Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
marcin lech
Wys³any: 2015-01-24, 00:11   piec nadmuchowy
0
UP DOWN

witam wszystkich serdecznie.ostatnio zaczo³em sie zastanawiac nad przebudowa mojego gara¿u (wyciag + piec nadmuchowy ). Szuka³em troche na forum ale nie znalaz³em odpowiedzi na moje plany ze tak to nazwe .wiem ze najlepiej za³o¿yc jaki¶ palnik na olej z du¿a moc± aby szybko dogrzewa³ nowe powietrze w pomieszczeniu .W mojej stytu³acji Odpada z powodu duzego nak³adu finansowego i chcia³bym zamontowac piec nadmuchowy na wegiel i drewno itp .chcia³bym sie dowiedziec czy takie piece ogrza³yby mi pomieszczenie ok 40m2 w ktorym czasem cos sb pomaluje po pracy .
1- http://allegro.pl/piec-z-...5011886437.html
2-http://allegro.pl/piec-nadmuchem-nadmuchowy-koza-szamotowy-33-cegly-i5011886440.html
wyci±g mam juz zamontowany ok 6000m3/h z reguratorem obrotów wyciag dzia³a przewaznie na 20-30% wydajnosci okres zimowy (koza nie wyrabia z grzaniem).czekam na wasze ciekawe sugestie na temat pieców z linków .Dodam jeszcze ¿e nie zajmuje sie lakiernictwem na codzieñ srednio tak 4-5 razy cos mi sie trafi w miechu do pracy daltego chce wmiare tanio kobinowac z tym ogrzewaniem .POZADRAWIAM:)

KK 
Wys³any: 2015-01-24, 00:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
To normalne kozy za 150z³ ze sklepu tylko obudowane z wierzchu. Ten szamot to ja wiem czy co¶ daje? Chyba jedynie t³umi ciep³o przez pierwsz± godzinê lub wiêcej. No i oczywi¶cie jest po to, aby po paleniu wêglem piec siê nie sfilcowa³ za tydzieñ.

Moim zdaniem co¶ takiego mo¿e byæ, ale z grubszej blachy i bez szamotu. Sam plenuje co¶ kupiæ, ale znacznie wiêksze.

ursus1992
Wys³any: 2015-01-24, 13:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
najlepiej zrobic samemu, materia³ kupisz na z³omie, i zrobisz taki jak Ci bedzie pasowa³

kamilbusko
Wys³any: 2015-01-24, 16:25   
0
UP DOWN

jak masz do mnie nie daleko to moge Ci sprzedac w cenie zlomu piec który sam robi³em dosyc du¿y. wejscie iwyjscie rura spiro 315 mm.

KK 
Wys³any: 2015-01-24, 18:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Kamilbusko pw.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów