Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
marcin lech
Wysłany: 2015-01-24, 00:11   piec nadmuchowy
0
UP DOWN

witam wszystkich serdecznie.ostatnio zaczoÂłem sie zastanawiac nad przebudowa mojego garaÂżu (wyciag + piec nadmuchowy ). SzukaÂłem troche na forum ale nie znalazÂłem odpowiedzi na moje plany ze tak to nazwe .wiem ze najlepiej zaÂłoÂżyc jakiÂś palnik na olej z duÂża mocÂą aby szybko dogrzewaÂł nowe powietrze w pomieszczeniu .W mojej stytuÂłacji Odpada z powodu duzego nakÂładu finansowego i chciaÂłbym zamontowac piec nadmuchowy na wegiel i drewno itp .chciaÂłbym sie dowiedziec czy takie piece ogrzaÂłyby mi pomieszczenie ok 40m2 w ktorym czasem cos sb pomaluje po pracy .
1- http://allegro.pl/piec-z-...5011886437.html
2-http://allegro.pl/piec-nadmuchem-nadmuchowy-koza-szamotowy-33-cegly-i5011886440.html
wyciÂąg mam juz zamontowany ok 6000m3/h z reguratorem obrotĂłw wyciag dziaÂła przewaznie na 20-30% wydajnosci okres zimowy (koza nie wyrabia z grzaniem).czekam na wasze ciekawe sugestie na temat piecĂłw z linkĂłw .Dodam jeszcze Âże nie zajmuje sie lakiernictwem na codzieĂą srednio tak 4-5 razy cos mi sie trafi w miechu do pracy daltego chce wmiare tanio kobinowac z tym ogrzewaniem .POZADRAWIAM:)

KK 
Wysłany: 2015-01-24, 00:57   
0
UP DOWN

To normalne kozy za 150zÂł ze sklepu tylko obudowane z wierzchu. Ten szamot to ja wiem czy coÂś daje? Chyba jedynie tÂłumi ciepÂło przez pierwszÂą godzinĂŞ lub wiĂŞcej. No i oczywiÂście jest po to, aby po paleniu wĂŞglem piec siĂŞ nie sfilcowaÂł za tydzieĂą.

Moim zdaniem coÂś takiego moÂże byĂŚ, ale z grubszej blachy i bez szamotu. Sam plenuje coÂś kupiĂŚ, ale znacznie wiĂŞksze.

ursus1992
Wysłany: 2015-01-24, 13:27   
0
UP DOWN

najlepiej zrobic samemu, materiaÂł kupisz na zÂłomie, i zrobisz taki jak Ci bedzie pasowaÂł

kamilbusko
Wysłany: 2015-01-24, 16:25   
0
UP DOWN

jak masz do mnie nie daleko to moge Ci sprzedac w cenie zlomu piec ktĂłry sam robiÂłem dosyc duÂży. wejscie iwyjscie rura spiro 315 mm.

KK 
Wysłany: 2015-01-24, 18:40   
0
UP DOWN

Kamilbusko pw.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu