?

Shiva 
Wysłany: 2014-08-03, 12:11   
0
UP DOWN

Ja dajĂŞ zawsze koÂło 2 dni i jest okej :)

Ruffy
Wysłany: 2014-08-03, 12:48   
0
UP DOWN

Panowie ale starajcie trzymaÌ siê tematu, póŸniej ktoœ siê o coœ pyta to odsy³acie go do szukajki gdzie ma siê przedzieraÌ przez 50 tematów w których w wiêkszoœci jest spam taki jak tutaj...

KK 
Wysłany: 2014-08-03, 14:11   
0
UP DOWN

Jak ktoÂś chce uzyskaĂŚ wiedzĂŞ to mu spam nie przeszkadza. Ze spamu teÂż duÂżo idzie wywnioskowaĂŚ.

Lacku co do polykara to nie kupiê od niego produktów. Jak¹ mam gwarancjê, ¿e ten cz³owiek nie wykorzysta mojego adresu do zrobienia mi na z³oœÌ. Skoro publicznie wchodzi w tematy legalnoœci.
Od takich ludzi z daleka. Po co komu problemy.

Ty juÂż to przechodzileÂś i wiem co moÂże z tego siĂŞ wywiÂązaĂŚ.

Internet nie zapomina.

Ruffy
Wysłany: 2014-08-03, 15:26   
0
UP DOWN

bez obrazy ale masz racjĂŞ, z tematu o polerce dowiedziaÂłem siĂŞ Âże:
- lepiej nie chwaliĂŚ siĂŞ gdzie kto mieszka
- polykar wciska wszystkim swoje produkty
- nasyÂłanie policji komuÂś na "zakÂład" jest w tej branÂży bardzo modne
- rebranding szpachli

faktycznie, du¿o z tego spamu siê dowiem... sami robicie syf, a jeœli ktoœ przyjdzie i o coœ konkretnego spyta to odsy³¹cie go do przegl¹dania takich tematów jak ten :blee:

KK 
Wysłany: 2014-08-03, 15:37   
0
UP DOWN

Za takie informacje nie jeden by podziĂŞkowaÂł zanim wkopaÂł by siĂŞ w konwersacjĂŞ lub jakieÂś interesy :D

Tak na powa¿nie myœlê, ¿e ktoœ temat posprz¹ta i czêœÌ wydzieli do dzia³u o niczym.

Pytanie o temat polerowanie... jeden robi w norze drugi w kabinie, jednego dnia jest 20 stopni, drugiego 10. ZaleÂży jaka pora roku. Jak ktoÂś pracuje polerkÂą, czy ma wprawĂŞ czy nie. Tyle jest nie wiadomych, to jak ktokolwiek ma odpowiedzieĂŚ np. "ten lakier poleruj po 8h i nic siĂŞ nie stanie"
JeÂśli pracujemy na jednym lakierze bezbarwnym dÂłuÂższy czas, to sami dojdziemy po jakim czasie minimalnym moÂżemy przystapiĂŚ do polerki.

krzysiek124
Wysłany: 2014-08-03, 17:31   
0
UP DOWN

dokÂładnie masz racjĂŞ i w zasadzie kaÂżdy moj blad to nauka na przyszlosc, teraz juz t4w 444 nie rusze polerka po 12h, chociaz zrobilem nim juz 2 cale auta, oraz w systemie expres, gdzie polerowalem w zimie swoja wlasna maske po 3h i wyszlo elegancko.
Tak czy siak moze ktos napisze przyklady lakieru mniej wiecej temp otoczenia i czas po jakim spokojnie mozna polerowac...

kalbi 
Wysłany: 2014-08-03, 17:58   
0
UP DOWN

krzysiek124 napisał/a:
Tak czy siak moze ktos napisze przyklady lakieru mniej wiecej temp otoczenia i czas po jakim spokojnie mozna polerowac...
najlepiej odczekaĂŚ minimum od 12 do 24h jeÂśli element "leÂżakuje" w temp okoÂło 20 stC, ale sÂą lakiery co i 48h potrzebujÂą jak siĂŞ ich nie wygrzeje, bo siĂŞ "ciÂągnÂą". SchniĂŞcie takÂże zaleÂży od aplikacji, tj. gruboÂści warstw lakieru bezbarwnego, bo jak ktoÂś nawali grubo to wiadomo, Âże bĂŞdzie czekaÂł duÂżooo dÂłuÂżej.

lukas
Wysłany: 2014-08-03, 22:25   
0
UP DOWN

Dok³adnie, za du¿o zmiennych aby podaÌ tu który lakier po jakim czasie siê poleruje. W teorii to jest tak ¿e zdolnoœÌ do polerowania uzyskuj¹ lakiery po osi¹gniêciu 60-70% swojej twardoœci koùcowej a to niestety dla ka¿dego lakieru wychodzi w innym czasie przy identycznych warunkach pogodowo-temperaturowych. W ró¿nych warunkach to ju¿ jest zupe³nie nieporównywalne.
Odpowiadaj¹c jeszcze na pytanie z pierwszego posta, mo¿na z bardzo du¿ym prawdopodobieùstwem przyj¹Ì ¿e najszybciej poleruj¹ siê lakiery MS potem HS a na koùcu UHS/VHS. Oczywiœcie jak to w ¿yciu s¹ od tego wyj¹tki ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu