Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
jacklak
Wysłany: 2015-02-19, 22:40   Blowtherm. Przepalony wymiennik ciepÂła.Gdzie szukaĂŚ ?
0
UP DOWN

Witam.Prosze o pomysÂł na rozwiÂązanie takiego problemu.Chodzi mi o to czy ktoÂś z forumowiczĂłw ma sprawdzone namiary na dostawce lub kogoÂś kto produkuje takie cuda.Czyli takie te super kabiny Blowtherm sÂą Âże po szeÂściu latach wymiennik jest nieszczelny.Inie jest to jakaÂś maÂła dziĂłrka tylko te spÂłaszczone elementy radiatora poprostu przerdzewiaÂły w dolnej ich czĂŞÂści prawie po caÂłej dÂługoÂści.
MoÂże ktoÂś ma wiedze jak naprawiĂŚ ten problem i podpowie mi gdzie szukaĂŚ pomocy.
Nie mam rozeznania w temacie bo ostatnie 7lat malowaÂłem sobie spokojnie w tej kabinie u mojego szefa a teraz malowanie nie jest przyjemne gdy oczy szczypiÂą a jeden cykl samego malowania to godzina najmniej.nie jest to samochodĂłwka(i caÂłe szczĂŞÂście).
Kabinka ma nalatane ponad 12tyÂś godzin i raczej to sporo,ale caÂła reszta dziaÂła BDB.
Dodam Âże jakby ktos potrzebowaÂł jakies wymiary elementĂłw tej kabiny lub fotki to wÂłasnie ja rozebraÂłem i przenosimy sie w inne miejsce i jest dobry czas na wywalenie starego wymiennika
DziĂŞkuje za wskazĂłwki.J.K

KK 
Wysłany: 2015-02-20, 00:12   
0
UP DOWN

WysÂłaÂł byÂś mi na pw fotki miejsca gdzie przychodzÂą ramki filtracyjne, oraz samych ramek, ktĂłre siĂŞ zakÂłada z filtrami sufitowymi i dokrĂŞca?
ChciaÂłbym coÂś zrobiĂŚ podobnego i chciaÂłbym rozwiaĂŚ wszystkie wÂątpliwoÂści.

unek
Wysłany: 2015-02-20, 09:00   
0
UP DOWN

jacklak napisał/a:
Czyli takie te super kabiny Blowtherm sÂą Âże po szeÂściu latach wymiennik jest nieszczelny
jacklak napisał/a:
statnie 7lat malowaÂłem sobie spokojnie w tej kabinie

No to w koĂącu ile lat ma ta kabina ???

jacklak
Wysłany: 2015-02-20, 19:12   
0
UP DOWN

ma tyle lat ze wystarczyÂło zeby sie zpierniczyc,,,,ponad rok pracowaÂłem na poÂłatanym a teraz jest naprawde zle,,zreszta nie pytam sie ile kto ma lat tylko potrzebny mi jest ktos kto to mi coÂś na zamĂłwienie zrobi albo namiar na dystrybutora czesci do takiej kabiny.OgÂłasza sie na Allegro ktos o kim nic nie wiem i szukam kogoÂś sprawdzonego.
tak na marginesie to wxzoraj po napisaniu tego posta pomyslaÂłem ze zaraz jakis matematyk sie odezwie,,,no i mamy jednego
wiec konkrety byÂłyby mile widziane,,,

Tam nie ma ramek przykrecanych tak jak w innych,jest cwany system naciagania i dociskania filtrĂłw do obudowy lamp wzdÂłuÂż kabiny ,a sufit jest podzielony na trzy czesci i podobno filtry w takim rozmiarze sa bardzo drogie,,,fotki zrobie w poniedziaÂłek i jak cos to udostĂŞpnie,,,jak dam rade przez pw,,,,jak nie to na normaly email

ursus1992
Wysłany: 2015-02-20, 20:51   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
WysÂłaÂł byÂś mi na pw fotki miejsca gdzie przychodzÂą ramki filtracyjne, oraz samych ramek, ktĂłre siĂŞ zakÂłada z filtrami sufitowymi i dokrĂŞca?
ChciaÂłbym coÂś zrobiĂŚ podobnego i chciaÂłbym rozwiaĂŚ wszystkie wÂątpliwoÂści.

jak bedziesz miaÂł te fotki to wrzuc do tematu o wentylacji :tak:

natium
Wysłany: 2015-02-20, 22:28   
0
UP DOWN

my na firmie mamy komore i strefe blowtherma jutro kolo 10 wysle tobie numery serwisow tam spytasz xd

natium
Wysłany: 2015-02-21, 08:01   
0
UP DOWN

Sosnowiec 510 088 350
PoznaĂą 510 088 360
Lublin 510 088 370

KK 
Wysłany: 2015-02-21, 10:43   
0
UP DOWN

Natium te kabiny blowjob dobre?

natium
Wysłany: 2015-02-21, 17:54   
0
UP DOWN

dobre nasza jest z 2009r na gaz i ma podwyzszona wydajnosc od zwyklych bo malujemy woda jest grzanie suszenie jak chcesz moge ci fotki i jest duza ale nie pamietam wymiarow

mariusz80 
Wysłany: 2015-02-21, 18:16   
0
UP DOWN

czyli codziennie pracujesz z blowjob'em ^^

KK 
Wysłany: 2015-02-21, 21:50   
0
UP DOWN

Mariusz spostrzegawczy :)

Natium moÂżesz wrzuciĂŚ jakieÂś fotki i tych mocowaĂą filtrĂłw o ile coÂś bĂŞdzie widaĂŚ. BĂŞdĂŞ wdziĂŞczny.

natium
Wysłany: 2015-02-21, 21:54   
0
UP DOWN

dobra w poniedzialek zrobie i wrzuce chodzi ci o filtry sufitowe ?

KK 
Wysłany: 2015-02-21, 22:25   
0
UP DOWN

Tak oczywiÂście.

natium
Wysłany: 2015-02-23, 21:52   
0
UP DOWN

zrobilem zdjecia strefy i komory tak na szybko ;d

tutaj strefa

tutaj komora

KK 
Wysłany: 2015-02-23, 23:11   
0
UP DOWN

DziĂŞki za zdjĂŞcia.
Filtry wchodzÂą w jakiÂś rowek w tych profilach?

jacklak
Wysłany: 2015-02-24, 20:20   
0
UP DOWN

Prosze jak sie temat rozwija.Ale co z fachowcami ktorzy moga wykonaĂŚ wymiennik?Nik nie ma sprawdzonego rzemieÂślnika?

KK fotki z filtrami i inne elementy kabiny mam,,tylko problemy ze wstawieniem na forum.ale normalnie na email moge poprzesylaĂŚ.Wyslalem juÂż do ciebie wiadomosc przez forum

Ponawiam pytanie o fachowcĂł od piecy,wymiennikow,nagrzewnic itd itp

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu