Autor |
Wiadomość |
 |
guapo
|
Wysłany: 2014-08-12, 16:11 Zakup kompresora do 7 tys zÂł
|
0
|
|
|
|
Witam. PlanujĂŞ zakupiĂŚ kompresor, ktĂłry ma mi sÂłuÂżyĂŚ do wulkanizacji i weekendowo do odnawiania mojego auta. Poprzednia sprĂŞÂżarka jakÂą posiadaÂłem Airpol zs 400 ktĂłra zostaÂła skradziona podczas wÂłamania do mnie kilka miesiĂŞcy temu.
Sprzêt jaki bêdzie obs³ugiwany to Sata jet 1000B , do tego narzêdzia pneumatyczne ( do kó³ w wulkanizacji, podnoœnik itd ) szlifierki pneumatyczne i mo¿e z czasem coœ zwi¹zanego z piaskowaniem( ale to na razie dalekie plany). Chcia³bym aby kompresor by³ nowy ( gwarancja i odliczenie ). Wiem ¿e kwota któr¹ dysponujê jest w sumie œmieszna, ale myœlê ¿e coœ doradzicie koledzy do 7000z³
Zapewne nie jestem pierwszÂą osobÂą ktĂłrej coÂś zginĂŞÂło, wiĂŞc kaÂżdy wie jak ciĂŞÂżko jest od nowa dokupiĂŚ sprzĂŞt wart kilkadziesiÂąt tysiĂŞcy. Dlatego teÂż u mnie wszystko dziaÂła powoli i do skutku.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-08-13, 01:08
|
0
|
|
|

|
Na sÂąsiednim forum Ci odpisaÂłem.
Jaka wydajnoœÌ wchodzi w grê? |
|
 |
guapo
|
Wysłany: 2014-08-13, 15:46
|
0
|
|
|
|
Generalnie kompresor ma uci¹gn¹Ì bez spadków ciœnienia pistolet do lakierowania Pobór powietrza: 350 L/min a ciœnienie ok 2,2 bara, do tego szlifierka pneumatyczna mimoœrodkowa zu¿ycie powietrza ok 250l/m przy ciœnieniu ok 6 barów, podnoœnik poduszkowy ( tu akurat nie ma wiêkszego znaczenia) klucz pneumatyczny do kó³ zu¿ycie powietrza ok 400l/m przy ok 6 barach.
A co z takimi firmami jak Walter, Metabo, ABAC...?
SprzĂŞt musi byĂŚ nowy i do tego nie chcĂŞ Âśrubowego.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-08-13, 20:50
|
0
|
|
|

|
Jak masz braÌ z takich to Abac, ale orygina³, z pomp¹ B6000 lub wiêksz¹, lub Atlas Copco Automan, model do wyboru, w zale¿noœci jaka wydajnoœÌ Ciê interesuje.
W kasie siĂŞ zmieÂścisz. OsobiÂście wybraÂł bym Atlas Copco.
Waltera odradzam, miaÂłem i nie polecam.
Kupczyka teÂż nie polecam, lepiej oryginaÂł ABAC. Niby to samo...ale gĂłwno, czai siĂŞ za rogiem. |
|