Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
malarz
Wys³any: 2014-09-05, 19:18   Jakie ³o¿yska do szlifierki pneumatycznej?
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
Panowie, podmienia³em ³o¿yska w pneumatycznej szlifierce oscylacyjnej i jest lipa.
Posz³y markowe SKF dwustronnie uszczelnione ale powietrze nie mo¿e teraz rozbujaæ ³opatek :shock:
I tak siê teraz zastanawiam czy tam aby nie powinny byæ ³o¿yska ze zwiêkszonym luzem.
Kto¶ ma jakie¶ przemy¶lenia na ten temat?

grzechoo2008 
Wys³any: 2014-09-05, 20:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: kuj-pom
malarz napisa³/a:
Kto¶ ma jakie¶ przemy¶lenia na ten temat?

Nie tylko przemy¶lenia ale i do¶wiadczenia :)
Do szlifierki tylko ³o¿yska z powiêkszonym luzem, najlepiej C3 ale mimo to polecam sprawdziæ czy wszystko poprawnie zmontowa³e¶ bo na zwyk³ych te¿ powinna pracowaæ.

malarz
Wys³any: 2014-09-05, 21:40   
0
UP DOWN

A widzisz, a tak mi siê wydawa³o jak sk³ada³em ¿e one co¶ ciê¿ko chodz±. A gdzie do tego jeszcze mimosród w którym te¿ s± dwa nowe ³o¿yska, no i jeszcze opór tarczy z papierem.
Czy zmontowa³em poprawnie? Wydaje siê ¿e tak :D
Jedyne miejsce gdzie tam mo¿na sie machn±æ to ten metalowy pier¶cieñ wewn±trz którego pracuj± ³opatki. Mo¿na go za³o¿yæ tak jak ja lub odwróciæ o 180 stopni. Fakt ¿e jak rozbiera³em to nie zaznaczy³em sobie po³o¿enia ale wydaje mi siê ¿e jest OK, tzn ustawi³em tak ¿e szczelina wlotowa powietrza jest mniejsza a wylotowa wiêksza. Tak mi siê wydaje ¿e to logiczne ¿e tam wewn±trz musi nastêpowaæ rozprê¿anie a nie sprê¿anie :roll: Dobrze kombinujê?

KK 
Wys³any: 2014-09-06, 20:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Smarowa³e¶ ³o¿yska czy co¶? Nie przygniot³e¶ pier¶cienia, co koronkê os³ania?

malarz
Wys³any: 2014-09-07, 00:31   
0
UP DOWN

£o¿yska nówki wiêc nic im nie zapuszcza³em ale widaæ oryginalny smar za bardzo je trzyma. Osadza³em je pras± rêczn± wiêc nic tam nie mog³o siê przygnie¶æ. Jedyne wyt³umaczenie to za ma³y luz bo nawet po wyjêciu z opakowania wydawa³o mi siê ¿e s± ciasne.
Kurcze, zastanawiam siê czy nie odpu¶ciæ bo maszynka nie jest jaka¶ mega firmowa a kolejne cztery ³o¿yska z niepewnym skutkiem ka¿e sie zastanowiæ czy nie pomy¶leæ o czym¶ nowym :/

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: