Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jacklak
Wys³any: 2015-02-19, 22:40   Blowtherm. Przepalony wymiennik ciep³a.Gdzie szukaæ ?
0
UP DOWN

Witam.Prosze o pomys³ na rozwi±zanie takiego problemu.Chodzi mi o to czy kto¶ z forumowiczów ma sprawdzone namiary na dostawce lub kogo¶ kto produkuje takie cuda.Czyli takie te super kabiny Blowtherm s± ¿e po sze¶ciu latach wymiennik jest nieszczelny.Inie jest to jaka¶ ma³a dziórka tylko te sp³aszczone elementy radiatora poprostu przerdzewia³y w dolnej ich czê¶ci prawie po ca³ej d³ugo¶ci.
Mo¿e kto¶ ma wiedze jak naprawiæ ten problem i podpowie mi gdzie szukaæ pomocy.
Nie mam rozeznania w temacie bo ostatnie 7lat malowa³em sobie spokojnie w tej kabinie u mojego szefa a teraz malowanie nie jest przyjemne gdy oczy szczypi± a jeden cykl samego malowania to godzina najmniej.nie jest to samochodówka(i ca³e szczê¶cie).
Kabinka ma nalatane ponad 12ty¶ godzin i raczej to sporo,ale ca³a reszta dzia³a BDB.
Dodam ¿e jakby ktos potrzebowa³ jakies wymiary elementów tej kabiny lub fotki to w³asnie ja rozebra³em i przenosimy sie w inne miejsce i jest dobry czas na wywalenie starego wymiennika
Dziêkuje za wskazówki.J.K

KK 
Wys³any: 2015-02-20, 00:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Wys³a³ by¶ mi na pw fotki miejsca gdzie przychodz± ramki filtracyjne, oraz samych ramek, które siê zak³ada z filtrami sufitowymi i dokrêca?
Chcia³bym co¶ zrobiæ podobnego i chcia³bym rozwiaæ wszystkie w±tpliwo¶ci.

unek
Wys³any: 2015-02-20, 09:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
jacklak napisa³/a:
Czyli takie te super kabiny Blowtherm s± ¿e po sze¶ciu latach wymiennik jest nieszczelny
jacklak napisa³/a:
statnie 7lat malowa³em sobie spokojnie w tej kabinie

No to w koñcu ile lat ma ta kabina ???

jacklak
Wys³any: 2015-02-20, 19:12   
0
UP DOWN

ma tyle lat ze wystarczy³o zeby sie zpierniczyc,,,,ponad rok pracowa³em na po³atanym a teraz jest naprawde zle,,zreszta nie pytam sie ile kto ma lat tylko potrzebny mi jest ktos kto to mi co¶ na zamówienie zrobi albo namiar na dystrybutora czesci do takiej kabiny.Og³asza sie na Allegro ktos o kim nic nie wiem i szukam kogo¶ sprawdzonego.
tak na marginesie to wxzoraj po napisaniu tego posta pomysla³em ze zaraz jakis matematyk sie odezwie,,,no i mamy jednego
wiec konkrety by³yby mile widziane,,,

Tam nie ma ramek przykrecanych tak jak w innych,jest cwany system naciagania i dociskania filtrów do obudowy lamp wzd³u¿ kabiny ,a sufit jest podzielony na trzy czesci i podobno filtry w takim rozmiarze sa bardzo drogie,,,fotki zrobie w poniedzia³ek i jak cos to udostêpnie,,,jak dam rade przez pw,,,,jak nie to na normaly email

ursus1992
Wys³any: 2015-02-20, 20:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
KK napisa³/a:
Wys³a³ by¶ mi na pw fotki miejsca gdzie przychodz± ramki filtracyjne, oraz samych ramek, które siê zak³ada z filtrami sufitowymi i dokrêca?
Chcia³bym co¶ zrobiæ podobnego i chcia³bym rozwiaæ wszystkie w±tpliwo¶ci.

jak bedziesz mia³ te fotki to wrzuc do tematu o wentylacji :tak:

natium
Wys³any: 2015-02-20, 22:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
my na firmie mamy komore i strefe blowtherma jutro kolo 10 wysle tobie numery serwisow tam spytasz xd

natium
Wys³any: 2015-02-21, 08:01   
0
UP DOWN

Sosnowiec 510 088 350
Poznañ 510 088 360
Lublin 510 088 370

KK 
Wys³any: 2015-02-21, 10:43   
0
UP DOWN

Natium te kabiny blowjob dobre?

natium
Wys³any: 2015-02-21, 17:54   
0
UP DOWN

dobre nasza jest z 2009r na gaz i ma podwyzszona wydajnosc od zwyklych bo malujemy woda jest grzanie suszenie jak chcesz moge ci fotki i jest duza ale nie pamietam wymiarow

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-21, 18:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
czyli codziennie pracujesz z blowjob'em ^^

KK 
Wys³any: 2015-02-21, 21:50   
0
UP DOWN

Mariusz spostrzegawczy :)

Natium mo¿esz wrzuciæ jakie¶ fotki i tych mocowañ filtrów o ile co¶ bêdzie widaæ. Bêdê wdziêczny.

natium
Wys³any: 2015-02-21, 21:54   
0
UP DOWN

dobra w poniedzialek zrobie i wrzuce chodzi ci o filtry sufitowe ?

KK 
Wys³any: 2015-02-21, 22:25   
0
UP DOWN

Tak oczywi¶cie.

natium
Wys³any: 2015-02-23, 21:52   
0
UP DOWN

zrobilem zdjecia strefy i komory tak na szybko ;d

tutaj strefa

tutaj komora

KK 
Wys³any: 2015-02-23, 23:11   
0
UP DOWN

Dziêki za zdjêcia.
Filtry wchodz± w jaki¶ rowek w tych profilach?

jacklak
Wys³any: 2015-02-24, 20:20   
0
UP DOWN

Prosze jak sie temat rozwija.Ale co z fachowcami ktorzy moga wykonaæ wymiennik?Nik nie ma sprawdzonego rzemie¶lnika?

KK fotki z filtrami i inne elementy kabiny mam,,tylko problemy ze wstawieniem na forum.ale normalnie na email moge poprzesylaæ.Wyslalem ju¿ do ciebie wiadomosc przez forum

Ponawiam pytanie o fachowcó od piecy,wymiennikow,nagrzewnic itd itp

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: