Autor |
Wiadomość |
 |
caci
|
Wysłany: 2014-11-13, 20:50 Gdzie teraz robicie zakupy
|
0
|
|
|

|
Witam
Gdzie sie zaopatrujecie w materiaÂły, podkÂłady,klar, taÂśmy klejÂące, pasty, papiery, rozpuszczalniki itd...
Ja od lat kupowaÂłem w tanie-lakierowanie.pl ale ostatnio strasznie podnieÂśli ceny. SÂą juÂż nawet droÂżsi niÂż allegro... gÂłupia kilowa G3 kosztuje 70zÂł...
Bede wdzieczny za jakis namiar. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-13, 20:52
|
0
|
|
|

|
OsobiÂście kupujĂŞ u Tofika. Nie wiem czy ma duÂżo taniej, ale zakupy sÂą Âłatwe proste i przyjemne. |
|
 |
natium
|
Wysłany: 2014-11-16, 13:03
|
0
|
|
|

|
elakiery.pl
klakiernik.pl |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2014-11-16, 20:09
|
0
|
|
|
|
W Biedronce
MajÂą najtaniej w caÂłym kraju
Codziennie niskie ceny |
|
|
|
 |
sharon81
|
Wysłany: 2014-11-16, 21:19
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-11-16, 22:49
|
0
|
|
|

|
Dobrej jakoÂści materiaÂły, kosztujÂą w necie tyle co w mieszalni. KupujÂąc dodatki w mieszalni jesteÂście traktowani jako dobrzy klienci i czasem nawet setkĂŞ Wam skorygujÂą. Czasem jakieÂś gratisy i prĂłbki dostaniecie. A jak kupujecie w mieszalni tylko lakier, to kolorysta ma Was w dupie bo strata takiego klienta to Âżadna strata.
Czasami oszczĂŞdnoÂści sÂą tylko pozorne. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-16, 22:52
|
0
|
|
|
|
Nie mĂłwiÂąc juÂż o kreskach, rabatach i innych przywilejach. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-16, 23:14
|
0
|
|
|

|
Jasne, to w mieszalni za klocek app mam daĂŚ 40zÂł, a w necie 20. Lub za 1 pÂłatek z 3m w mieszalni 5zÂł, a w necie poniÂżej 1zÂł, a za komplet filtrĂłw 50...w necie 20 lub nawet 10zÂł.
I ten ich raba w wysokoÂści 5%, dosÂłownie braĂŚ towar na pĂŞczki.
Nic dziwnego, ¿e ka¿dy szuka materia³ów po necie.
Takie sÂą realia w Kaliszu. |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-17, 13:47
|
0
|
|
|
|
5% to nie rabat. A wiĂŞkszego siĂŞ nie dostanie jak siĂŞ kupuje raz na miesiÂąc. Co do klocka to dasz w necie 20 i za przesyÂłkĂŞ drugie tyle. |
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2014-11-17, 14:06
|
0
|
|
|
|
dlatego trzeba robiĂŚ zawsze wiĂŞksze zakupy, maÂłych siĂŞ nie opÂłaca |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-11-17, 14:55
|
0
|
|
|

|
Ja prowadzê tak¹ politykê, ¿e klienci którzy bior¹ u mnie wiêkszoœÌ produktów maj¹ pe³ne wsparcie techniczne i bonusy. Przyje¿d¿aj¹ technicy na pokazy polerki, mog¹ kupiÌ narzêdzia w dobrych cenach, czêsto rozdajemy próbki które zostawiaj¹ handlowcy lub lakiery które zepsuliœmy. Jednym s³owem, warto w takich ludzi inwestowaÌ i podnosiÌ jakoœÌ ich pracy, bo wtedy zaczynaj¹ wiêcej robiÌ i wiêcej kupowaÌ. Ponadto czêsto przychodz¹ do sklepu ludzie z ulicy którzy chc¹ polakierowaÌ samochód i pytaj¹ gdzie najlepiej. Oczywiœcie, ¿e u tego co bierze regularnie. U mnie miesiêcznie pojawia siê ok. 5 takich osób.
Nie inwestuje siĂŞ w klienta ktĂłry o 1 zÂł jest w stanie zmieniĂŚ dostawce i nie traktuje siĂŞ go powaÂżnie.
Tym sposobem, na klockach i innych klamotach z allegro, w skali roku zaoszczĂŞdzisz max 1000zÂł netto. Moim zdaniem kaÂżdy dobry klient w skali roku otrzymuje od swojej mieszalni bonusy o znacznie wiĂŞkszej wartoÂści. U mnie jak zrobisz obrĂłt na 40k netto dostajesz SatĂŞ 4000 za zÂłotĂłwkĂŞ. OpÂłaca siĂŞ? |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-17, 16:57
|
0
|
|
|

|
Niestety u nas nie ma tak ró¿owo. ChoÌ pewnie Ci co wiêcej bior¹ maj¹ upusty/gratisy.
KtoÂś robiÂący od czasu do czasu szuka oszczĂŞdnoÂści.
Co do przesyÂłek z allegro to koszt np 25zl.
MĂłj czas dojazdu do mieszalni i paliwo to razem minimum 50zl jak nie wiĂŞcej.
OczywiÂście jeÂśli chodzi o allegro mowa tu tylko o zakupach jakichÂś konkretnych kolorĂłw, lakierĂłw, osprzĂŞtu.
ChciaÂłbym, aby mieszalnie dla kaÂżdego miaÂły ceny jak z allegro, no ale to nie moÂżliwe takÂże jest jak jest. KaÂżdy musi coÂś zarobiĂŚ. |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-17, 18:58
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | MĂłj czas dojazdu do mieszalni i paliwo to razem minimum 50zl jak nie wiĂŞcej.
|
A widzisz sta³y klient ma takiego + ze zadzwoni ¿e coœ mu tam potrzebne i jest taka mo¿liwoœÌ ¿e bêdzie ktoœ jecha³ to Ci podrzuci co potrzebne. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-17, 21:40
|
0
|
|
|

|
Tak a element na wzĂłr, aby mĂłgÂł dobraĂŚ bazĂŞ to wyÂślĂŞ mu pocztÂą.
Co do przekazywania komuœ czegoœ...to akurat w Kaliszu mi goœcie zostawiali lakiery lub jakieœ dodatki, bo potrzebowa³em, a bym ju¿ nie zd¹¿y³. Pozamykali sklep i mi zostawili za furtk¹ jakieœ rzeczy bez kasy rzecz jasna.
Jak ktoœ jedzie to zawsze mo¿e coœ zabraÌ, a p³acê póŸniej, to ¿aden wielki przywilej.
Mniejsza o to, wiadomo o co chodzi. Ten co maÂło kasy zostawia w mieszalni nigdy dobrej ceny miaÂł nie bĂŞdzie, chyba, Âże ma znajomoÂści, a to i tak bĂŞdzie wiĂŞcej stynkania niÂż tego rabatu.
Nie zmienia to faktu, Âże SatĂŞ 4000 bym przytuliÂł. TrzeÂźwy moÂżesz mi wysÂłaĂŚ w gratisie, bĂŞdĂŞ CiĂŞ wychwalaÂł pod niebiosa. |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-17, 22:11
|
0
|
|
|
|
Ja nie piszĂŞ o tubylcach tylko o ludziach z mieszalni. A element na wzĂłr to do sklepu internetowego wysyÂłasz? Czy np: po setkĂŞ bazy jedziesz i tracisz 50zÂł jak nie wiĂŞcej?
Ale ka¿dy robi jak uwa¿a i to jego sprawa. Te¿ kiedyœ tak myœla³em ¿e tu siê zaoszczêdzi 5z³, tam 10, ale w pewnym momencie cz³owiek dochodzi do tego ¿e taka oszczêdnoœÌ to gówno. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-11-18, 18:54
|
0
|
|
|

|
A myÂślicie Âże kto na allegro handluje jak nie stacjonarne mieszalnie? Tam mogÂą daĂŚ niskÂą cenĂŞ a u siebie w sklepie trzymajÂą bo inaczej nie zarobiliby na opÂłaty. Efekt jest taki Âże przychodzÂą ludzie do mieszalni i mĂłwiÂą "ale u ciebie drogo, na tanie-lakierowanie widziaÂłem za.... " to ja wtedy takiemu goÂściowi zaraz doliczam za opakowania, korekta da siĂŞ zrobiĂŚ od 3 setek a wogĂłle to ten kolor tylko z numeru no i Âże sÂłyszaÂłem Âże na konkurencja na systemie HAYA Âświetnie dobarwia kolorki
Taka prawda, jak ktoÂś gÂłupio gada bo wydaje mu siĂŞ Âże jest mÂądrzejszy albo bardziej cwany to olaĂŚ go.
@KK a czy Tofik to przypadkiem nie pracuje u dystrybutora? Ciekawe co na to powiedzieliby jego klienci czyli mieszalnie - czyli przykÂład idzie z gĂłry. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-18, 19:22
|
0
|
|
|

|
Od tofika mam normalnie fvat bo potrzebujê i wszystko idzie legalnie. G³ównie chodzi mi o poliuretan z novola, poniewa¿ w okolicy nie ma. |
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-11-18, 20:29
|
0
|
|
|

|
Ale nie chodzi o to Âże bez faktury tylko Âże wogĂłle firma Tofika bawi siĂŞ wysyÂłkĂŞ towarĂłw detalicznie skoro uwaÂżajÂą siĂŞ za dystrybutora do sklepĂłw.
KK, ja nie mam nic do Ciebie, masz chĂŞtnego do sprzedaÂży to kupujesz, proste |
|
|
|
 |
tofik
|
Wysłany: 2014-11-18, 20:46
|
0
|
|
|
|
Dementor napisał/a: | Ale nie chodzi o to Âże bez faktury tylko Âże wogĂłle firma Tofika bawi siĂŞ wysyÂłkĂŞ towarĂłw detalicznie skoro uwaÂżajÂą siĂŞ za dystrybutora do sklepĂłw. |
Skoro ju¿ o mnie mowa i zosta³em wyzwany do tablicy to powiem tak, nie staram siê na si³ê sprzedawaÌ wysy³kowo bo nie mam na to czasu. Mam tylu dobrych klientów, którzy generuj¹ sprzeda¿ przekraczaj¹c¹ 200 tyœ w skali miesi¹ca, ¿e nie jestem zmuszony do sprzeda¿y wysy³kowej.
SprzedajĂŞ kilku chÂłopakom z forum, tylko dlatego, Âże to oni przewaÂżnie zwracajÂą siĂŞ do mnie z proÂśbÂą o to abym im sprzedaÂł konkretny asortyment.
Co do cen to sprawa wyglÂąda tak, Âże sÂą one satysfakcjonujÂące dla kupujÂących, ale nigdy nie bĂŞdÂą takie jak dla moich podmieszalni. Tyle w tym temacie |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-18, 21:15
|
0
|
|
|

|
No i wszystko jasne. |
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-11-18, 21:42
|
0
|
|
|

|
Rozumiem, szybko i konkretnie wyjaÂśnione. ZapytaÂłem bo temat ten jest w dzisiejszych czasach delikatnie mĂłwiÂąc draÂżliwy. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-11-19, 19:09
|
0
|
|
|