Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
GMC
Wysłany: 2015-01-22, 16:05   Novol 380 - podkÂład czy natryskowa?
0
UP DOWN

Takie coÂś Novol reklamuje, nazwali to podkÂładem a jakoÂś nie mogĂŞ siĂŞ oprzeĂŚ wraÂżeniu Âże robiÂą sobie jaja :roll:
http://professional.novol...ROTECT_380.html

Wszystko co jest napisane w karcie technicznej i bezpieczeùstwa ewidentnie wskazuje ¿e to szpachlówka natryskowa i to skopiowana z linii Classic a na opakowaniu napisali ¿e to podk³ad poliestrowy. Przypadek czy celowe wprowadzanie w b³¹d :D

Siekiera
Wysłany: 2015-01-22, 17:05   
0
UP DOWN

Wystarczy popatrzeĂŚ na utwardzacz Âżeby stwierdziĂŚ Âże to Âściema ^^
A co napisali w karcie:
"Przed naÂłoÂżeniem farb i lakierĂłw nawierzchniowych podkÂład poliestrowy PROTECT 380 naleÂży odizolowaĂŚ warstwÂą podkÂładu akrylowego bÂądÂź epoksydowego."

To w koĂącu jest podkÂładem czy nie jest?
Chyba nie daj¹ rady zrobiÌ dobrego akrylowego wype³niacza grubopow³okowego który nie siada i daje przyczepnoœÌ bazom i st¹d taki gest rozpaczy :sciana:
To ju¿ nie jest pierwszy dziwny produkt z Novola. W Spectralu jet taki podk³ad akrylowy 355 który..... uwaga, uwaga, trzeba pokryÌ innym podk³adem akrylowym aby k³aœÌ bazê :D
http://spectral.pl/karty_t/ST_UNDER_355.pdf

PytaÂłem przedstawiciela dlaczego? To mi powiedziaÂł Âże bazy nie trzymajÂą siĂŞ tego podkÂładu :shock:
:x:

unek
Wysłany: 2015-01-22, 18:46   
0
UP DOWN

Wy nie czytaĂŚ forum ?? przecieÂż ten temat byÂł poruszany jakieÂś parĂŞ dni temu ..

GMC
Wysłany: 2015-01-22, 18:50   
0
UP DOWN

No to w³aœnie te¿ mi siê wydaje ¿e ch³opaki polecieli troche grubo. Skoro to natryskowa to co wprowadzaÌ ludzi w b³¹d i pisaÌ ¿e to podk³ad. Za³o¿ê siê ¿e 90% tych co kupi nie przeczyta karty tylko rzuci na to bazê. Musieli siê chyba liczyÌ z tym w Novolu ¿e mog¹ byÌ reklamacje :/

GMC
Wysłany: 2015-01-22, 18:51   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
Wy nie czytaĂŚ forum ?? przecieÂż ten temat byÂł poruszany jakieÂś parĂŞ dni temu ..

MusiaÂłem przeoczyĂŚ, daj linka.

unek
Wysłany: 2015-01-22, 18:53   
0
UP DOWN

http://lakierowanko.info/...p?t=9339#113042

GMC
Wysłany: 2015-01-22, 18:54   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
W Spectralu jet taki podk³ad akrylowy 355 który..... uwaga, uwaga, trzeba pokryÌ innym podk³adem akrylowym aby k³aœÌ bazê :D
http://spectral.pl/karty_t/ST_UNDER_355.pdf

PytaÂłem przedstawiciela dlaczego? To mi powiedziaÂł Âże bazy nie trzymajÂą siĂŞ tego podkÂładu :shock:
:x:

Nigdy nie robiÂłem tym podkÂładem ale faktycznie pierwszy raz widze Âżeby na podkÂład akrylowy nie moÂżna nakÂładaĂŚ baz :shock:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-22, 19:43   
0
UP DOWN

GMC napisał/a:
No to w³aœnie te¿ mi siê wydaje ¿e ch³opaki polecieli troche grubo. Skoro to natryskowa to co wprowadzaÌ ludzi w b³¹d i pisaÌ ¿e to podk³ad. :/

A co ja mam powiedzieĂŚ, kiedy przez dÂłuÂższy czas przywozili mi towar samochodem oklejonym w barwach Spectrala, gdzie kolorysta trzyma w rĂŞku wzornik a nad nim widnieje wielki napis
"W Spectralu nie mam problemĂłw z kolorystykÂą"

KK 
Wysłany: 2015-01-22, 20:12   
0
UP DOWN

Hehe moÂżna? MoÂżna ! Polak potrafi :)
MoÂże to podkÂład do jakichÂś okreÂślonych celĂłw?

GMC
Wysłany: 2015-01-22, 20:44   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
MoÂże to podkÂład do jakichÂś okreÂślonych celĂłw?

Marketingowych? :roll:
To chyba musiaÂł wymyÂśliĂŚ ktoÂś kto siedzi za biurkiem i myÂśli Âże te lakierniki to takie barany bez szkoÂły i bĂŞdÂą ÂłykaĂŚ wszystko jak kaczka kluski

unek
Wysłany: 2015-01-22, 21:58   
0
UP DOWN

Ogólnie panowie jest jedna ró¿nica miêdzy star¹ Spray a now¹ 380 .. dysza przy aplikacji :D i to jest plus co dla nie których ..

Dementor
Wysłany: 2015-01-23, 10:41   
0
UP DOWN

Faktycznie mocno przekombinowany towar. Nie mo¿na go nanosiÌ na wash primery a jak na epoksyd to trzeba odczekaÌ min. 4 godziny. Mo¿e w zabytkach to tak se mo¿na rozk³adaÌ na raty robotê i mno¿yÌ warstwy ale przy robotach za 300 z³ to trzeba szybko, wzglêdnie tanio i bez komplikacji. Przecie¿ s¹ na rynku dobre wype³niacze akrylowe którymi mo¿na ponad 200 micron uzyskaÌ, szybko schn¹ i po obróbce k³adzie siê bazê a nie kolejny podk³ad. Nie wró¿ê sukcesu temu podk³adu :D
Moi dostawcy jeszcze nie maj¹ tego czegoœ i ciekawe ile to kosztuje? Pewnie to jest taki kreatywny marketing - Natryskowa w cenie podk³adu z górnej pó³ki ^^
Nie napisali teÂż czym rozcieĂączaĂŚ, czyÂżby chcieli ukryĂŚ Âże rozcieĂączalnikiem do natryskowej :D :rotfl: :roll: :cool: ^^ ^^ :sciana: ;P

Dementor
Wysłany: 2015-01-23, 10:50   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
A co ja mam powiedzieĂŚ, kiedy przez dÂłuÂższy czas przywozili mi towar samochodem oklejonym w barwach Spectrala, gdzie kolorysta trzyma w rĂŞku wzornik a nad nim widnieje wielki napis
"W Spectralu nie mam problemĂłw z kolorystykÂą"

He,he bo ten kolorysta z reklamy to model z agencji reklamowej ktĂłra robiÂła reklamĂŞ i on faktycznie nie ma problemĂłw z kolorystykÂą w Spectralu :D

Nie zaÂłapaÂłeÂś dowcipu ;P

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-23, 12:17   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:
He,he bo ten kolorysta z reklamy to model z agencji reklamowej ktĂłra robiÂła reklamĂŞ i on faktycznie nie ma problemĂłw z kolorystykÂą w Spectralu

To nie model kolorysta z Komornik.....

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-23, 18:11   
0
UP DOWN

To nie byÂł model, a prawdziwy kolorysta z Komornik....

Dementor
Wysłany: 2015-01-23, 18:46   
0
UP DOWN

Ja cenzura, musia³ dostaÌ niez³¹ premiê za to :x:

lukas
Wysłany: 2015-01-23, 20:21   
0
UP DOWN

Takiej wydumki nie spodziewaÂłbym siĂŞ po kolegach z Novola ;)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-23, 22:13   
0
UP DOWN

Pany, nie ma co sie czepiaĂŚ szeregowych pracownikĂłw. Oni nie majÂą zbyt wiele do powiedzenia. To dziaÂł sprzedaÂży myÂśli, Âże majÂą jeden z najlepszych mieszalnikĂłw na rynku a my tutaj (forumowi oponenci) jesteÂśmy bandÂą Âżyciowych nieudacznikĂłw obwiniajÂących o swoje poraÂżki wszystkich tylko nie siebie :) :)

GMC
Wysłany: 2015-01-24, 23:58   
0
UP DOWN

MoÂże i chcieli dobrze z tym wypeÂłniaczem poliestrowym ale nie potrzebnie wplÂątali w to ten podkÂład a tego nie wymyÂśliÂł szeregowy pracownik. Tak siĂŞ teraz zastanawiam jakie to ma znaczenie jak siĂŞ zaczyna z nowym produktem.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2015-01-25, 01:00   

GMC napisał/a:
Tak siĂŞ teraz zastanawiam jakie to ma znaczenie jak siĂŞ zaczyna z nowym produktem.

no to myÂśl - i przemyÂśleniami siĂŞ podziel

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 09:08   
0
UP DOWN

Moim zdaniem to odpowiedÂź Novola na dziurĂŞ w rynku. Ja mogĂŞ policzyĂŚ na palcach jednej rĂŞki klientĂłw ktĂłrzy robiÂą na szpachlĂłwce natryskowej. A szpachlĂłwka natryskowa nie jest lubiana poniewaÂż trzeba do niej dyszy 3.0. Jak ktoÂś nie ma takiej dyszy, to leje rozpuch. Jak nie ma poliestrowego to leje akrylowy lub nitro. Potem szpachla Âźle siĂŞ obrabia a po roku pĂŞka jak wyschniĂŞta gleba.
WiĂŞc wystarczyÂło stworzyĂŚ produkt o innej lepkoÂści i daĂŚ ludziom mocno wypeÂłniajÂący produkt w ktĂłrym nie wystĂŞpuje siadanie. Taka mogÂła byĂŚ intencja Novola.
Moim zdaniem u mnie produkt siĂŞ przyjmie, pod warunkiem, Âże cena dla klienta nie bĂŞdzie wyÂższa niÂż 37zÂł netto za litr.

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 12:02   
0
UP DOWN

cena dla klienta nie bĂŞdzie wyÂższa niÂż 37zÂł netto za litr.

Ja robie na szpachlĂłwce natryskowej i chwalĂŞ sobie zastosowanie jej zamiast taniego lub Âśredniego cenowo podkÂładu wypeÂłniajÂącego.

Oczywistym jest Âże rozcieĂączam tylko rozcieĂączalnikiem poliestrowym, dajÂąc go 50% wiĂŞcej niÂż producent daje w kpl.
Aplikuje dyszÂą 1.8 sata 100 rp.
Uzyskana lepkoœÌ pasuje idealnie do tej dyszy.

WiĂŞc sory, ale wolĂŞ zapÂłaciĂŚ 25 zÂł brutto za kpl szpachlĂłwki natryskowej i dokupiĂŚ za 7 zÂł 0.5 litra rozpucha (starczy na kilkanaÂście dolewek), niÂż pÂłaciĂŚ dodatkowe kilkanaÂście zÂł za ..... wiĂŞcej rozcieĂączalnika w gotowej mieszance do aplikacji, co za tym idzie mniej produktu w puszce.

A to ¿e jest bardziej kolorowo, ciut krótszy czas schniêcia... to bez ró¿nicy przy promienniku.

Dodam jeszcze ma³¹ œciemê z kart technicznych.
O ile pamiĂŞtam to producent podaje Âże warstwa rozcieĂączonego podkÂładu z duszy 1.8 jest grubsza niÂż warstwa aplikowanej szpachlĂłwki dysza 2.5.
Ró¿nica jest znaczna.
Tak samo jak lzo.... wiĂŞcej odparowuje z podkÂładu... a jego i tak ponoĂŚ wiĂŞcej zostaje na elemencie.

Jednak mam nadzieje ze z cenÂą nie poszybujÂą az tak wysoko... przeciez to nadal szpryca.. kolorowa.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 13:04   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
WiĂŞc sory, ale wolĂŞ zapÂłaciĂŚ 25 zÂł brutto za kpl szpachlĂłwki natryskowej i dokupiĂŚ za 7 zÂł 0.5 litra rozpucha (starczy na kilkanaÂście dolewek), niÂż pÂłaciĂŚ dodatkowe kilkanaÂście zÂł za ..... wiĂŞcej rozcieĂączalnika w gotowej mieszance do aplikacji, co za tym idzie mniej produktu w puszce.

Nie wierze, Âże ten produkt to szpachla natryskowa rozcieĂączona rozpuchem. To raczej mutacja szpachli natryskowej w ktĂłrej podmieniono Âżywice. Nie sÂądzĂŞ aby Novol dolaÂł do szpachli rozpucha i wskaÂźnik polimeryzacji, i takÂą mieszankĂŞ chciaÂł sprzedawaĂŚ jako nowy produkt. UwaÂżam, Âże to caÂłkiem nowy produkt, zrobiony od podstaw.

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 13:20   
0
UP DOWN

UwaÂżam, Âże to caÂłkiem nowy produkt, zrobiony od podstaw.

OK.
To raczej mutacja szpachli natryskowej w ktĂłrej podmieniono Âżywice.

OczywiÂście, bo przecieÂż tak to siĂŞ robi.
Do tego Âładna puszeczka, trochĂŞ marketingu i produkt mniej popularny (choĂŚ podobno w magazynach wymieciony - info z wczoraj) i lakiernik otrzyma produkt (podkÂład) likwidujÂący wady jakie robi podczas obrĂłbki i przygotowania.
Bo szpryca potrafi wiele wybaczyĂŚ a podkÂład akrylowy po czasie wytyka lakiernikowi jego proFFesionalizm ;)

Wielu siĂŞ skusi.
I o to chodzi :spoko:
Pozwolê sobie na rozrzutnoœÌ i te¿ jedna na testy kupiê.
JednÂą, bo jak to bĂŞdzie w cenie podkÂładĂłw, to zostajĂŞ przy szprycuni....

PS.
Nie w ka¿dej mieszalni wiedz¹ ¿e maj¹ mieÌ na pó³ce rozpuch poliestrowy.. po co? Przeciez mozna laÌ akrylowy... sprawdzalismy (heh,,, idzie wlaÌ :tak: )

zed
Wysłany: 2015-01-25, 13:52   
0
UP DOWN

evercoat ma taki produkt w ofercie
tylko tu producent dopuszcza nakladanie na grunty a w novolu nie (tak samo jak w szprycy)
http://www.evercoat.com/i...0Sand%20pol.pdf

unek
Wysłany: 2015-01-25, 18:29   
0
UP DOWN

Stara szpryca z tego co pan RafaÂł pisaÂł ma skurcz w granicach 7 do 10% ciekawy jest ile ma ta nowa ... wiĂŞc czy wybaczy lakiernikowi jego profesjonalizm przy naprawach w jeden dzieĂą ?? wÂątpiĂŞ i tak po czasie siupnie
Prosta sprawa dobry jakoœciowo produkt albo du¿o czasu i przek³adanka materia³ów ...

Ps podkÂład 8590 z sh po peÂłny utwardzeniu nawet przy krytycznych podÂłoÂżach nie siupnie NICC
...
Ale to musi min¹Ì trochê czasu aby zresocjalizowaÌ siê do takiego stanu umys³y ....

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 18:49   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
Stara szpryca z tego co pan RafaÂł pisaÂł ma skurcz w granicach 7 do 10%

No przykro bo na naszym szkoleniu omawiane byÂły plusy zastosowania szprycy w naprawie lakierniczej.
I g³ównym argumentem za... by³ ma³y skurcz typowy dla poliestrów.

unek napisał/a:
Ale to musi min¹Ì trochê czasu aby zresocjalizowaÌ siê do takiego stanu umys³y ....

Wystarczy zrozumiec przekaz, bo jak widac ÂŁukaszku minĂŞÂło troche czasu i skurcz ci sie powieksza.

Ale nic to.

Mo¿e poprosisz, poprosimy, Rafa³a lub kogoœ od novola aby nam tu przedstawi³ ró¿nice.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 18:52   
0
UP DOWN

A szpachel wykoĂączeniowy?? ZapomnieliÂście o takim produkcie? PrzecieÂż on tez jest dobry na naprawy jednodniowe. Wyprowadzasz detal, odmuchujesz dokÂładnie, zaciÂągasz Finishem i podkÂład akrylowy. Tez nic nie posiada.

unek
Wysłany: 2015-01-25, 18:54   
0
UP DOWN

Po co mam prosiĂŚ pana RafaÂła jak sam pisaÂł, Âże stara szpryca ma taki skurcz.

Nie zrozumiaÂłeÂś przekazu a szkoda ..

trzeŸwy inaczej, z tego co w novolu by³o omawiane to najmniejszy skurcz ma szpachel z w³óknem :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 18:58   
0
UP DOWN

zaciÂągasz Finishem i podkÂład akrylowy.

unek napisał/a:
trzeŸwy inaczej, z tego co w novolu by³o omawiane to najmniejszy skurcz ma szpachel z w³óknem

Unek? ZrozumiaÂłes co trzeÂźwy inaczej, napisaÂł?

unek napisał/a:
Nie zrozumiaÂłeÂś przekazu a szkoda ..

No nie zrozumiaÂłes.
Szkoda, ale to stan ... constans.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:03   
0
UP DOWN

Najmniejszy skurcz ze szpachlówek Novola maj¹ Easy Sand, Fiber i Alu. Potem s¹ jakieœ tam Glasy, mikrofibry i pozosta³e. Ale ten skurcz to jest na poziomie 3%-6% wiêc ró¿nica miêdzy skurczem tych szpachli, dla nas jest nie do zauwa¿enia!

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:05   
0
UP DOWN

Ja odpisujê po ludzkiemu aby nikogo nie wprowadzaÌ w b³¹d( przynajmniej staram siê ) ...ale ka¿dy robi jak mu siê podoba :D

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:06   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej, No to w Novol na szkoleniu co innego mĂłwili :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:07   
0
UP DOWN

Gdybym ja prowadziÂł warsztat lakierniczy, to na staÂłe sprowadziÂłbym prostÂą i szybkÂą technologie.
1.Fibermicro (Âłatwo siĂŞ obrabia a ma wÂłaÂściwoÂści zwykÂłego fibra)
2.Easy Sand (jest miĂŞkka wiĂŞc nie trzeba drzeĂŚ p80 a moÂżna koĂączyĂŚ na przykÂład p240)
3.Finish (jako ostatnia cieniutka bÂłona dla wypeÂłnienia rys po p240)
finisha zacieram p360 i wale podkÂład.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:08   
0
UP DOWN

unek napisał/a:
Âźwy inaczej, No to w Novol na szkoleniu co innego mĂłwili

Z³ó¿ reklamacje. ja dosta³em Sate:)

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:08   
0
UP DOWN

A ja wolĂŞ jednÂą 2035 :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:09   
0
UP DOWN

Jeden woli jak mu stopy ÂśmierdzÂą a drugi jak mu cyganie grajÂą. Jest tyle produktĂłw, Âże kaÂżdy znajdzie coÂś dla siebie.

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:12   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej, dokÂładnie . ale jak mam robiĂŚ 5 produktami to wolĂŞ jednym ;)

Reklamacji nie z³o¿ê - gdy¿ nie mam takiego gadanego jak ty :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:14   
0
UP DOWN

Ze mnÂą w Novolu juÂż nie gadajÂą ^^

Zauwa¿, ¿e praktycznie nigdy nie k³adziesz szpachlówki jeden raz na naprawiany detal. MnogoœÌ rodzajów szpachli ogranicza póŸniejsze defekty pow³oki.

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:21   
0
UP DOWN

Rozumiem ciebie ale po jakiego grzyba mam kupowaĂŚ 5 rodzai szpachli jak do moich prac starczy jedna?? dobra 2 ale to na plastiki ..
WiĂŞc nie widzĂŞ koniecznoÂści kupowania ich .

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:22   
0
UP DOWN

Widzisz, ja mam u siebie 5 systemĂłw i na dniach wstawiam szĂłsty, a przecieÂż mĂłgÂłbym mieĂŚ jeden. Jak myÂślisz, po co mi tyle mieszalnikĂłw?

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:24   
0
UP DOWN

Tutaj jest inny przypadek ty musisz byÌ elastyczny bo masz ró¿n¹ klientelê :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:29   
0
UP DOWN

Nic bardziej b³êdnego. Klienta gówno interesuje z jakiego systemu ma kolor. Kolor ma pasowaÌ a jak mu nie pasuje cena, to 25km dalej jest mieszalnia Spectrala gdzie maja per³y po 16z³.
Wracaj¹c do tematu: stosuj¹c ró¿ne rodzaje szpachlówek, ³¹czysz ich zalety. Jestem przekonany, ¿e trio Fiber+EasySand+Finish k³ad¹ na kolana pod k¹tem trwa³oœci ka¿d¹ inn¹ szpachlówkê w wydaniu solowym.

zed
Wysłany: 2015-01-25, 19:30   
0
UP DOWN

Gdybym ja prowadziÂł warsztat lakierniczy, to na staÂłe sprowadziÂłbym prostÂą i szybkÂą technologie.
1.Fibermicro (Âłatwo siĂŞ obrabia a ma wÂłaÂściwoÂści zwykÂłego fibra)
2.Easy Sand (jest miĂŞkka wiĂŞc nie trzeba drzeĂŚ p80 a moÂżna koĂączyĂŚ na przykÂład p240)
3.Finish (jako ostatnia cieniutka bÂłona dla wypeÂłnienia rys po p240)
finisha zacieram p360 i wale podkÂład.

1 fiber micro lekka profirs
2 rage gold evercoat
3easy sand evercoat
p320 podklad

jak element kitowany w ponad 50% to natryskowa

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-01-25, 19:32   
0
UP DOWN

Nie znam produktĂłw evercoat. Ja bazuje w wiĂŞkszoÂści na Novolu i kilku pomocniczych brandach.

unek
Wysłany: 2015-01-25, 19:35   
0
UP DOWN

No nie wiem czy ktoÂś kupiÂłby u ciebie w wydaniu solo szpachlĂŞ po 120 zÂł ?? wiĂŞc dlatego tak napisaÂłem poprzedni post..

UÂżywaÂłem Novola szpachle i juÂż nie chce ale tak jak napisaÂłeÂś
Jeden woli jak mu stopy ÂśmierdzÂą a drugi jak mu cyganie grajÂą.

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 19:38   
0
UP DOWN

Najmniejszy skurcz ze szpachlĂłwek Novola majÂą Easy Sand, Fiber i Alu. Potem sÂą jakieÂś tam Glasy, mikrofibry i pozostaÂłe.

Prawda.
Dodam Âże zgodnie z danymi z novola easy sand ma skurcz poniÂżej 1%. Alu chyba teÂż.

unek napisał/a:
w Novol na szkoleniu co innego mĂłwili

Sory, ale jeden screen z prezentacji wystarczyÂł by aby pokazac Âże ÂŁukaszku,,, po prostu zapomniaÂłes, lub sÂłabo zrozumiaÂłes.

Nie umniejszam Twojej wiedzy ogĂłlnej, ale tu sie mylisz.

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-01-25, 19:38   
0
UP DOWN

zed napisał/a:
jak element kitowany w ponad 50% to natryskowa

DokÂładnie tak. :spoko:

zed
Wysłany: 2015-01-25, 19:39   
0
UP DOWN

robilem easy sandem novola ,wurth vaku light tez niezla ,ale kiedys przyjechal 'domokr¹¿ca'i przywiozl evercoat i tak jakos zostalo.
evercoat fajnie mozna mieszac tak ze na 1 raz rage gold,2 rage +easy,3 easysand

unek
Wysłany: 2015-01-25, 20:28   
0
UP DOWN

Lackdoctor, Pan RafaÂł tak mĂłwiÂł a pamiĂŞĂŚ mam dobrÂą wiĂŞc wklejaj sobie co chcesz ....

No dobra ale co chodzi o to , Âże dla trzeÂźwy inaczej, , napisaÂł tak

Easy Sand, Fiber i Alu. Potem sÂą jakieÂś tam Glasy, mikrofibry

TO tutaj jest babola .. bo glas to fiber .. a ja pisa³em przecie¿ o szpachlu z w³óknem :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu