Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
questra75
Wys³any: 2015-05-02, 21:39   Jak rozwi±zaæ problem z wyci±gami w lakierni ?
0
UP DOWN

Witam
Mam pomieszczenie bez wentylacji, wyci±gów itp. Dorwa³em 4 wyci±gi dosæ mocne ( silniki si³owe pewnie jakiesz przemys³ówki) teraz pytanie jak rozmie¶ciæ to wszystko i jak zrobiæ obieg powietrza ? chodzi mi rozmieszczenie wyci±gów w senie czy daæ od góry czy od do³u czy tez na wysoko¶ci dachu auta ? ile ludzi tyle opini wiêc wole sie zapytaæ jak kto ma zrobione w swoich norkach. Mo¿e troche nie jasno napisa³em ale chodzi mi o wyt³umaczenie jak to ma wygl±daæ by by³o dobrze. Na czasie bede robi³ ca³± instalacje elektryczn± oraz powietrza wiec chcia³bym tak¿e wykorzystaæ te wyci±gi itd. Prosze o pomoc najlepiej jakby ktos opisa³ jak ma problem rozwi±zany we w³asnej norce. Zak³adam temat poniewa¿ jest masa ludzi, którzy pisz± co innego i jest problem jak najlepiej rozwi±zaæ wszystko.
Pozdrawiam

kzychu
Wys³any: 2015-05-02, 22:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Je¶li wentylatory promieniowe to siê sprawdz± ,2 dajesz na nadmuch z góry pomieszczenia
2 na wyci±g od do³u pomieszczenia,tu na forum s± tematy jak to rozwi±zaæ, mo¿esz siê wzorowaæ na kabinie, je¶li wyci±gu nie jeste¶ w stanie zrobiæ od spodu to zrób na dole po obu stronach i ca³ej d³ugo¶ci pomieszczenia.Filtry ,mo¿liwo¶æ prze³±czenia obiegu powietrza na wewnêtrzny i ogrzewanie go.

barteek933
Wys³any: 2015-05-04, 15:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
robisz nadmuch i tyle. sam w nied³ugim czasie bêdê co¶ kombinowa³. Pogadaj z u¿ytkownikiem KK, on robi³ niedawno ¶ciankê i mi doradza³ w sprawie takiej jak twoja. jak bêdzie mia³ czas to mo¿e co¶ Ci powie

Tucznik19 
Wys³any: 2015-05-28, 23:59   
0
UP DOWN

Sk±d: Ma³opolska
Witam. Ostatnio postanowi³em zrobiæ sobie pseudo kabinê lakiernicz±. Puki co nie mam jeszcze wytynkowanych ¶cian, ale mimo wszystko jestem w 99% zadowolony :) Sufit podwieszany, wyspawany kana³ nadmuchowy o wymiarach 4m x 0.9m x chyba 20cm wysoko¶ci, obity panelami. Nadmuch zrobi³em z wentylatora samochodowego o ¶rednicy ok. 50-60cm z regulacja obr. w zale¿no¶ci od ilo¶ci malowanych elementów, oraz od temperatury na polu. Poprostu chce dostosowaæ wymianê powietrza do wydajno¶ci pieca. Wyci±g przez kana³ samochodowy, do po³owy zasypany, ale jeszcze brak wylewki, odprowadzenie na zewn±trz kana³em ok 30cm x 20cm, a na koñcu komin o podobnych wymiarach z ceg³y. Piecyk olejowy, palnik, ale jeszcze nie skoñczony bo mam za du¿o roboty, a puki co jest w miarê ciep³o. Pojedyncze elementy lakieruje praktycznie bez ¶miecia. We wtorek lakierowa³em ca³o¶ciówkê ibize, no niestety troszku ¶mietków siad³o, ale bez porównania z gara¿em :) I mimo tego ¿e ka¿dy siê ¶mia³ ze taki wentylator to mi "mo¿e" przy ca³o¶ci nie narzeka³em, bo wymiana powietrza by³a naprawdê du¿a. Opad powietrza na ¶rodku, jest porównywalny do profesionalnej kabiny. Je¿eli chcesz, mogê porobiæ wam jakie¶ zdj. jak dam rade to jutro, je¿eli nie to w sobotê :) Pozdrawiam.

KK 
Wys³any: 2015-05-29, 22:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Cytat:
bo wymiana powietrza by³a naprawdê du¿a. Opad powietrza na ¶rodku, jest porównywalny do profesionalnej kabiny. Je¿eli chcesz, mogê porobiæ wam jakie¶ zdj. jak dam rade to jutro, je¿eli nie to w sobotê :) Pozdrawiam.

:help:

Przemek 
Wys³any: 2015-05-29, 22:54   
0
UP DOWN
Przemek

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Szczecin
Tucznik19 co Ty cenzura na forum publicznym za g³upoty .

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: